Home / Body /

7 Verborgen Oorzaken Voor Jouw Vermoeidheid

‘Altijd moe? Wij geven je 7 verborgen oorzaken voor jouw vermoeidheid. De volgende oplossingen zullen je misschien verrassen.

Ben je altijd moe? Vermoeidheid kan wijzen op een onderliggend medisch probleem, zoals bloedarmoede, diabetes, hypothyreoïdie of hepatitis C, naast andere aandoeningen.

Maar zodra jouw arts belangrijke medische oorzaken voor jouw moeheid uitsluit, is het tijd om verborgen oorzaken te overwegen.

Verborgen oorzaken van vermoeidheid kunnen zijn:

1. Eten van junkfood

Eetpatronen die rijk zijn aan transvetten, verzadigde vetten, bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers kunnen je energie verzwelgen. Wij raden je aan om over te schakelen naar een eetpatroon rijk aan goede eiwitbronnen – voornamelijk vis, noten, zaden en bonen – met acht tot tien porties fruit en groenten per dag.

Pas echter op voor granen. Deze complexe koolhydraten beïnvloeden insuline. Insuline is het opslaghormoon dat ons zwaarder maakt. Hoe zwaarder we zijn, hoe hoger onze bloedsuikerspiegel wordt en hoe meer insulineresistentie (prediabetes) we ontwikkelen.

2. Verloren / ontbrekende voedingsstoffen

De industriële landbouwpraktijken van vandaag kunnen de grond beroven van belangrijke, vermoeidheidsbestrijdende mineralen.

Om het grootste voordeel te hebben van het voedsel dat je eet en om jouw energie te optimaliseren kun je het beste zorgen voor een gezond, uitgebalanceerd eetpatroon – en sla nooit maaltijden over.

3. Niet genoeg omega-3

Probeer voedingsmiddelen in jouw eetpatroon op te nemen die gunstige omega-3-vetzuren bieden. Er zijn aanwijzingen dat omega-3 helpt om depressie te verminderen, waardoor je je vermoeid voelt.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 zijn zeevruchten, koudwatervissen, bladgroenten, chiazaden en gemalen lijnzaad. Probeer meer van deze voedingsmiddelen en/of supplementen in jouw eetpatroon te verwerken.

4. Vitamine D-tekort

Sommige onderzoeken wijzen op een verband tussen lage niveaus van deze vitamine, weinig energie en depressie.

Vitamine D wordt door zonlicht in onze huid gemaakt en is een van de weinige vitamines die niet beschikbaar is in voedsel. Als je in een gebied woont met weinig zonlicht kun je jouw arts raadplegen over vitamine D-supplementen. Neem dagelijks 1000 eenheden Vitamine D als je niet in een zonnig klimaat woont.

5. Slechte slaap

Als het gaat om slaapproblemen hebben we de “perfecte storm” op 40 en 50 jarige leeftijd. Redenen voor minder slaap zijn onder meer verhoogde verantwoordelijkheden voor het werk, leven met tieners, ouder wordende ouders en stress in het dagelijks leven.

Voor vrouwen zijn de menopauze en perimenopauze ook factoren. Dalende niveaus van progesteron (een vrouwelijk hormoon dat helpt bij slaap) en opvliegers kunnen slapeloosheid veroorzaken.

Een verandering in het metabolisme van cafeïne helpt niet. Andere redenen voor verloren slaap zijn stimulerende middelen in een dieet, zoals koffie en thee. Met een dagelijkse wandeling van 30 minuten kun je een ​​betere nachtrust bevorderen.

6. Een sedentaire levensstijl

Als gezonde veranderingen in je eetpatroon en slaap je vermoeidheid niet verlichten, kijk dan eens hoeveel tijd je zit. Ironisch genoeg kan “niet genoeg lichaamsbeweging” er voor zorgen dat je je moe voelt.

Neem dagelijkse oefeningen op in je leven en je zult je energie, evenals je humeur en je fitnessniveau een boost geven.

7. Stress

Heb je het gevoel alsof je in een snelkookpan leeft? Stress kan ervoor zorgen dat je je vermoeid voelt.

Soms kun je de stress in je leven verminderen door bewuste keuzes te maken. Je kunt ervoor kiezen om aan minder activiteiten deel te nemen of om een ​​huis te verkleinen dat duur in onderhoud is, of om bepaalde personen of situaties te vermijden.

Maar soms kan stress niet worden voorkomen. Ontspanningstraining, een meditatie of yoga en andere technieken kunnen je helpen stress te beheersen, spanning te verlichten en meer vrede te ervaren.

Goed Nieuws

En zoals wij al eerder zeiden kan een uitgebalanceerd eetpatroon, waarbij je voldoende groente en fruit binnenkrijgt, er voor zorgen dat je jouw slaap positief beïnvloedt. Juicen is een goede optie, maar mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Nutrifoodz Greens Detox.
Nutrifoodz Greens Detox bestaat immers uit maar liefst 21 verschillende groenten- en fruitsoorten, en Superfoods zoals kokosmelk, spinazie, boerenkool, broccoli, acerola, kurkuma, chlorella, blauwe bes, gember, spirulina, rode bieten, etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.
En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie
over wat je verder nog meer gaat ervaren met je Nutrifoodz Greens Detox en wat het voor je gezondheid en algemeen welzijn betekent…

Probeer het vandaag!


Geniet ervan!

Nutrifoodz
P.S. Geen juicer? Geen probleem!

Nutrifoodz Greens Detox is een vernuftig samenstelling van maar liefst 21 verschillende groenten- en fruitsoorten, en superfoods zoals kokosmelk, spinazie, boerenkool, broccoli, acerola, kurkuma, chlorella, blauwe bes, gember, spirulina, rode bieten, etc. Wij hebben deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Probeer het vandaag!

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Leave a comment

Your email address will not be published.