Home / Food /

Boekweitpannenkoeken met Gebakken Champignons (recept)

porties: 4 | voorbereiding: 10 min | Kooktijd: 45-50 min
Deze heerlijke Boekweitpannenkoeken met Gebakken Champignons kunnen dienen als een ideale, hartige lunch.

De vruchtjes van de boekweitplant lijken op graankorrels, maar het is geen graan. Toch bevat boekweit enorm veel voedingsstoffen, zoals vezels, vitamine B1, vitamine B6 en verschillende mineralen zoals magnesium.

Lijnzaad zit dan weer boordevol omega-3-vetzuur, wat belangrijk is voor de hart en bloedvaten. Een super gezond gerechtje dus! Laat het vooral smaken.

Wat je nodig hebt (ingrediënten)

Voor de pannenkoeken:
  • 100g bloem
  • 100g boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 el. gemalen lijnzaad
  • 350ml amandelmelk, ongezoet
  • 4 theelepels olijfolie
Voor de champignons:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 100g kastanjechampignons, in plakjes gesneden
  • 30g spinazie
Voor de cashewcrème:
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 el. amandelmelk
  • 1 eetlepel tahini
  • snufje zout

Voedingswaarden per portie

  • Energie: 448
  • Vetten: 24 gr
  • Koolhydraten: 52 gr
  • Eiwitten: 11 gr
  • Vezels: 10 gr
MFP boekweitpannenkoeken met gebakken champignons
Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je deze pannenkoeken (bereidingswijze)

  • Om de pannenkoeken te maken, mix alle pannenkoek-ingrediënten door elkaar tot een gladde massa, maar hou de olijfolie nog even apart.
  • Doe de cashewnoten in een pan met kokend water en kook ze 5 minuten om zacht te worden.
  • Giet de cashewnoten af en doe ze met de rest van de ingrediënten (amandelmelk, tahini en zout) in een keukenmachine. Mix tot een gladde massa en voeg indien nodig nog wat amandelmelk toe.
  • Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag 1 theelepel olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg ongeveer een kwart van het beslag toe. Kantel de pan om het mengsel tot aan de randen te verspreiden.
  • Bak 3 minuten aan elke kant. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  • Vervolgens maakt je de champignonvulling. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, op een matig vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 5-7 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de champignons toe en bak nog eens 10 minuten. Voeg tot slot de spinazie toe en bak nog 2-3 minuten tot de spinazie verlept is.
  • Leg de pannenkoeken op 4 borden. Besmeer elke pannenkoek met 1 eetlepel cashewcrème en leg er vervolgens de gebakken champignons met spinazie op. Onmiddellijk opdienen.

Smakelijk!

Nieuwe voorraad Nutrifoodz nodig?

COMPLETE® - Vanilla

€ 47.00
BESTEL NU

COMPLETE® - Chocolate

€ 47.00
BESTEL NU

TOTAL MAKE-OVER PAKKET (1x Complete - Chocolate + 1 x Greens Detox + 1 x Gold + 1 x Ketones)

€ 185.00
BESTEL NU

SUPER HEALTH en SLEEP PAKKET (1x Complete - Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Gold)

€ 127.00
BESTEL NU

NUTRIFOODZ SUPER HEALTH PAKKET (1x Complete Vanilla + 1 x Greens Detox)

€ 84.00
BESTEL NU

NUTRIFOODZ SLANK en FIT PAKKET (1x Complete - Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Super Ketone)

€ 145.00
BESTEL NU

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+ 70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+ 70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Greens Detox

€ 47.00
BESTEL NU

Nutrifoodz Gold

€ 47.00
BESTEL NU

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *