Home / Food /

Jonge en stralende huid met deze plantaardige voedingswaren

Je hebt geen nood aan dure cosmetische ingrepen of zogezegde wonderzalfjes om je huid jong, mooi en gezond te houden. Moeder natuur voorziet je hiervoor van al het nodige!

Je bent wat je eet, dus eet gezond! Je gehele lichaam bedankt je hier namelijk voor, door je een stralend en gezond uiterlijk te geven.

In dit artikel geven we je een aantal plantaardige voedingswaren mee die in staat zijn je te helpen om verouderingsprocessen in het lichaam tegen te gaan.

Avocado

Avocado is net zoals de tomaat een vruchtgroente, in feite is het een vrucht maar hij wordt vaak gegeten als een groente. Het is een vette vrucht die voornamelijk goede onverzadigde vetten bevat, maar het is ook een geweldige bron van vezels, kalium en vitaminen E, K, C en A.

Wetenschappers ontdekten dat dagelijks een avocado eten, veroudering en tal van ziekten kan helpen voorkomen. Avocado's bevatten een groot aantal vetzuren die essentieel zijn voor het herstel van de huid. De nutriënten die deze vetzuren bevatten bezorgen je huid een gladde en stralende look. De hoge concentraties vitamine B in avocado's kunnen de zichtbare verschijnselen van huidveroudering helpen verbeteren, terwijl vitamine A de reparatie van huidcellen bevorderd en dode huidcellen helpt verwijderen.

Heel wat plantaardige oliën zoals olijfolie of kokosolie staan bekend om hun positieve effecten op de huid. Eveneens is avocado olie is een wondermiddeltje op gebied van huidverzorging, het kan je huid voeden maar ook herstellen en vernieuwen.

Je kunt je huid insmeren met avocado olie of je kan zelf een huidmasker maken door verse avocado te pletten en er een paar druppels citroensap aan toe te voegen.

Avocado-pit-1280x720

Papaya

Deze exotische vrucht is niet enkel super lekker, maar het is ook nog eens super krachtig antioxidant. Het bevat een relatief hoog gehalte aan vitamine A, E en selenium. De diepe oranje kleur van papaja is een aanwijzing dat deze vrucht een hoge concentratie carotenoïden bevat. Carotenoïden zijn krachtige antioxidanten die helpen bij de preventie van hart-en vaataandoeningen en sommige vormen van kanker.

Carotenoïden versterken ook het immuunsysteem en beschermen de huid tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering en de ontwikkeling van rimpels en ouderdomsvlekken op de huid.

Het ware wondermiddeltje dat papaja bevat is het enzym “Papaïne”, deze stof exfolieert de huid door de keratinelaag tussen de dode huidcellen op te lossen. Hierdoor verloopt de celvernieuwing vlotter en verkrijg je een frisse en stralende huid.

Ook van papaya kan je thuis zelf een gezichtsmasker maken. Plet een rijpe papaya, voeg er wat honing en citroensap aan toe en klaar, je hebt een doeltreffend en natuurlijk huidmasker.

Granaatappel

In het oude Egypte dacht men dat granaatappelsap een levenselixir was waar je onsterfelijk van kon worden. Dat granaatappels je onsterfelijkheid kunnen bieden is uiteraard een mythe, maar het is wel zo dat granaatappels allerlei eigenschappen bevat die je verouderingsprocessen kunnen vertragen en je gezondheid kunnen bevorderen.

Granaatappels zijn krachtige antioxidanten en bevatten veel kalium en vitamine C. Bovendien bevatten ze nog meer polyfenolen dan rode wijn of groene thee. Polyfenolen zijn antioxidanten die een ontstekingsremmende werking hebben en lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen.

De voedingstoffen die granaatappels bevatten verlagen je bloeddruk, geven je een mooie en stralende huid en vertragen verouderingsprocessen in je lichaam.

Wist jij dat granaatappels ook gebruikt worden om erectiestoornissen te bestrijden? Blijkbaar hebben ze ook een gunstige invloed op libido en potentie.

Granaatappelpitjes geven een lekkere, lichtzoete smaak en frisse bite aan je salade!

Waterkers

Waterkers heeft een pittige smaak en kan je slaatjes een subtiele maar lekkere extra dimensie geven. Maar wist je dat waterkers ook wonderen kan verrichten voor je huid?

Dit was namelijk de positieve conclusie die men kon trekken uit een onderzoek waarbij men een groep vrouwelijke proefpersonen gedurende 4 weken 80 gram waterkers liet eten. Het merendeel merkten al snel zichtbare verbeteringen op het gebied van hun huid. Bij één van de proefpersonen verminderde de rimpels met maar liefst 35%.

Waterkers is erg rijk aan carotenoïden die de huid beschermen tegen veroudering door vrije radicalen te bevechten. Het bevat ook heel wat vitamine C en E die mede een belangrijke rol spelen voor de gezondheid van je huid. De wisselwerking tussen al deze stoffen maakt van waterkers wondermiddel voor je huid.

Voeg dus wat vaker waterkers bij je salade of op je broodje en bestrijd zo je rimpels!

Zoete aardappel

Zoete aardappelen hebben een lage glycemische index, wat betekent dat ze weinig invloed hebben op je bloedsuikerspiegel.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat voedingsmiddelen met een lage glycemische index het risico op acne en huidaandoeningen verlagen. Bovendien zijn zoete aardappelen een erg goede bron van vitamine A en betacaroteen, die je huid helpen herstellen en in een jonge en stralende staat houden.

Kies wat vaker voor de zoete variant van de aardappel om van zijn anti-aging effecten te kunnen genieten!

Kurkuma

Kurkuma bevat heel wat antioxidanten die een ontgiftende werking hebben en de negatieve effecten van vrije radicalen in ons lichaam tegengaan. Zo helpt het voorkomen dat cellen beschadigd worden.

Veroudering is een zichtbaar gevolg van beschadigde cellen. Om deze redenen worden kurkuma-extracten vaak toegevoegd aan anti-aging producten voor de huid.

Voor een jonge en stralende huid kan je ook een huidmasker maken met kurkumapoeder!

Broccoli

Dat broccoli een van de meest gezonde groenten is dat wisten we al. Het bevat antioxidanten, vezels en de vitamines A, B, C, en K. Bovendien vindt je in broccoli de mineralen: calcium, kalium, fosfor, zink, ijzer, koper en betacaroteen terug.

Het heeft een positieve invloed op je hart, je hersenen, je darmen en je bloedsuikerspiegel. Maar wist je ook dat broccoli je natuurlijke aanmaak van collageen stimuleert? Het is zo, en dit dankzij zijn zeer hoog vitamine C gehalte. Vitamine C speelt een uiterst belangrijke rol bij de collageenproductie, het reageert met aminozuren in de cellen.

Collageen zorgt ervoor dat de huid jong en elastisch blijft en werkt verouderingsprocessen tegen. Dit resulteert in een stralende, vollere en gezonde huid.

Nog een extra goede reden dus om wat vaker broccoli op je bord te scheppen!
Broccoli-koken

Nutrifoodz GOLD en GREENS DETOX

Zowel Nutrifoodz Gold als Nutrifoodz Greens Detox bevatten meerdere ingrediënten met voedingstoffen die verouderingsprocessen in het lichaam tegengaan!

Drink dagelijks een lekkere smoothie met Greens Detox of een shake met een schepje Gold erbij, en stimuleer zowel je innerlijke als je uiterlijke gezondheid voor een fit, energetisch en jeugdig bestaan!

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Wat heeft Nutrifoodz nog meer?

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
44.580 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
44.580 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
44.580 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *