Home / Body /

Kurkuma – Het Ingrediënt Voor Een Lang(er) En Gezond(er) Leven!

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over Super Foods, maar na alle onderzoeken die ik over kurkuma heb gelezen is het voor mij helemaal duidelijk: er gaat geen Super Food boven kurkuma!

Op het internet is over dit gele poedertje al veel te lezen, daarom geef in deze post vooral actuele inzichten èn adviezen voor gebruik.

Kurkuma, koenjit of E100?

Kurkuma lijkt qua uiterlijk een beetje op gember. Het is ook een wortel, maar is wat fijner van structuur en aan de buitenkant oranje-geel. Van binnen is het geel en het wordt meestal in gedroogde, vermalen poedervorm verkocht. Bij biologische winkels verkopen ze echter ook verse kurkuma.

Het gele poedertje is één van de belangrijkste bestanddelen van curry en ook wel bekend onder de namen turmeric, geelwortel, koenjit of E100. Niet alle E-nummers zijn dus slecht!

Ayurveda

In de Ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeskunst, wordt kurkuma al sinds duizenden jaren gebruikt. Het zou reinigend werken en helpen tegen spijsverteringsproblemen, koorts, infecties, artritis en ook leverkwalen.

De Indiase geneeskunst liep hiermee ver vooruit op de Westerse wetenschap. Indiërs gebruiken kurkuma over het algemeen in hun currymengsels. Dit zijn specerijmixen die meestal voor 20 à 30% uit kurkuma bestaan.

Maar ook op Okinawa, één van de Blue Zones waar heel veel mensen met gemak de 100 halen, werd kurkuma al in de 12e eeuw veel toegepast als medicijn. De Okinawanen gebruiken het vandaag de dag graag in hun thee.

Topgebruiker is en blijft echter India, gemiddeld consumeert men daar per persoon 1,5 tot 2 gram per dag. Interessant dus om India te vergelijken met landen waar weinig tot geen kurkuma wordt gebruikt.

Bescherming tegen kanker, welvaartziektes en Alzheimer

Kanker èn Alzheimer komen in de Verenigde Staten zo’n 3 keer meer voor dan in India. Uiteraard komt dit door meer dan alleen de hoge consumptie van kurkuma (denk bijvoorbeeld aan het feit dat veel Indiërs vrijwel geen dierlijke producten eten), maar volgens wetenschappers is het ook te danken aan kurkuma.

De werkzame stof in kurkuma is curcumine. Het stofje is ontstekingsremmend, een sterke antioxidant en antibacterieel. In één van de onderzoeken die ik over kurkuma las, stond het onderstaande plaatje. Het geeft de vele aandoeningen weer waartegen kurkuma kan beschermen of waarbij kurkuma behulpzaam kan zijn in de behandeling.

kurkuma
Curcumine werkt beschermend tegen kanker, hart- en vaatziektes, diabetes, Parkinson en Alzheimer. Het kan echter ook gebruikt worden ter ondersteuning bij de behandeling bij mensen die zo’n aandoening al hebben. Bij kanker blokkeert het bijvoorbeeld in een aantal gevallen de groei van kankercellen.

Voor Alzheimer is curcumine eigenlijk één van de weinige alternatieven die kunnen helpen bij het remmen van het proces. Tot op heden is er vrijwel geen medicijn dat het degeneratieve karakter van dementie kan remmen. En bij Parkinson zijn er bijvoorbeeld wel veel medicijnen, maar die zijn vaak zeer toxisch en hebben veel bijwerkingen.

Hoe gebruik ik kurkuma?

Een groot voordeel van kurkuma is dat het goedkoop is, geen bijwerkingen heeft, niet toxisch is en in relatief grote hoeveelheden (tot wel 12 gram iedere dag, gedurende lange perioden) genuttigd kan worden.

De bio-beschikbaarheid van curcumine is echter heel laag. Dit betekent dat het moeizaam door ons lichaam wordt opgenomen. Gewoon een beetje kurkuma ergens overheen strooien is dus prima, maar als je echt een specifiek effect beoogd, wellicht te weinig.

Je kan de bio-beschikbaarheid verhogen door kurkuma samen met zwarte peper op te lossen in vet. Bijvoorbeeld: bij het bakken van groenten voor een groentecurry is het aan te raden ook de kurkuma met wat zwarte peper toe te voegen en even mee te bakken. Wil je het in een smoothie verwerken, meng de kurkuma dan bijvoorbeeld met wat lijnzaadolie en zwarte peper voordat de andere ingrediënten toegevoegd worden.

Inflammatie: bron van ziekte & veroudering

Kurkuma blijkt goed voor de gezondheid te zijn, omdat het onder andere antibacterieel en anti-inflammatoir is. Inflammatie is een ander woord voor ontsteking en wordt in het Nederlands vaak gebruikt als we spreken over chronische ontsteking. Inflammatie is een belangrijke factor bij veroudering.

Stap Naar Een Gezonder Leven? Maak Kennis Met... Nutrifoodz Gold

Kurkuma kan dus met recht en reden een ‘heilig’ kruid genoemd worden met talrijke gezondheidseffecten. Op voorwaarde dat je de zuivere curcumine gebruikt die in de kurkuma zit.

Wij zijn zo enthousiast om je kennis te laten maken met Nutrifoodz Gold, ons Kurkuma supplement! Nutrifoodz Gold is een zeer gezond voedingssupplement.

Mocht je dus op een makkelijke manier je gezondheid en algemeen welbehagen willen ondersteunen, probeer dan eens Nutrifoodz GOLD.

Tegenwoordig zijn er tientallen, zo niet honderden, kurkuma supplementen beschikbaar.

Wij moedigen je aan om je eigen onderzoek te doen. Maar wij denken dat je zult merken dat Nutrifoodz GOLD bijdraagt aan soepele gewrichten en gezonde spieren, het ontstekingen en zwellingen verzacht, de bloedsuikerspiegels ondersteunt (diabetes 2), bijdraagt tot de instandhouding van normale cholesterol niveau’s en nog zoveel meer om terug te genieten van een actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Nutrifoodz GOLD en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…plus ga je ontdekken waarom curcumine een veel gezonder alternatief kan zijn voor ongezonde en gevaarlijke pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc. !
P.S. Gebruik jij een Kurkuma Supplement of ben je dit van plan?
Fantastisch, maar lees dan eerst aandachtig
dit artikel

Talrijke studies tonen aan dat kurkuma gezondere ondersteuning biedt dan de meeste pilletjes uit de apotheek – en dit… ZONDER de bijwerkingen. Wist je dat ondertussen al meer dan 600 gezondheidseffecten aangetoond zijn met uitgebreide wetenschappelijke en medische studies?! Echter,…, je zal deze voordelen enkel merken WANNEER jouw lichaam de curcumine effectief kan opnemen.

Helaas pindakaas…de meeste kurkuma gebruikers ervaren NIETS van deze voordelen. De meeste (goedkope) kurkuma supplementen geven slechts 5% van hun échte kracht af aan jouw lichaam. Je lichaam verteert het NIET … De supplementen werken NIET op celniveau (waar ze juist nodig zijn)…

Plus je ontdekt in dit gezondheidsrapport de gevaren van pijnstillers zoals Ibuprofen, Diclofenac, Dafalgan, etc., en waarom de curcumine in kurkuma een veel gezonder alternatief is.

Lees dus aandachtig dit gezondheidsrapport vooraleer je in de supermarkt of online goedkope kurkuma zou kopen!

Deel desgewenst dit artikel
Probeer Nutrifoodz GOLD volledig risicoloos uit voor 14 dagen. Je zult verbaasd zijn over de smaak en de werking van deze gouden drank.

Dit Maakt Nutrifoodz Gold Uniek:

  • Ontspannend* na een drukke dag door citroenmelisse
  • Citroenmelisse helpt om lekker te slapen*
  • Curcumine helpt gewrichten soepel te houden*
  • Gember ondersteunt het immuunsysteem*
  • Kaneel en citroenmelisse zijn goed voor de spijsvertering*
  • Gember ondersteunt het energieniveau*
  • Smaakt heerlijk
  • 100% Vegan - Geen Lactose
  • 60 porties (270g) - vanaf € 0,62per portie *Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+100.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+100.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+100.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published.