Home / Food /

Energierepen van Havermout en Vijgen (recept)

porties: 16 | voorbereiding: 30 min | kooktijd: 30 min
Deze VEGAN energierepen van havermout en vijgen zijn een ideale snack om tussendoor ook gezond te blijven eten. De smaak van vijgen samen met ahornsiroop maakt deze snack lekker zoet.

We maken gebruik van een vegan ei gemaakt van lijnzaad. Lijnzaad bevordert de spijsvertering en de stoelgang, terwijl havermout je immuunsysteem een boost geeft!

Kort gezegd, deze repen zijn niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond. Genieten!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)

Voor de vulling:
  • 280g gedroogde vijgen
  • 240ml water
  • snuifje zout
  • 1 el. sinaasappelschil
  • 3 el. ahornsiroop
Voor de repen:
  • 1 el. gebroken lijnzaad
  • 2 ½ el. water
  • 160g havermeel
  • 100g havervlokken
  • 1/2 theelepel zuiveringszout/ bicarbonaat
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 el. ahornsiroop
  • 80 ml. kokosolie, gesmolten
  • 1 theelepel vanille-extract

Voedingswaarden per portie

  • Energie: 161 kcal
  • Vetten: 6 gr
  • Koolhydraten: 25 gr
  • Eiwitten: 3 gr
  • Vezels: 3 gr
MFP vijgenrepen
Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je deze repen (bereidingswijze)

  • Snijd de steeltjes van de gedroogde vijgen en doe vervolgens de vijgen in een kleine pan met 240ml water, een snufje zout, en de sinaasappelschil. Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten zachtjes koken.
  • Zet opzij om iets af te koelen, doe het daarna in een keukenmachine, voeg de ahornsiroop toe en mix tot een puree.
  • Tip: Voeg wat Nutrifoodz Gold of Red Juice bij de vijgenpasta om deze repen een lekkere én ultra gezonde twist te geven!
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een ovenschaal van 20cm x 20cm met bakpapier.
  • Maak een veganistisch ei door het gebroken lijnzaad te mengen met 2 ½ eetlepel water in een kleine kom. Roer het goed door elkaar en zet het 5 minuten opzij.
  • Meng het havermeel, de havermout, het zout en het zuiveringszout in een kom en zet apart.
  • Meng in een aparte kom de ahornsiroop, het vanille-extract, het veganistische ei en de kokosolie. Spatel de droge ingrediënten met het havermeel erdoor en roer tot alles is gecombineerd.
  • Schep de helft van het beslag in de beklede ovenschaal en druk het stevig aan op de bodem. Het deeg is plakkerig, dus gebruik wat bakpapier om het aan te drukken, zodat het niet aan je handen plakt.
  • Bedek het mengsel vervolgens met de vijgenpasta en druk aan tot een dunne laag. Laat er een deel van het overgebleven havermoutbeslag op vallen om een kruimellaag te vormen, druk voorzichtig aan om de vijgenlaag te bedekken.
  • Plaats de schotel in de oven en bak gedurende 25-30 minuten tot de randen goudbruin zijn. Haal uit de oven en zet op een rooster om volledig af te koelen alvorens te serveren.
  • Deze vijgenrepen kunnen tot 4 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard.

Nieuwe voorraad Nutrifoodz nodig?

COMPLETE® - Vanilla

€ 47.00
BESTEL NU

COMPLETE® - Chocolate

€ 47.00
BESTEL NU

TOTAL MAKE-OVER PAKKET (1x Complete - Chocolate + 1 x Greens Detox + 1 x Gold + 1 x Ketones)

€ 185.00
BESTEL NU

SUPER HEALTH en SLEEP PAKKET (1x Complete - Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Gold)

€ 127.00
BESTEL NU

NUTRIFOODZ SUPER HEALTH PAKKET (1x Complete Vanilla + 1 x Greens Detox)

€ 84.00
BESTEL NU

NUTRIFOODZ SLANK en FIT PAKKET (1x Complete - Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Super Ketone)

€ 145.00
BESTEL NU

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+ 70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+ 70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+70.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Greens Detox

€ 47.00
BESTEL NU

Nutrifoodz Gold

€ 47.00
BESTEL NU

Leave a comment

Your email address will not be published.