10 Redenen Om Vandaag Nog Te Beginnen Met Kurkuma

Kurkuma, ook wel geelwortel, curcuma of koenjit genoemd, kent vele gezondheidsvoordelen. Het bevat misschien wel de meest gezondste voedingsstoffen op aarde. Vele wetenschappelijke studies vonden een positief effect van kurkuma op de lichamelijke gezondheid. In dit artikel geven we je de top 10 wetenschappelijk bewezen voordelen van dit gele power kruid. Lees verder en ontdek wat kurkuma voor jou kan betekenen.

1. Kurkuma’s bioactieve stoffen zijn geneeskrachtig

Kurkuma is de specerij die onze Indiase curry zijn gele kleur geeft. Maar naast maaltijd verfraaier werd het in India eeuwenlang gebruikt als geneeskrachtig kruid, tijdens de behandeling van schaafwonden en kleine sneetjes.

De bioactieve stoffen in kurkuma zijn grotendeels verantwoordelijk voor de geneeskrachtige werking. Bioactieve stoffen hebben een positief effect op cellen en weefsel, in kurkuma is dit met name de stof curcumine.

In de afgelopen jaren heeft de moderne wetenschap steeds meer interesse gekregen voor de ontstekingsremmende werking van kurkuma. Er is bewezen dat curcumine een ontstekingsremmende werking heeft en een krachtig antioxidant is. En dat, terwijl de hoeveelheid curcumine in kurkuma heel laag is: maar 3% van het totale gewicht!

De meeste studies gebruiken een aftreksel van kurkuma als supplement, vaak met een dosis van meer dan 1 gram curcumine per dag. Wanneer je een normale hoeveelheid kurkuma toevoegt in je maaltijd, is deze dosis bijna onhaalbaar. Daarom is een extract, als supplement naast je maaltijd, veel beter geschikt om van de voordelen van kurkuma te kunnen genieten.

Helaas kan curcumine maar moeilijk opgenomen wordt in ons lichaam. Echter, peperine (onder andere aanwezig in zwarte peper) verhoogt deze opname met wel 2000%! De makkelijkste manier om dit in te nemen, is wat hele peperkorrels met je supplement mee door te slikken.

Curcumine is ook ‘vet-oplosbaar’. Het kan dus voordelig zijn dit supplement tijdens een vette maaltijd in te nemen.

2. Curcumine is een natuurlijke ontstekingsremmer

Het ontstekingsproces in ons lichaam is enorm belangrijk. Het bestrijdt lichaamsvreemde stoffen en repareert de opgelopen schade. Zonder dit proces kunnen bacteriën en virussen ons lichaam makkelijk overnemen en vernietigen.

Een acute ontsteking werkt voordelig voor ons lichaam. Echter wanneer deze chronisch wordt, kan de ontstekingsbron niet worden opgeruimd en wordt ons weefsel (onherstelbaar) beschadigd.

De moderne wetenschap gelooft dat chronische ontsteking ten grondslag ligt aan het merendeel van de chronische westerse ziekten. Voorbeelden zijn hart- en vaatziekten, kanker, metabolische syndromen, Alzheimer en verschillende degeneratieve ziekten.

Om deze reden is alles wat een chronische ontsteking kan bevechten of voorkomen meer dan welkom in ons lijf. Het blijkt dat curcumine zo’n enorm ontstekingsremmend effect heeft, dat het in sommige gevallen de kracht van onze moderne medicijnen evenaart. En dat zonder de nare bijwerkingen!

Op moleculair niveau draagt curcumine aan verschillende fasen bij in het ontstekingsproces. Het blokkeert bijvoorbeeld NF-kB, een molecuul dat naar de celkern reist en genen activeert die voor ontsteking zorgen. NF-kB speelt een grote rol bij chronische ontstekingen, waarbij deze genen niet meer gedeactiveerd worden.

3. Kurkuma maakt ons toegankelijker voor antioxidanten

Oxidatie en de schade die dit met zich meebrengt, ligt ten grondslag van het verouderingsproces en vele moderne aandoeningen. Dit heeft onder andere te maken met ‘vrije radicalen’, enorm reactieve moleculen die ongepaarde elektronen bevatten. Deze moleculen reageren met belangrijke structuren zoals vetzuren, eiwitten en zelfs DNA.

De reden waarom antioxidanten zo belangrijk voor ons zijn, is omdat ze deze schadelijke oxidatie tegengaan.

Door zijn scheikundige structuur kan curcumine de vrije radicalen neutraliseren, en zo als antioxidant ons lichaam beschermen. Hiernaast geeft het onze lichaamseigen antioxidant-mechanismen ook nog eens een boost!

4. Curcumine boost je brein

Vroeger geloofde men, dat louter in het kinderbrein de neuronen zich konden splitsen en vermeerderen. Moderne wetenschap heeft echter aangetoond dat dit niet het geval is!

Neuronen kunnen continu nieuwe verbindingen vormen, en in sommige breingebieden zich zelfs vermenigvuldigen! Een van de belangrijkste rollen in dit proces wordt gespeeld door het Breingerelateerde Neurotrofe Factor (Brain-Derived Neurotrophic Factor, BDNF), een factor die het zenuwstelsel stimuleert.

Veel breinstoornissen, zoals depressie en Alzheimer, worden in verband gebracht met een verlaagd BDNF- gehalte. Echter, curcumine kan dit gehalte weer verhogen!

Hierdoor kunnen (leeftijd-gerelateerde) breinaandoeningen verminderen en soms geheel verdwijnen. Mogelijk is ook, dat curcumine het geheugen kan verbeteren en denkprocessen kan versnellen. Om dit zeker te weten moet dit echter nog getest worden op menselijke proefpersonen, wat tot nu toe niet heeft plaatsgevonden.

5. Curcumine vermindert kans op hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten zijn tegenwoordig doodsoorzaak nummer één. In de moderne wetenschap wordt hier enorm veel onderzoek naar gedaan. Zo zijn we te weten gekomen dat dit een complexe aandoening is, die door veel verschillende factoren beïnvloed wordt.

Curcumine heeft een versterkende werking op het endothelium, het weefsel dat onze bloedvaten omvat. Endotheel dysfunctie speelt een enorme rol in hart- en vaatziekten. Dit resulteert namelijk in een ongecontroleerde bloeddruk, plaque en bloedproppen.

Zoals we al eerder bespraken, vermindert curcumine de ontstekings- en oxidatieprocessen in het lichaam. Sommige studies pleitten dat het net zo succesvol is als het effect van beweging en het medicijn Atorvastatin op endotheliale dysfunctie.

Mensen die een bypass (omleidings-) operatie ondergingen kregen in de dagen rondom de ingreep 4 gram curcumine per dag. De studie wees aan dat ze hierdoor 65% minder kans hadden op een hartaanval.

6. Kurkuma helpt kanker bestrijden

Kanker is een verwoestende ziekte, met een ongecontroleerde groei van lichaamseigen cellen. Ook al komt kanker in vele verschillende soorten voor, het vertoont ook opvallende gelijkenissen. En juist op deze gelijkenissen lijkt curcumine een effect te hebben.

Recente studies hebben gekeken naar de geneeskrachtige werking van curcumine tijdens de bestrijding van kanker. Het blijkt namelijk effect te hebben op de groei, ontwikkeling en verspreiding van de kankercellen.

Na curcumine supplementatie wordt namelijk een verlaging van angiogenese (aanmaak van nieuwe bloedvaten) en metastase (verspreiding) van de kankercellen waargenomen. Ook speelt curcumine een rol in de vernietiging van de kanker.

De bestrijdende rol van curcumine tegen kanker is in laboratoria zeer succesvol getest. Echter of deze supplementatie ook in het menselijk lichaam positieve effecten heeft, is nog niet wetenschappelijk onderzocht.

Toch blijkt curcumine wel een rol te spelen in het voorkomen van kanker, met name de versies die voorkomen in ons verteringsstelsel…

Eén studie concludeerde namelijk, dat 30 dagen lang een dagelijkse dosis van 4 gram curcumine de kans dat mannen met aangetaste plekjes in de darm ook werkelijk darmkanker ontwikkelden met 40% verlaagde!

7. Curcumine kan mogelijk Alzheimer verminderen of voorkomen

De ziekte van Alzheimer, of kortweg Alzheimer, is één van de meest voorkomende neurodegeneratieve aandoeningen ter wereld en de grootste oorzaak van dementie. Helaas heeft de moderne wetenschap ons nog geen succesvolle behandeling gebracht. Daarom is het voorkomen van deze ziekte enorm van belang!

Curcumine is in staat de bloed-brein barrière oversteken, wat goed nieuws is voor het behandelen van breinaandoeningen via de bloedbaan. De schade die aangericht wordt door ontstekingen en oxidatie spelen een grote rol in het ontstaan van Alzheimer. Maar zoals we eerder al besproken hebben, heeft curcumine een ontstekingsremmende en antioxiderende werking.

Wat ook we ook zien bij Alzheimer, is de opbouw van onoplosbare, in elkaar gestrengelde draden eiwit: amyloïde plakken genaamd. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat curcumine kan helpen deze plakken te verwijderen.

Echter, het werkelijke effect van curcumine op het menselijk lichaam in relatie tot Alzheimer moet nog nader onderzocht worden.

8. Curcumine supplementen helpen bij artritis

Artritis is een veel voorkomende chronische ontsteking in de westerse wereld. Er zijn meerdere soorten, maar allemaal vertonen ze een vorm van ontsteking in het gewricht.

Aangezien curcumine ontstekingsremmend werkt, zou het heel goed van pas kunnen komen bij het ziektebeeld van artritis. Een wetenschappelijke studie over Reumatoïde Artritis (RA) concludeerde zelfs dat curcumine supplementatie beter werkte dan voorgeschreven medicatie.

9. Curcumine kan depressie positief beïnvloeden

Curcumine lijkt een veelbelovende rol te spelen in de bestrijding van depressie. In een wetenschappelijke studie werden 60 patiënten onderverdeeld in drie groepen. De eerste groep kreeg het antidepressivum Prozac, de tweede groep kreeg 1 gram curcumine en de derde groep kreeg beiden.

Na 6 weken werd duidelijk dat de curcumine voor dezelfde vooruitgangen had gezorgd als Prozac, maar de groep die Prozac in combinatie met curcumine had gekregen was er veruit het beste aan toe.

Het is dus mogelijk, dat curcumine net zo krachtig werkt als een antidepressivum.

Hiernaast staat het voorkomen van depressie in verband met een verlaagd Breingerelateerde Neurotrofe Factor- gehalte (BDNF) en het krimpen van de hippocampus, het breincentrum voor leren en ons geheugen. Curcumine geeft je BDNP-gehalte een boost, net als de neurotransmitters serotonine en dopamine.

10. Curcumine kan het verouderen tegengaan

Curcumine kan helpen in het bestrijden van leeftijdsgerelateerde chronische ziekten; we noemden zojuist kanker, Alzheimer en hart- en vaatziekten. Dit betekent, dat curcumine hierdoor een positief effect op de levensduur kan hebben. Daarom is het tegenwoordig een heel populair anti-aging supplement.

Mogelijk helpt het niet alleen het voorkomen, maar ook het genezen van ouderdomskwaaltjes en leeftijdgerelateerde aandoeningen.

Wat is het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie Concentraat?

Het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is een natuurlijke mix die uit de kurkuma-longa wordt geïsoleerd. Door het natuurlijke oogstproces en de extractie volgens ayurvedische wijze worden de 3 curcuminoïden in hun juiste verhouding bewaart en het zijn deze drie curcuminoïden (C3) die zorgen voor de helende geneeskrachttige werking:

1. zuivere curcumine-longa

2. bisdemethoxy curcumine

3. demethoxy curcumine

In kwalitatieve kurkuma zit ongeveer 3 a 4 % van deze curcumine-stof . Het is dus deze curcumine die de geneeskrachtige werking aan kurkuma geeft. Bij het C3 Complex(95%) Superkritisch Extractie concentraat is deze curcumine eruit geëxtraheerd.

In één schep Nutrifoodz GOLD zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma. En daarom is het dus zulk een krachtig en helend concentraat, net zoals met de chocolade, heb je hier dus de pure cacao.

En om er voor te zorgen dat het zo goed mogelijk in je bloedbaan wordt omgenomen, is het aangelengd met Bioperine™, een zwarte peper, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat dit voor een 3000% betere opname in het bloed zorgt.

Stap naar een gezonder leven

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met heel veel gezondheidsvoordelen. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Nutrifoodz GOLD is een zeer gezond voedingssupplement met het krachtige curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen verbeteren, probeer dan eens Nutrifoodz GOLD.

Nutrifoodz GOLD is gemaakt met het organische curcumine C3(95%) superkritisch extractie concentraat uit de curcumine longa, aangevuld met Bioperine™, zodat de curcumine nog beter opgenomen wordt in de bloedbaan.

Dit maakt Nutrifoodz GOLD krachtiger dan gelijk welk ander kurkuma supplement. In één schep Nutrifoodz GOLD zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules gewone kurkuma.

1 Zak Nutrifoodz GOLD komt overeen met ongeveer 20 kilo geelwortel.

Nutrifoodz GOLD is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt bij de ondersteuning van je gewrichten, gaat ontstekingen en zwellingen tegen, houdt je bloedsuikerspiegels (diabetes 2) gezond, helpt voor gezonde cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een pijnloos, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Nutrifoodz GOLD en wat het voor je gezondheid, stofwisseling en gewrichten betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Nutrifoodz.nl

P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan? Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig dit artikel.

Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidsvoordelen aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?!

Talrijke studies tonen aan dat kurkuma krachtiger is dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… zonder de bijwerkingen. Echter, je zal deze voordelen enkel merken wanneer jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas… ervaren de meeste kurkuma gebruikers niets van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het niet. De supplementen werken niet op celniveau (waar ze juist nodig zijn)!

Lees dus aandachtig dit artikel vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!