Granola met Tahini en Citroen (recept)

porties: 8 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 30 min
Vandaag hebben we een lekker ontbijt de Granola met Tahini en Citroen!De Tahini is gemaakt van sesamzaden die rijk zijn aan selenium en calcium, waardoor tahin zeer voedzaam is. De havermout bevat aardig wat vitaminen (vooral B-vitaminen), mineralen en antioxidanten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vezels uit haver het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verlagen.

Waar wacht je nog op ren naar de keuken en maak het zelf!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)

  • 4 el water
  • 40g ontpitte dadels
  • 4 eetlepels tahini
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels citroensap
  • schil van 1 citroen
  • 160g gerolde haver
  • 30g pompoenpitten
  • 40 g amandelen
  • 30g pecannoten
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 1 eetlepel geraspte kokosnoot

Voedingswaarden per portie

  • Energie: 238 kcal
  • Vetten: 13 gr
  • Koolhydraten: 25 gr
  • Eiwitten: 8 gr
  • Vezels: 5 gr

Schermafbeelding 2023-01-17 om 09.19.27
Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 320°F (160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng 1 eetlepel water met de ontpitte dadels. De hoeveelheid water die je nodig hebt hangt af van hoe droog je dadels zijn, dus begin met 1 eetlepel en voeg naar behoefte meer toe.
  • Doe de dadelpasta, tahini, vanille-extract, citroensap en citroenschil in een grote kom en meng tot het goed gecombineerd is. Als je pasta erg dik is, voeg je 1 eetlepel water toe om het te verdunnen. Het moet makkelijk te mengen zijn, maar dikker dan cakebeslag.
  • Voeg de gerolde haver, noten, zaden, kokos en kaneel toe. Meng goed om te combineren en breng de granola over op de bakplaat. Spreid het uit tot een gelijkmatige laag en druk aan met een spatel.
  • Bak 15 minuten in de hete oven, draai dan voorzichtig om en bak nog eens 10-15 minuten tot de granola goudbruin is, maar pas op dat de granola niet verbrandt.
  • Haal de bakplaat uit de oven en zet hem opzij op een rooster om af te koelen. De granola zal in knapperige stukjes worden als hij afkoelt.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)