Home / Body /

De mindset om gezond te blijven eten

Velen onder ons kiezen ervoor om een gezonde levensstijl te hanteren en bij een gezonde levensstijl horen uiteraard ook gezonde eetgewoonten. We kiezen voor deze levensstijl omdat we het belang ervan kennen. We streven namelijk naar een gezonde geest in een gezond lichaam.

We zijn op de hoogte van de gunstige effecten die gezonde voeding heeft op ons lichaam en daarom kiezen we er ook voor. Velen willen ook wat meer spiermassa opbouwen en zich bevrijden van overtollig lichaamsvet zodat ze de tempel van hun lichaam kunnen vereren en met trots door het leven kunnen gaan.

Hoe mooi dit ook mag klinken, het is zeker geen makkelijke opdracht. Continuïteit is hierbij de onmisbare sleutel! En daar wringt de schoen soms. Hoe langer we ons kunnen houden aan de regels van onze gezonde lifestyle, hoe makkelijker het wordt om deze vol te houden en hoe meer plezier we er in vinden.

Maar voor je dit stadium hebt bereikt, maak je ongetwijfeld fouten. Fouten maken is menselijk maar als je er te veel maakt kan dit jouw vooruitgang vertragen of zelfs helemaal geen resultaat opleveren met als gevolg dat ook je motivatie afneemt en dat je faalt.

Het goede nieuws is dat deze fouten vaak niet volledig jouw schuld zijn maar het gevolg van externe invloeden.

In dit artikel zullen we het hebben over deze externe invloeden en hoe jij je ertegen kunt beschermen door de juiste MINDSET te hanteren.

Negatieve externe invloeden

Wil jij dolgraag gezonder leven door gezond te eten? Houd dan ten alle tijden rekening met deze externe invloeden.
 • Je wordt wakker met een hongerig gevoel en je bent ook gehaast om op tijd op je werk te zijn. Diep van binnen weet je dat je het liefst een lekker en gezond eitje wilt bakken met verse groenten of wat havermout wil klaarmaken met vers fruit, maar het is net iets te veel werk en het kost je te veel tijd...Dus eet je snel wat cereals van je kinderen of je koopt onderweg een worstenbroodje of een gebakje bij de bakker.
 • Je wilt het liefst een gezonde salade met tonijn eten als lunch, maar er is een feestje op het werk en recht in je zicht staat er een buffet vol ongezonde voeding en je kunt het niet weerstaan. Of je collega's nodigen je uit om uit te eten en net als hen wil je je storten op een burger met frietjes.
 • Je wilt graag zoetigheden vermijden maar op een familie bijeenkomst worden er heerlijke dessertjes geserveerd waar je gewoon geen nee tegen kan zeggen.
 • Je houdt je al dagen met de nodige discipline aan je gezond dieet maar in de late avond heb je zo'n sterke cravings naar een lekkere snack, je bezwijkt en stort je op de voorraad kast. Dit zijn de hormonen in je lichaam die je zeggen om te eten, omdat het nog niet gewend is aan een verminderde calorie inname.
 • Je hebt een zware werkdag achter de rug die zowel geestelijk als lichamelijk uitputtend was en je wil jezelf comfort geven met zoete en hartige snacks. (comfort foods)
Dit soort situaties komen je vast bekend voor en misschien struggle je hier al jaren mee. Deze externe invloeden zijn krachtig en moeilijk te omzeilen:
 • Een gebrek aan tijd en energie, dus kies je voor de makkelijkste keuze.
 • Sociale invloeden, waardoor je gaat doen wat de rest ook doet.
 • Verleidelijke voeding waar je met moeite weerstand aan kunt bieden.
 • Je lichaam geef je signalen om te eten omdat je lichaamsvet begint te dalen.
 • Je gebruikt voedsel als troost of als beloning, deze gewoonte werd je als kind aangeleerd.
Velen onder ons slagen er niet in om deze invloeden te bevechten. Zo winnen we een paar strijden maar op de lange termijn verliezen we de oorlog.

Wat kan ik nu doen tegen deze invloeden? Zijn ze dan niet te stoppen?

Tuurlijk wel! Voor elk probleem bestaat er een oplossing! Enkel zal je voor dit probleem net iets meer focus en discipline moeten hanteren dan je in eerste instantie in gedachte had toen je besliste om gezonder te eten.

Verander je omgeving of maak veranderingen binnen je omgeving

De meeste van de hierboven opgesomde negatieve invloeden kun je voorkomen door je omgeving volledig te veranderen. Uiteraard is niet iedereen daar toe in staat, niet iedereen heeft hier namelijk controle over. Nochtans kan je veranderingen maken die je zullen helpen. Hoe meer veranderingen je overweegt te maken, hoe beter je deze invloeden gaat kunnen tegenhouden.

Waar een wil is, is een weg! En als je het echt wilt, dan zal je deze weg ook vinden simpelweg omdat het moet. Je overweegt geen andere mogelijkheid. Jij wilt absoluut resultaat boeken en jij zal daar de nodige opofferingen en aanpassingen voor maken!

DAT IS NU DE MINDSET DIE JE NODIG HEBT!

Beeld je nu eens in dat je een dag spendeert waarin je enkel gezonde opties voor ogen hebt. Je hebt gezonde maaltijden ter beschikking die reeds bereid en verpakt zijn, omdat je deze op je vrije momenten hebt klaargemaakt.

Wanneer je in de ochtend ontwaakt staat jouw lekker en gezond ontbijt al klaar omdat je het gisterenavond zorgvuldig hebt klaargemaakt net als je gezonde lunch.

Op het werk creëer je zelf een gezonde omgeving door bewust niet met je collega's te gaan lunchen. Je gaat rustig op een afgelegen plaats lunchen met een goed boek als gezelschap. Je bent ook voorzien van gezonde snacks en eiwit shakes eventueel voor als je in de namiddag een dipje krijgt.

Wanneer je thuis komt staat er al een lekkere en gezonde maaltijd op je te wachten in de koelkast die je enkel nog moet opwarmen. En als je later in de avond nog trek krijgt dan neem je een lekker stuk fruit uit je goedgevulde fruitschaal.

Nu je de omstandigheden binnen je omgeving hebt gewijzigd, zal je bijna altijd een gezonde keuze bij de hand hebben. Wanneer je deze niet hebt, dan doe je gewoon je best en hoef je je er verder niet druk in te maken.

Concrete aanpassingen van je omgeving

 • Verwijder alle ongezonde voeding uit je woning en zorg ervoor dat je enkel gezonde opties hebt. Als dit niet volledig lukt omdat je met andere inwonenden rekening moet houden, probeer het dan zo goed mogelijk te doen en bespreek dit ook met je huisgenoten. Een goede communicatie is altijd gunstig.
 • Maak een planning van wat je gaat eten en bereid je gezonde maaltijden voor op je vrije dagen. Je kan ze verpakken en eventueel een deel invriezen.
 • Probeer altijd een goede maaltijd shake in huis te hebben die je langdurige energie geeft en waarmee je cravings vermijdt. (Nutrifoodz Complete)
 • Zoek eens op wat gezonde caloriearme snacks zijn en schaf ze aan. Of zoek eens op hoe je dit soort gezonde snacks (bv. graanrepen) zelf kan maken.
 • Zorg ervoor dat je die gezonde snacks altijd ter beschikking hebt voor elk moment dat je cravings zou kunnen krijgen.
 • Ga op zoek naar restaurants of snackbars waar ze ook gezonde maaltijden verkopen voor wanneer je eens met je vrienden uit wilt eten. Informeer ze ook over je levensstijl en eetgewoonten en vraag ze je hierin te steunen en te motiveren.
 • Vermijd alle plaatsen waar ze ongezonde voeding verkopen.
 • Zorg ervoor dat je altijd veel fruit en noten in huis hebt.
 • Zorg ervoor dat wanneer je wordt uitgenodigd op een familiaal feest dat je iets lekkers en gezond hebt klaargemaakt om mee te nemen. Zo kan je het ook eens laten proeven en eventueel iemand anders motiveren om wat gezonder te gaan eten.
Dit zijn slechts enkele ideeën waarmee je aan de slag kunt. Je vindt vast nog heel wat andere aanpassingen die je kunt maken om zo vaak mogelijk je gezonde levensstijl en de bijhorende eetgewoonten te respecteren.

Als je ECHT iets wil bereiken dan moet je GEDREVEN zijn! Vanuit die MINDSET, zal de creativiteit ontstaan om de nodige discipline voor jouw doelstelling te blijven toepassen.
"JE KUNT HET!"

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.
100% Geen-Risico Belofte

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *