Home / Food /

8 tips voor de beginnende VEGAN

Oké, mensen houden van lijstjes, dus hier zijn 8 tips die ik vorig jaar tijdens de Vegan Experience heb bedacht. Dingen die ik wou dat ik had geweten voordat ik begon.

Ze staan niet in een bepaalde volgorde, sommige zijn praktisch, andere zijn filosofisch, maar ik denk dat ze allemaal nuttig zijn. Klaar?

Doe het om de juiste redenen en sta achter je beslissing

Er is geen betere manier om mislukking te garanderen dan met een onzekere en negatieve ingesteldheid ergens aan te beginnen.

Als je denkt dat de VEGAN lifestyle als een straf zal aanvoelen en dat je het waarschijnlijk niet zal volhouden, dan is de kans ook groot dat het effectief zo zal zijn, en dat je er wellicht niet klaar voor bent. En dat is zeker ok.

Het is een persoonlijke keuze en geen trend die je moet volgen. Denk dus goed na voor je een zulke beslissing maakt, en herbekijk je redenen. Als deze sterk genoeg zijn, dan zal je met plezier, positiviteit en volle overtuiging dit avontuur aangaan.

Als je thuis kookt, geef jezelf dan extra tijd om te koken, vooral in het begin

Voor de meeste mensen is het een vreemd concept om een maaltijd voor 100% rond groenten en plantaardige producten te bereiden, en dat vergt planning en extra tijd in de keuken, zelfs voor een echte keukenprins -of prinses.

Neem dus al de tijd die je nodig hebt om aan research te doen, je te laten inspireren door meer ervaren VEGANS en probeer het vervolgens zelf op je gemak. Je zult snel ontdekken hoe veelzijdig en plezierig vegan koken wel kan zijn!

Zorg dat je voorraadkast je levensstijl reflecteert

Staat die vol met vleeskruiden, gedroogde pasta, rijst, aardappelen en dergelijke, en reflecteert deze dus nog je vorige eetgewoonten? Dan bestaat de kans dat dit je minder motiveert in je nieuwe levensstijl.

Zorg er dus voor dat je voorraadkast gevuld wordt met bonen, linzen en allerlei andere peulvruchten. Voorzie het ook van volle granen, groene groenten, gedroogde vruchten, noten en vegan vriendelijke sauzen.

Enkel het visuele aspect hiervan zal je al doen watertanden en inspireren tot het creëeren van heerlijke en kleurrijke vegan maaltijden.

Vermijd gemaksvoedsel

Vele ervaren vegans zullen je bevestigen dat er weinig lekkere kant-en-klaar vegan producten op de markt zijn. Als je als veganist alleen maar leeft op slechte diepvriespizza's, bevroren veganistische burrito's, vegetarische hamburgerpasteitjes en kant-en-klaarmaaltijden, zul je geen gelukkige eter zijn.

Vegan vertegenwoordigt plantaardig voedsel, en plantaardig vertegenwoordigt de natuur. Wij mensen zijn organische wezens en wanneer we ons met verse organische producten voeden, dan voelen we ons superlekker. Probeer dan ook als vegan te genieten van alle verse wonderen die moeder natuur op je bord kan toveren.

Als je op reis gaat, neem dan eten mee

Zorg dat je ten allen tijden gezonde vegan snacks tot je beschikking hebt voor noodgevallen. Het is niet zo dat je als veganist meer honger zult hebben, het is gewoon zo dat in het geval dat je de lunch mist of thuis vergeet, je opties als veganist onderweg of in onbekend gebied meestal niet veel kwaliteit bieden.

Wat vers of gedroogd fruit, een zakje met noten of een tupperware met een lekkere salade kunnen in zulke situaties een levensredder zijn. Probeer dus altijd voorbereid te zijn!

Wees niet hard tegen jezelf als je in de fout gaat

Maak je niet veel druk en probeer in eerste instantie te genieten van je nieuwe levensstijl. Een succesvolle veganist is geen geen perfectionist en hoeft zeker geen extremist te zijn, maar eerder iemand de deze levensstijl zo vaak mogelijk hanteert indien mogelijk.

Als je je bijvoorbeeld net realiseert dat je per ongeluk wat boter hebt gegeten of dat er vissaus in de curry zit die je net hebt geproefd, ga jezelf dan niet druk liggen maken. Zo genereer je enkel stress en negativiteit.

Zit je onderweg vast zonder vooruitzicht op veganistisch voedsel voor de komende dagen? Honger jezelf dan niet uit, maar doe gewoon je best.

Blijf sterk

Wellicht zullen je eerste dagen als veganist misschien moeilijk zijn, maar als je eenmaal op gang bent, wordt het steeds makkelijker. Voor je het weet denk je zelfs niet meer aan dierlijke producten en verheugen je smaakpapillen zich op de overheerlijke en diverse smaken van de veganistische keuken.

Oordeel niet over anderen

Misschien ben je het niet eens met de levensstijl van iemand anders. Maar dat maakt toch niet uit, want jij bent zelf ook niet perfect. De beste manier om mensen te helpen en ze voor je te winnen is door ze iets bij te leren, wanneer ze hiervoor open staan. Maar zeker niet door te liggen prediken.

Breng wat veganistisch eten mee of trakteer hen op een veganistische maaltijd. Als je de verandering wilt maken en je vrienden wilt houden terwijl je bezig bent, moet je je realiseren dat niet iedereen op dezelfde plaats in zijn leven is, en niet iedereen hetzelfde waardesysteem heeft als het jouwe.
- My food is grown, not born -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *