Havermout met Cranberries & Pistachenoten (recept)
Cranberries zijn bekend om hun krachtige antioxidanten en vitamine C-gehalte. Ze kunnen het immuunsysteem ondersteunen, ontstekingen verminderen en de gezondheid van de urinewegen bevorderen. Pistachenoten bieden een goede bron van eiwitten, gezonde vetten en vitamines, zoals vitamine B6 en vitamine E. Ze kunnen bijdragen aan een gezond hart en een gezonde huid.
Kortom een perfect, zeer smakelijk en gezond ontbijt.
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
-
240 ml ongezoete amandelmelk
-
80 g gerolde haver
-
snufje zout
-
2 eetlepels ahornsiroop
-
2 eetlepels pistachenoten, gehakt
-
1 eetlepel gedroogde veenbessen
Voedingswaarden per portie
-
Energie: 272 kcal
-
Vetten: 7 gr
-
Koolhydraten: 46 gr
-
Eiwitten: 7 gr
-
Vezels: 6 gr
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
-
Doe de amandelmelk in een middelgrote steelpan, op hoog vuur, en breng de melk aan de kook. Roer de havermout en het zout erdoor, zet het vuur laag en laat de havermout ongeveer 5 minuten zachtjes koken, tot hij romig wordt.
-
Roer de ahornsiroop erdoor, doe het mengsel in een kom en serveer het met pistachenoten en gedroogde veenbessen.