Home / Food /

Maaltijdshakes zijn ongezond en overbodig...of zijn ze juist wel gezond?

Waarom zijn maaltijdshakes voor sommige mensen een NO GO en waarom vinden andere mensen het juist ideaal? Ontdek hoe dit komt in dit artikel.

Wat is een maaltijdshake?

Een maaltijdshake is bedoeld om dagelijks één of meerdere maaltijden te vervangen. Dit kan het ontbijt, lunch of avondeten zijn, waarbij je in plaats van een ‘gewone maaltijd’ een maaltijdshake neemt.

De meeste maaltijdvervangers worden gebruikt om af te vallen, maar je ziet tegenwoordig steeds meer complete maaltijdpoeders die worden gebruikt als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Wat zijn de 8 grote misverstanden over maaltijdshakes?

Poeder als voeding werkt niet
Goede maaltijdpoeder is een ultrafijne mix van duurzame ingrediënten. Groenten, fruit, kruiden, algen, haver, rijst, erwten, lijnzaad en onze unieke mix van vitaminen en voedingsstoffen om je te voorzien van alle koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels en alle 26 essentiële micronutriënten die je lichaam nodig heeft om optimaal te presteren.

Het is dus "echte voeding" in poedervorm en wordt daardoor juist heel goed opgenomen door je maag en je darmen.

Wat maar weinig mensen weten is dat ruim 90% van de mensen een suboptimale darmflora heeft. Onze darmflora en darmwand raken beschadigd door consumptie van tarwe (brood, pasta en veel levensmiddelen), andere granen zoals spelt en rogge, suiker, medicijngebruik en antibiotica, frisdrank, alcohol, etc. Onthoud dat bijna alle levensmiddelen uit de supermarkt die je eet granen bevatten (meestal tarwe - de meest schadelijke voor de darmwand): crackers, ontbijtkoek, koekjes, cruesli, etc, etc.

Beschadiging van de darmwand leidt op lange termijn tot wat we noemen “Lekkende Darm Syndroom”, en dit is een serieus gezondheidsprobleem. Het is te complex om hier uit te leggen, maar onthoud: alle gezondheid begint in de darmen.

Vloeibare maaltijdshakes vullen niet en je hebt snel weer honger
De juiste maaltijdshakes bevatten havermout als bron van energie voor je lichaam. Havermout geeft sneller en langer een verzadigd gevoel. De voedingsvezels in havermout hebben een soort ‘sponswerking’. Ze absorberen vloeistof zodat de vezel meer volume krijgt en het lichaam meer tijd nodig heeft om de vezels te verteren.

Beta-glucan heeft een positief effect op insulineresistentie, waardoor het glucosegehalte in je bloed daalt. Ook helpt het bij het bestrijden en voorkomen van hypertensie en overgewicht.

Dankzij de ‘sponswerking’ van deze vezel heb je langer een vol gevoel en voel je minder drang om te eten. Daardoor heb je minder last van suiker- en energiepieken en minder kans op overgewicht.
Maaltijdshakes heb je helemaal niet nodig, eet gewone voeding!
Moet je de hele dag en ook elke dag alleen maar leven op vloeibare maaltijden? Neen, dat niet de bedoeling van een maaltijdshake. Een maaltijdshake is gemaakt om je te voorzien in gezonde voeding wanneer je weinig tijd hebt gehad om een gezonde maaltijd te bereiden. Het is geen vervanging, maar juist een aanvulling op je ‘normale voeding’.

Maak je lange dagen en ben je vaak onderweg? Even geen tijd voor een uitgebreide lunch of heb je wat extra energie nodig? Wat zijn de opties? Ongezonde snacks in de tankstations?

Wanneer je druk bent, heeft je lichaam veel energie nodig. Een maaltijdshake is dan een goede aanvulling op je voedingspatroon. Makkelijk voor onderweg of tussen alle bedrijvigheid door. En niet te vergeten... een goede maaltijdshake zit boordevol gezonde voedingsstoffen!
Maaltijdshakes zijn heel ongezond!
Helaas is de kwaliteit van de meeste maaltijdshakes echt ruk. De meeste maaltijdshakes bevatten namelijk onvolwaardige ingrediënten, extra suikers en veel kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Ook hebben ze vaak niet de juiste hoeveelheid vezels en voedingsstoffen om ervoor te zorgen dat je er voldoende van binnen krijgt.
Maaltijdshakes smaken echt heel vies!
Smaak is iets dat voor iedereen persoonlijk ligt. Maaltijdshakes kunnen heel erg verschillen in smaak en textuur. Het beste is om het gewoon zelf te proberen. Nutrifoodz gebruikt ingrediënten van topkwaliteit die deze drank een rijke, fluweelachtige smaak geven. Je zult ook dol zijn op de romige, vullende textuur. (Kijk maar eens naar de lovende beoordelingen hieronder!) Nutrifoodz geeft je ook altijd de garantie dat wanneer je het niet lekker vindt, je het gewoon retour mag sturen.
Ja ja! Eerst goed afvallen en daarna weer flink aankomen zeker!
Een ander probleem bij afslanken is het jojo-effect. Dit zie je met name bij mensen die maaltijdshakes inzetten om af te vallen. Zij houden zich vaak aan een ‘crashdieet’. Dit is een dieet waarbij vooral wordt geleefd op maaltijdshakes en waar een groot calorietekort wordt gecreëerd. Hoewel je op deze manier snel gewicht kunt verliezen, is dit niet de juiste manier en krijg je vaak te maken met het jojo-effect waarbij mensen weer terugvallen naar hun oude gewicht als gevolg van het opgeven van hun strenge "dieet". Daarom is het ook extra belangrijk om evenwichtig te eten en maaltidshakes als aanvulling te gebruiken in een uitgeblanceerd voedingspatroon.
Die shakes zijn pure geldverspilling!
Een heerlijke 2-in-1 eiwit- en multivitamine-shake kan al vanaf slechts € 1,80 per shake. Dat is minder dan de kosten van een eiwitreep uit de supermarkt, met 5x de gezondheidsvoordelen! In plaats daarvan, geniet je veel meer met deze heerlijke shake EN je lichaam profiteert ook veel meer van de hogere voedingswaarden.

Zie het als een goede investering in je gezondheid. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!
Die shakes zijn allemaal hetzelfde en sommige zijn gewoon veel te duur!
De meeste andere eiwitdranken nemen hun toevlucht tot zuivel-, ei- of soja-eiwit. Verwerkte zuivel- en ei-eiwitten kunnen je spijsvertering verwoesten, pijnlijke opgeblazen gevoel, ontsteking en zelfs acne veroorzaken.

Het is ook goed gedocumenteerd dat soja-eiwit schadelijke effecten kan hebben op veel aspecten van je gezondheid, waaronder schildklieraandoeningen en het kan zelfs hormonale onbalans veroorzaken.

Nummer één, al onze kostbare multivitaminen worden geoogst uit natuurlijke voedingsmiddelen. Dit zijn superfood planten en groenten. Andere supplementen gebruiken synthetische vitamines die in een laboratorium worden gemaakt, vaak geïsoleerd uit GGO-soja of maïs. We hebben ons best gedaan om je het echte voedsel van topkwaliteit te bieden dat jouw lichaam nodig heeft.

Nummer twee, en het is net zo belangrijk: andere supplementen voor vitamine A, B, C en D die je misschien in de winkel ziet, geven je slechts een klein onderdeel van die vitamines. Dit zet eigenlijk MEER stress op je lichaam. Om die reden passeren veel van die vitamines, ongebruikt, rechtstreeks door je lichaam. Nutrifoodz Complete heeft het hele complex van ALLE vier van die essentiële vitamines. Dit betekent dat je vitamines direct aan het werk gaan.

Zoals je kunt zien, verschilt Nutrifoodz Complete enorm in vergelijking met ELKE andere eiwitdrank. Het is een eersteklas recept met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Als je gewicht wilt verliezen, terwijl je je spijsvertering kalmeert en je weerstand verhoogt... Beschouw dit dan als jouw op maat gemaakte 2-in-1 eiwit- en multivitaminedrank! Het beste is dat het net zo lekker is als gezond!

Zijn maaltijdshakes nu een goed idee?

Zie je na het lezen van dit artikel ook het nut ervan in om af en toe een maaltijdshake te gebruiken als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon? Zorg er dan voor dat wanneer je een maaltijdshake kiest, dat je maaltijdshake compleet is, hoogwaardige ingrediënten bevat en beschikt over de juiste voedingswaarden (voldoende eiwitten, geen snelle suikers, goede vetten, vezels en vitaminen/mineralen).

Als je een maaltijdshake op een juiste manier inzet dan is het absoluut een fantastisch hulpmiddel die uitstekend past bij een actieve en gezonde levensstijl.

Dit is het maaltijdpoeder dat Nutrianen op dagelijkse basis gebruiken:

  • Praktisch, voedzaam en lekker!
  • Perfecte maaltijd met alle voedingsstoffen
  • Ideaal bij snel en gezond afvallen
  • 100% Plantaardig - Geen Soja - geen dierenleed
  • Duurzame ingrediënten - Zeer Klimaatsbewust
  • Handig als ontbijt, lunch, diner of tussendoor
  • 14 maaltijden (1400g) - vanaf € 1,80 per maaltijd
  • Goed opneembaar voor het lichaam
  • Voordeliger dan andere merken met een (bijna) gelijkwaardige kwaliteit
  • Gebruiken we zelf ook dagelijks - we zijn fan van ons eigen product en staan er 100% achter
Ja, je betaalt (bij normale verkoopprijs) ietsje meer dan bij een slechte, lage kwaliteit whey eiwit poeder.

Ja, je weet dan ook zeker dan het goed is wat je gebruikt.

En ja: we hebben een korting op deze pagina, waardoor je én niet duurder uit bent én een superieure eiwit poeder gebruikt.

Test nu de beste, goed opneembare, vegan, 100% Complete maaltijdpoeder met duurzame natuurlijke ingrediënten, die ook lekker is, neem 1 shake per dag en maak definitief een einde aan trek in zoet

Let op: Dit is een Speciale aanbieding - zodat je het veel goedkoper dan anders kunt proberen. Deze aanbieding vind je NIET op onze webwinkel en komt NIET weer terug als je deze weg klikt.
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Probeer Nutrifoodz Complete nu en krijg je geld terug als het niet werkt voor jou

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.
100% Geen-Risico Belofte

Sluit je aan bij +40.000 Trotse NutrianenLeave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *