Home / Food /

BCAA's en hoe ze je sportieve prestaties ondersteunen

Regelmatige lichaamsbeweging is ongetwijfeld een van de belangrijkste dingen die je kunt doen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Niet alleen gaat je uiterlijk erdoor stralen, maar het zorgt ook voor meer energie, een sneller metabolisme en een beter humeur.

Het zorgt er zelfs voor dat je je zelfverzekerder gaat voelen in zowel je professionele als persoonlijke leven. In feite beïnvloedt het je hele leven op een positieve manier.

Jammer genoeg worstelen veel mensen met het behalen van hun gewenste resultaten, omdat ze plateaus bereiken waarbij hun progressie stagneert. En dit kan een zeer demotiverend effect hebben. BCAA's kunnen een oplossing bieden voor dit probleem.

Wat zijn BCAA's precies?

Het menselijke lichaam bevat duizenden eiwitten, en elk van deze eiwitten wordt gemaakt van een combinatie van ongeveer 20 kleinere bouwstenen die men aminozuren noemt.

Negen van deze aminozuren, waaronder histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan, en valine worden beschouwd als “essentieel”. Dat betekent dat je lichaam deze aminozuren niet zelf kan aanmaken en dat je ze enkel via voedsel of supplementatie kan binnen krijgen.

Drie van deze aminozuren, namelijk leucine, isoleucine, en valine, worden BCAA's genoemd (Branched Chained Amino Acids) oftewel vertakte-keten aminozuren, en dit vanwege hun specifieke "tak-achtige" chemische structuur.

BCAA's worden al jaren gebruikt door professionele atleten, gewichtheffers, en bodybuilders. Maar in feite kan ook de gemiddelde persoon baat hebben bij het innemen van extra BCAA's ter ondersteuning van een sportieve levensstijl of fitnessregime.

Wat zijn de voordelen van BCAA's?

Beperkt vermoeidheid
Studies hebben aangetoond dat BCAA's kunnen helpen voorkomen dat je plateaus's (zone waar je geen vooruitgang meer boekt) bereikt tijdens je training.

Het werkt als volgt: je spieren doen beroep op BCAA's tijdens je training om je te helpen rennen, springen, squatten en tillen. En tijdens de training neemt het BCAA-gehalte af naarmate je je spieren meer en meer gebruikt.

Via een complexe chemische route leidt deze afname van BCAA-niveaus uiteindelijk tot een toename van serotonine, waarvan bekend is dat het bijdraagt aan trainingsvermoeidheid. Wanneer je extra BCAA's inneemt, onderbreek je deze chemische route en verminder je de productie van serotonine en de toegenomen vermoeidheid die daarmee gepaard gaat.

BCAA's kunnen je dus helpen om dwars door het plateau te breken, zodat je weer in een stijgende lijn vooruitgang kan boeken.
Verhoogde vetverbranding
Voor veel mensen is het verbranden van overtollig vet één van de belangrijkste doelen en redenen om regelmatig hun lichaam te bewegen. Het liefst wordt de focus hierbij gelegd rond de middelste zone, waar het meest hardnekkige type lichaamsvet zich vaak bevindt.

Verscheidene studies hebben aangetoond dat BCAA's het vetmetabolisme kunnen verhogen en het visceraal vet kunnen verminderen.
Minder pijn na de training
Maak jij het soms mee dat je de dag na een zware training pijn voelt in je hele lichaam, en dat zelfs op een stoel zitten of je tanden poetsen een pijnlijke opdracht wordt?

Dit is bij veel mensen het geval en zeker bij beginners. Alsook zullen meer ervaren atleten vaak door hun pijngrens moeten trainen om nieuwe resultaten te kunnen boeken.

Gelukkig kunnen BCAA's helpen om deze pijnen te verzachten. Studies hebben aangetoond dat het consumeren van BCAA's kan leiden tot een grote afname van vertraagde spierpijn. Zo kan je de dag na een zware training nog fit rondhuppelen en vol enthousiasme je volgende work-out starten.
Vermindert spierafbraak (katabolisme)
Het is aangetoond dat BCAA's de spiermassa in stand houden onder extreem katabole omstandigheden die worden gekenmerkt door eiwitafbraak en spierafbraak zoals bij bodybuilding, ultramarathons, bergbeklimmen of diepzeeduiken.

Tijdens deze inspanningen worden spiereiwitten afgebroken, maar door extra BCAA's toe te dienen is het lichaam minder geneigd zijn eigen aminozuurvoorraden te verbruiken.
Verhoogde spiermassa
Als je zowel spieren wilt opbouwen als vet wilt verbranden, zijn BCAA's een absolute must. Studies hebben aangetoond dat leucine, isoleucine en valine de spiereiwitsynthese stimuleren.

Eén onderzoek toonde zelfs aan dat bij mensen die na de training extra BCAA's consumeerden, de spiereiwitsynthese tot wel 22% toenam in vergelijking met degenen die geen BCAA's consumeerden.
Als je dagelijks 1-2 Nutrifoodz COMPLETE eiwitshakes consumeert, voorzie je je lichaam van de nodige BCAA's om je trainingsregime te ondersteunen, en spieropbouw te promoten terwijl je ook vet kan verbranden.
- Fuel your body with the right nutriënts -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *