Home / Food /

De 7 grote voordelen van plantaardige eiwitten

Gepubliceerd door Susan voor Nutrifoodz.
Wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen bij het gebruik van erwten eiwit.
Steeds meer mensen worden zich bewust van de vele voordelen van plantaardige eiwitten, eveneens het feit dat je al de essentiële eiwitten die je lichaam nodig heeft uit planten kunt halen.

Er wordt vaak verondersteld dat alle veganisten en vegetariërs zeer mager zijn.
Hoewel velen van hen een slank en gezond figuur hebben, zijn er anderzijds ook heel wat professionele atleten zoals bodybuilders en gewichtheffers die hun gespierde fysiek hebben opgebouwd op basis van een plantaardig dieet.

Mythe: Een plantaardig dieet bevat niet voldoende eiwitten om grote spieren op te bouwen!

Kan jij niet geloven dat je met planten een geweldig lichaam kan opbouwen?
Check dan deze 10 bodybuilders die deze stelling bewezen hebben:
 • Torre Washington
 • Arvid Beck
 • Ryan Nelson
 • Will Tucker
 • Dani Taylor
 • Simon Collins
 • Mindy Colette
 • Robert Cheeke
 • Richard Campbell
 • Jim Morris
Als het dus echt zo is dat je geen whey, caseïne, of geen enkele andere dierlijke producten nodig hebt om je lichaam met de nodige eiwitten aan te vullen, hoe ga je het dan wel doen?

Er bestaan talloze planten die je eiwitten kunnen leveren, maar welke zijn nu juist de beste?

We hebben bij Nutrifoofdz een mix van al onze favoriete plantaardige eiwitbronnen samengebracht en geconcentreerd in ons nieuw compleet eiwitpoeder. Check zeker onderaan deze pagina de link naar onze productpagina van Nutrifoodz Complete.

Eerst geven we je nog meer informatie over erwten eiwit.

Erwten eiwit?

Erwten werden al snel één van de meest populaire bronnen van plantaardige eiwitten onder fitness enthousiasten, sporters en gezondheidsbewuste mensen. Ze bevatten namelijk een grote hoeveelheid essentiële aminozuren.

Men heeft ook ontdekt dat ze voordelig zijn voor meerdere lichaamsorganen en dat ze behoren bij de beste hypoallergene eiwitbronnen omdat ze volledig glutenvrij zijn en geen zuivel bevatten.

Een ander voordeel van erwten eiwit is dat je er geen opgeblazen gevoel van krijgt in tegenstelling tot vele ander eiwitpoeders.

Mythe: Soya is de enige plant met een compleet aminozuur profiel.

Er bestaat echter veel verwarring rond eiwitten en het assortiment aminozuren waaruit ze bestaan. Dit is ook de reden waarom velen denken dat plantaardige eiwitten niet voldoende “compleet” zijn om het lichaam te voeden.

Er bestaan twee soorten aminozuren:
Essentiële en niet-essentiële.

Essentiële aminozuren kan het menselijk lichaam NIET zelf aanmaken en moet dus verkregen worden via VOEDING.

Niet-essentiële aminozuren worden echter WEL aangemaakt door het lichaam, hierdoor moeten we ons dus niet te druk maken om ze uit onze voeding te halen.

Erwten eiwit bevat ALLE essentiële aminozuren. Het mankeert slechts een aantal van de niet-essentiële aminozuren, maar als je gezonde eetgewoontes hebt en veel groenten, fruit en superfoods consumeert zal je de overige aminozuren zeker binnenkrijgen.

Wanneer je jouw eiwitcombinatie nog completer wilt maken kan je simpelweg erwten eiwit met rijst eiwit combineren (Nutrifoodz Complete heeft beide bronnen van eiwit).

De 7 Grote Voordelen van Plantaardige Eiwitten

Promoot spierdikte
Een studie die gepubliceerd werd in de “Journal of the international Society of Sports nutrition“ hebben onderzoekers ontdekt dat atleten de dikte van hun spieren even effectief konden vergroten met erwten eiwit als met zuivel gebaseerde eiwitten.

Gewichtsverlies
Een veelvoorkomend symptoom bij een te kort aan eiwit is de constante aanwezigheid van CRAVINGS oftewel een ongecontroleerde drang om zoete of hartige snacks te consumeren.
Deze cravings kunnen een werkelijke hel zijn wanneer je probeert af te vallen. Vele mensen weten echter niet hoe ze deze cravings onder controle kunnen houden en dit wordt dan jammer genoeg vaak de ondergang van hun dieet.

Diëters consumeren vaak minder eiwitten dan ze daadwerkelijk nodig hebben wat vaak resulteert tot een blokkade in hun gewichtsverlies. Erwten eiwit produceert een groot aantal peptiden die bij consumptie ervoor gaan zorgen dat de maag minder snel geleegd wordt. Aldus zal dit de productie van Grehline het hormoon dat ons hongergevoel opwekt, vertragen. Uit studies is gebleken dat erwten eiwit even doeltreffend als zuivel gebaseerde eiwitten, de maag een langdurig vullend gevoel geeft.

Vitamine D
Eén dosering erwten eiwit bevat 100% van je dagelijkse behoefte aan vitamine D! Deze vitamine vindt men niet makkelijk terug in voeding en verkrijgen we meestal enkel door zonnestralen die via onze huid opgenomen worden.

Hierdoor leiden veel mensen aan een te kort aan vitamine D wat tot vele gezondheidsproblemen kan leiden.

Vitamine D fungeert als een immuniteitsbooster en speelt ook een belangrijke rol bij de regulering van je gemoedstoestand. Uit meerdere studies werd geconcludeerd dat een goede hoeveelheid vitamine D in het lichaam de kansen verkleint dat depressie en SAD (Seasonal Affective Dissorder) veroorzaakt worden.

Energie Boost
Erwten eiwit bevat een grote hoeveelheid Lysine. Lysine is een essentieel aminozuur dat bijdraagt bij het omzetten van vetzuren naar energie. Lysine speelt ook een belangrijke rol bij de productie van collageen, beenderen en gezonde weefsels.

Hartgezondheid
Erwten eiwit blijkt ook uitzonderlijk goed te zijn voor de werking van het hart. In 2009 kwam een Canadese studie tot de conclusie dat erwten eiwit consumeren kan helpen bij het verlagen van een te hoge bloeddruk terwijl andere studies het linkten aan een verminderd risico voor hartziekten en inflammatie.

Niergezondheid
Nog een belangrijk orgaan dat profijt trekt uit de consumptie van erwten eiwit zijn onze nieren. Onderzoekers hebben ontdekt dat erwten eiwit ook de ontwikkeling van nierziekten kan vertragen of zelfs vermijden.

Reguleren van bloedsuikerspiegel
Onze bloedsuikerspiegel in controle houden, vormt tegenwoordig een belangrijke uitdaging de hoeveelheid mensen die leiden aan ziekten die gekoppeld zijn aan een te hoge bloedsuikerspiegel en insuline intolerantie , stijgt exponentieel. Uit een ander Canadees onderzoek bleek dat de consumptie van erwten eiwit gekoppeld kan worden aan laag bloedglucosegehalte omwille van het feit dat het de eigenschap bezit glycemische controle te verbeteren.

Nog meer voordelen...
- Bevat vitamine E,K en A
- Makkelijk verteerbaar
- 100% plantaardig
- Goed oplosbaar in water
- Laag koolhydraatgehalte

Plantaardig eiwitrijk smoothie recept

 • 1 bevroren banaan
 • 1 eetlepel kokosnootolie
 • 1 dadel
 • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
 • ½ eetlepel vanille extract
 • 2 eetlepels complete eiwitpoeder
 • ijsblokjes
 • 180 ml amandelmelk of water
Instructies: Voeg alle ingrediënten in een krachtige blender en mix het tot je de gewenste textuur verkrijgt. Een dikke milkshake textuur smaakt het best!
“Het is gezond, je voelt je energiek en je valt ook nog eens af - geweldig toch!"
Peter Bogaerts - Nutrifoodz klant

Conclusie

Erwten eiwit is een uitstekende bron van plantaardige eiwitten die een absolute aanrader is om aan jouw voedingsschema toe te voegen! Er bestaan meerdere plantaardige eiwitbronnen die elk diverse en unieke eigenschappen bevatten die je algemene gezondheid positief kunnen beïnvloeden, daarom is het interessant om verscheidene types te gebruiken en af te wisselen zodat je lichaam maximaal beneficieert.

Een eiwitpoeder gebruiken is niet enkel interessant voor wanneer je graag spiermassa willen opbouwen, maar ook voor wanneer je je gezondheid een heerlijke boost willen geven en jezelf willen verzekeren dat je hier alle nodige nutriënten voor binnenkrijgt.

Als je voelt dat je faalt in je doelen en geen blijf weet met je cravings, dan leid jij misschien van een eiwit tekort en zou een supplementatie met eiwitpoeder jou wel kunnen helpen.

Dit is de maaltijdpoeder die ik dagelijks gebruik

 • Praktisch, voedzaam en lekker!
 • Perfecte maaltijd met alle voedingsstoffen
 • Ideaal bij snel en gezond afvallen
 • 100% Plantaardig - Geen Soja - geen dierenleed
 • Duurzame ingrediënten - Klimaatsbewust
 • Handig als ontbijt, lunch, diner of tussendoor
 • 28 maaltijden (1400g) - vanaf € 1,43 per maaltijd
 • Goed opneembaar voor het lichaam
 • Voordeliger dan andere merken met een (bijna) gelijkwaardige kwaliteit
 • Gebruiken we zelf ook dagelijks - we zijn fan van ons eigen product en staan er 100% achter
 • Je werkt mee aan de Regreen Revolution voor een koelere planeet
Ja, je betaalt (bij normale verkoopprijs) ietsje meer dan bij een slechte, lage kwaliteit whey eiwit poeder.

Ja, je weet dan ook zeker dan het goed is wat je gebruikt.

En ja: we hebben een korting op deze pagina, waardoor je én niet duurder uit bent én een superieure eiwit poeder gebruikt.

Test nu de beste, goed opneembare, vegan en 100% Complete maaltijdpoeder met duurzame natuurlijke ingrediënten, die ook lekker is, neem 1 shake per dag en maak definitief een einde aan trek in zoet

Als je enige twijfel hebt of sceptisch bent over deze maaltijdshake Nutrifoodz Complete, dan moet je het zelf gewoon gaan testen, je gaat versteld staan van de resultaten. Vergeet niet dat je Nutrifoodz vandaag risicovrij kunt testen of het werkt! Hoe geweldig is dat?!

Na het doen van je eigen onderzoek ga je met zekerheid kunnen zeggen dat je echt geweldige resultaten hebt bereikt door het gebruik van de Nutrifoodz Complete maaltijdshakes!
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding met gratis shakebeker is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.
100% Geen-Risico Belofte

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *