Aardappel & Bonensalade met Avocado & Jalapeño Dressing (recept)
porties: 4 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 60 min
Deze week maken we een heerlijke vegan aardappel & bonensalade. Deze verrukkelijke en goed vullende maaltijd kan je nuttigen als lunch, bijgerecht of diner.
Wist je dat snijbonen vol vitamine K zitten. Vitamine K is belangrijk voor het goed verlopen van de stolling van je bloed en het speelt een rol bij de opname van calcium in je botten, waardoor het helpt je botten sterk te houden.
Snijbonen zijn rijk aan vezels, ijzer, calcium en fosfor en bevatten veel vitamine A en C.
Maak dit gerechtje zelf ook eens.
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
-
Voor de salade:
-
900 g krieltjes, in stukjes van 2 cm gesneden
-
2 el. olijfolie
-
1 tl. knoflookpoeder
-
zout en peper
-
450g snijbonen, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm gesneden
-
400 g cannellinibonen, uitgelekt
-
1 limoen, in partjes gesneden, om te serveren
-
Voor de dressing:
-
1 avocado
-
115 g veganistische mayonaise
-
4g gehakte dille
-
2 el. olijfolie
-
2 el. limoensap
-
1 teentje knoflook, fijngehakt
-
1 jalapeño peper, fijngehakt
-
zout en peper
Voedingswaarden per portie
-
Energie: 588 kcal
-
Vetten: 35 gr
-
Koolhydraten: 67 gr
-
Eiwitten: 10 gr
-
Vezels: 10 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je deze salade (bereidingswijze)
-
Verwarm de oven op 425°F (220°C). Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met knoflookpoeder, zout en peper. Plaats de bakplaat in de oven en rooster ze 25 minuten.
-
Maak ondertussen de dressing door de avocado, mayonaise, dille, olijfolie, limoensap, knoflook en jalapeño peper in een blender of keukenmachine te doen en tot een gladde massa te mixen. Breng op smaak met zout en peper.
-
Haal de bakplaat na 25 minuten roosteren uit de oven, duw de aardappelen naar één kant van de plaat en voeg de snijbonen toe. Besprenkel de snijbonen met de rest van de olijfolie en zet de bakplaat terug in de oven en rooster nog 10 tot 15 minuten, tot de snijbonen zacht zijn en de aardappelen goudbruin.
-
Doe de aardappelen en snijbonen in een grote kom en laat 5 minuten afkoelen. Voeg de cannellinibonen toe en meng met de helft van de dressing.
-
Serveer in de kom met limoenpartjes en de resterende dressing aan de zijkant.
Nieuwe voorraad Nutrifoodz nodig?
TOTAL MAKE-OVER PAKKET (1x Complete – Chocolate + 1 x Greens Detox + 1 x Gold + 1 x Ketones)
€ 185.00
SUPER HEALTH en SLEEP PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Gold)
€ 127.00
NUTRIFOODZ SLANK en FIT PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Super Ketone)
€ 145.00