6 Wetenschappelijk Bewezen Voordelen Van Omega 3 Olie

Omega 3 Olie is een bron van DHA en EPA, soorten omega-3-vetten die belangrijke functies in het lichaam hebben en zijn gekoppeld aan een aantal gezondheidsvoordelen. Daarom is het een goed idee om een ​​supplement met EPA en DHA in te nemen wanneer je niet minstens twee maal per week vis eet.

Hier zijn zes op wetenschap gebaseerde gezondheidsvoordelen van omega-3.

1 – Uitstekende bron van gezonde vetten

Zowel krill olie als visolie bevatten de omega-3 vetten EPA en DHA.

Er zijn echter aanwijzingen dat de vetten in krill olie gemakkelijker door het lichaam kunnen worden gebruikt dan die uit visolie, aangezien de meeste omega-3-vetten in visolie worden bewaard in de vorm van triglyceriden.

Aan de andere kant kan een groot deel van de omega-3-vetten in krill olie worden gevonden in de vorm van moleculen die fosfolipiden worden genoemd en die gemakkelijker in de bloedbaan kunnen worden opgenomen.

Enkele studies hebben aangetoond dat krill-olie effectiever is dan visolie bij het verhogen van het omega-3-niveau en de hypothese dat hun verschillende vormen van omega-3-vetten mogelijk de reden zijn.


older woman happy

2 – Kan helpen ontstekingen te bestrijden

Het is aangetoond dat omega-3-vetzuren, zoals die in krill olie worden aangetroffen, belangrijke ontstekingsremmende functies in het lichaam hebben.

Krill olie kan zelfs nog effectiever zijn in het bestrijden van ontstekingen dan andere omega-3-bronnen uit de zee omdat het gemakkelijker voor het lichaam lijkt te zijn om te benutten.

Bovendien bevat krill olie een roze-oranje pigment genaamd astaxanthine, dat ontstekingsremmende en antioxiderende effecten heeft.

Een paar studies zijn begonnen met het onderzoeken van de specifieke effecten van krill olie op ontstekingen.

Een reageerbuisstudie toonde aan dat het de productie van ontsteking veroorzakende moleculen verminderde wanneer schadelijke bacteriën werden geïntroduceerd in menselijke darmcellen.

Een onderzoek onder 25 mensen met licht verhoogde vetwaarden in het bloed wees uit dat het dagelijks innemen van 1.000 mg-supplementen van krill olie als bestrijding van ontsteking meer effect had dan een dagelijks supplement van 2.000 mg gewone gezuiverde omega-3 vetzuren.

mehmet-turgut-kirkgoz-yPPu9FBmTQ0-unsplash
Bovendien bleek uit onderzoek bij 90 mensen met chronische ontsteking dat het dagelijks innemen van 300 mg krill olie voldoende was om de ​​oorzaak van ontstekingen na één maand tot 30% te verminderen.

Ook andere studies die krill olie en ontsteking onderzoeken, tonen potentieel gunstige resultaten.

3 – Vermindert artritis en gewrichtspijn

Omdat krill olie de ontsteking helpt te verminderen, kan het ook de symptomen van artritis en gewrichtspijn verbeteren, die vaak het gevolg zijn van ontstekingen.

In feite heeft een onderzoek dat ontdekte dat krill-olie een marker van ontsteking aanzienlijk verminderde, ook ontdekt dat krill-olie stijfheid, functionele beperkingen en pijn verminderde bij patiënten met reumatoïde of osteoartritis.

Een tweede, klein maar goed ontworpen onderzoek onder 50 volwassenen met milde kniepijn vond dat het nemen van krill olie gedurende 30 dagen de pijn van de deelnemers aanzienlijk verminderde terwijl ze sliepen en stonden. Het verhoogde ook hun bewegingsbereik.

Bovendien bestudeerden de onderzoekers de effecten van krill olie bij muizen met artritis. Toen de muizen krill olie innamen, hadden ze betere artritis scores, minder zwelling en minder ontstoken cellen in hun gewrichten.

Hoewel meer studies nodig zijn om deze resultaten te ondersteunen, lijkt krill olie een goed potentieel te hebben als aanvullende behandeling voor artritis en gewrichtspijn.

4 – Kan de bloed lipiden en de gezondheid van het hart verbeteren

Omega-3-vetten en specifiek DHA en EPA worden als gezond voor het hart beschouwd.

Onderzoek heeft aangetoond dat krill olie de bloed lipideniveaus kan verbeteren. Studies hebben aangetoond dat het met name effectief kan zijn bij het verlagen van triglyceriden en andere bloedvetten.

Eén studie vergeleek de effecten van krill olie en gezuiverde omega-3 vetzuren op cholesterol- en triglycerideniveaus.

Omega-3-vetten en specifiek DHA en EPA worden als gezond voor het hart beschouwd.

Onderzoek heeft aangetoond dat krill olie de bloed lipideniveaus kan verbeteren. Studies hebben aangetoond dat het met name effectief kan zijn bij het verlagen van triglyceriden en andere bloedvetten.

Eén studie vergeleek de effecten van krill olie en gezuiverde omega-3 vetzuren op cholesterol- en triglycerideniveaus.


tyler-nix-sitjgGsVIAs-unsplash
Een recent overzicht van zeven onderzoeken concludeerde dat krill olie effectief is in het verlagen van “slecht” LDL-cholesterol en triglyceriden en het “goede” HDL-cholesterol ook kan verhogen.

Een andere studie vergeleek krill olie met olijfolie en ontdekte dat krill olie significant de insuline resistentie scores verbeterde, evenals de functie van de wanden van de bloedvaten.

Meer langetermijnstudies zijn nodig om te onderzoeken hoe krill olie het risico op hartaandoeningen beïnvloedt. Maar op basis van het bewijs tot nu toe lijkt het effectief in het verbeteren van bepaalde bekende risicofactoren.

5 – Kan helpen bij het beheren van PMS-symptomen


jonathan-borba-bLjPKYjulQ4-unsplash (1)
In het algemeen kan het consumeren van omega-3-vetten helpen pijn en ontsteking te verminderen. Verschillende studies hebben aangetoond dat het nemen van omega-3 of visolie supplementen kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn en symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS), in sommige gevallen genoeg om het gebruik van pijnstillers te verminderen.
Het lijkt erop dat krill olie, die dezelfde soorten omega-3-vetten bevat, net zo effectief is.

Eén studie vergeleek de effecten van krill olie en visolie bij vrouwen met de diagnose PMS.

Uit de studie bleek dat beide supplementen weliswaar resulteerden in statistisch significante verbetering van de symptomen, maar dat vrouwen die krill olie innamen significant minder pijnmedicatie namen dan vrouwen die visolie gebruikten.

Deze studie suggereert dat krill olie minstens even effectief is als andere bronnen van omega-3-vetten bij het verbeteren van PMS-symptomen.

6 – Het is eenvoudig aan je routine toe te voegen

Krill olie innemen is een eenvoudige manier om EPA- en DHA-inname te verhogen.

De capsules zijn meestal kleiner dan die van visolie supplementen en het is minder waarschijnlijk dat ze boeren of een nare nasmaak veroorzaken.

Krill olie wordt ook over het algemeen beschouwd als een duurzamere keuze dan visolie, omdat krill zo overvloedig is en zich snel voortplant. In tegenstelling tot visolie bevat kwalitatieve krill olie ook het anti-aging antioxidant astaxanthine.

Conclusie

Krill olie wint snel aan naam voor zichzelf als alternatief op visolie.

Het kan unieke voordelen bieden, zoals een kleinere dosering, antioxidanten, duurzame inkoop en minder bijwerkingen.

Het bewijs tot nu toe suggereert dat krill olie een effectieve bron van omega-3-vetten is die verschillende op wetenschap gebaseerde voordelen biedt.

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig omega-3 bevattenden planten eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Nutrifoodz Vegan Omega-3 kan met recht een wondermiddel genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit algenolie komen maar ook dat het 100% vegan is.

Bovendien heeft het productieproces bij het maken van algenolie minimale Co2 uitstoot! Dit komt omdat een bijproduct van het productieproces wordt omgezet in biogas voor elektriciteitsproductie. Én één ton algenolie bespaart 60 ton wild gevangen vis! Win-win dus!

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan Nutrifoodz Vegan Omega-3 je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Met onze Nutrifoodz Vegan Omega-3 gebruiken wij de schizochytrium algenstam. Deze is een natuurlijke algenstam afkomstig uit de Noordelijke Stille Oceaan en is niet genetisch gemodificeerd. Het eindproduct is daarom een uitzonderlijk pure algenolie met een concentratie van meer dan 50% omega-3-vetzuren.

Nutrifoodz Vegan Omega-3

Omega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Nutrifoodz Vegan Omega-3 is de 100% pure, natuurlijke schizochytrium algenstam afkomstig uit de Noordelijke Stille Oceaan en welke niet genetisch gemodificeerd is.

Onze Nutrifoodz Vegan Omega-3 capsules bevatten 70mg EPA en 210mg DHA. En dit slechts in een gemakkelijk te slikken softgel capsule.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks omega-3 nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Is Omega 3 uit Algenolie beter dan uit Visolie?

Ja, omega 3 uit algenolie is hét duurzame alternatief voor visolie en doet qua kwaliteit niet onder. Algen zijn dé natuurlijke, plantaardige bron van Omega 3. Bovendien halen ook vissen hun hoge Omega-3 waarden uit algen.

Daarnaast bevatten vissen vaak vervuiling uit de oceaan, terwijl algenolie wordt vervaardigd uit algen die gekweekt zijn in een gecontroleerde omgeving. Zo zijn ze ook 100% zuiver.

Omega-3 halen uit vissen is bovendien allesbehalve duurzaam. Algenolie heeft een minimale Co2-uitstoot bij het productieproces en groeien op zonlicht. Het vervaardigen van visolie is goed voor 25% van de visvangst en heeft dus een groot aandeel in overbevissing. Iedereen weet dat dit een groot probleem is voor onze planeet. Door je omega-3 uit algen te halen, draag je jouw steentje bij.

In dit gezondheidsrapport vind je meer informatie over hoe algen olie je lichaam helpt strijden tegen chronische ontsteking, dat vaak de aanleiding is van pijn en andere kwalen die met de jaren beginnen op te duiken. Baanbrekend onderzoek heeft nu aangetoond hoe deze “bron van eeuwige jeugd” mannen en vrouwen in staat stelt om vitaal, actief, en onafhankelijk te blijven tot ver in hun 60, 70 en 80’er jaren.

Wanneer jij of iemand van wie je houdt 45 jaar of ouder is, is dit misschien wel het belangrijkste gezondheids gerelateerde nieuws dat je dit jaar gaat zien.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Nutrifoodz

P.S. Wanneer je in het verleden een omega-3 supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem.

Zevenenveertig van de meest populaire omega-3 supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!

Lees daarom dit kritische In dit gezondheidsrapport vooraleer je online of in de supermarkt een goedkoop omega-3 supplement aanschaft.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!