Wil je weten welke Omega 3 supplementen er zijn en welke voordelen ze kunnen bieden? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel nemen we je mee op een boeiende reis door het rijk van omega 3 supplementen. Van visolie tot algenolie en andere varianten, we onthullen de verschillende soorten en bespreken de potentiële voordelen die ze met zich meebrengen.

Of je nu op zoek bent naar een boost voor je hartgezondheid, een betere hersenfunctie of een ontstekingsremmend effect, je zult ontdekken welk omega 3 supplement het beste bij jouw behoeften past. Dus leun achterover, ontspan en laat ons je meenemen naar de fascinerende wereld van omega 3 supplementen!

Geschatte leestijd: 0 minuten

De verschillende soorten Omega 3 supplementen

Er zijn verschillende soorten omega 3 supplementen die op de markt zijn, zoals visolie, krillolie en algenolie. Elk type heeft zijn eigen specifieke voordelen. Maar waarom is Omega 3 eigenlijk zo belangrijk?

Omega 3 is een essentieel vetzuur, wat betekent dat het lichaam het niet zelf kan aanmaken en het dus uit voeding moet halen.

Omega 3 heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verlagen van ontstekingen in het lichaam, het verbeteren van de hersenfunctie en het verminderen van het risico op hartziekten.

Wat is omega 3 visolie?

Omega 3 visolie is een veel voorkomend type supplement dat wordt gewonnen uit de weefsels van vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring. Het bevat voornamelijk de omega 3 vetzuren EPA en DHA. EPA en DHA hebben verschillende voordelen voor de gezondheid, zoals het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de hersenfunctie. Visolie is een goede optie voor mensen die geen vegetarische of veganistische levensstijl hebben en die op zoek zijn naar een makkelijk verkrijgbaar supplement.

Omega 3 capsules: Een handige manier om essentiële vetzuren binnen te krijgen.

Omega 3 vetzuren zijn cruciaal voor een goede gezondheid en worden vaak aangevuld met behulp van capsules. Deze capsules bevatten geconcentreerde hoeveelheden EPA en DHA, de belangrijkste omega 3 vetzuren.

 1. Gemakkelijke inname: Omega 3 capsules bieden een handige manier om voldoende omega 3 vetzuren binnen te krijgen zonder dat je je dieet drastisch hoeft aan te passen. Ze kunnen eenvoudig worden ingenomen met een glas water, op elk gewenst moment.
 2. Exacte dosering: Omega 3 capsules bieden een gestandaardiseerde dosering, waardoor je precies weet hoeveel omega 3 vetzuren je binnenkrijgt. Dit helpt bij het handhaven van een consistente inname en het bereiken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
 3. Langere houdbaarheid: Capsules beschermen de gevoelige omega 3 vetzuren tegen oxidatie en bederf, waardoor de houdbaarheid wordt verlengd. Dit zorgt ervoor dat je de voordelen van omega 3 gedurende langere tijd kunt behouden.
 4. Geen visachtige nasmaak: Sommige mensen vinden de smaak of nasmaak van visolie onaangenaam. Met omega 3 capsules hoef je je geen zorgen te maken over deze ongewenste smaakervaring, omdat ze vaak smaakloos zijn.
 5. Reisvriendelijk: Omega 3 capsules zijn gemakkelijk mee te nemen tijdens reizen of onderweg. Ze nemen weinig ruimte in beslag en kunnen handig zijn voor mensen die vaak onderweg zijn.
 6. Zuiverheid en kwaliteit: Kies voor omega 3 capsules van gerenommeerde merken die strenge kwaliteitscontroles en zuiverheidstesten hebben ondergaan. Dit zorgt ervoor dat je een hoogwaardig supplement gebruikt zonder potentieel schadelijke stoffen.

Wat is algenolie?

Algenolie is een plantaardige bron van omega 3, omdat algen de primaire bron zijn van EPA en DHA. Daarom is algenolie dus een goede optie voor vegetariërs of veganisten die geen dierlijke producten willen gebruiken. Het kan ook een duurzame optie zijn, omdat het niet afkomstig is van visvangst. Algenolie kan dus dezelfde voordelen bieden als visolie en krillolie.

Wat is het verschil tussen visolie en krillolie?

Krillolie wordt, in tegenstelling tot visolie, gewonnen uit kleine garnaalachtige dieren die in de oceaan voorkomen. Krillolie bevat naast EPA en DHA ook fosfolipiden en astaxanthine. Het voordeel van krillolie is dat het beter wordt opgenomen door het lichaam ten opzichte van visolie. Fosfolipiden zijn belangrijk voor de celmembraanstructuur en astaxanthine is een krachtige antioxidant die kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Krillolie is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een supplement met extra voordelen.

Algenolie capsules: het plantaardige alternatief
Algenolie capsules zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een plantaardig alternatief voor omega 3-suppletie. Deze capsules bevatten omega 3-vetzuren die afkomstig zijn van algen, de primaire bron van EPA en DHA.

 1. Plantaardige bron: Algenolie capsules bieden een uitstekend alternatief voor mensen die geen dierlijke producten willen gebruiken. Ze zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten die toch willen profiteren van de voordelen van omega 3-vetzuren.
 2. EPA en DHA: Algenolie bevat van nature EPA en DHA, dezelfde essentiële omega 3-vetzuren die ook voorkomen in visolie. Het innemen van algenolie capsules kan dus helpen om een adequate inname van deze belangrijke vetzuren te garanderen.
 3. Duurzaamheid: Algenolie is een duurzaam alternatief voor visolie, omdat het niet afkomstig is van visvangst. Het kweken van algen voor het verkrijgen van omega 3-vetzuren is milieuvriendelijker en draagt bij aan het behoud van de oceanen.
 4. Geen visachtige nasmaak: Een van de voordelen van algenolie capsules is dat ze geen visachtige nasmaak hebben, wat sommige mensen als onaangenaam ervaren bij het gebruik van visolie. Algenolie capsules zijn smaakloos en gemakkelijk in te nemen.
 5. Zuiverheid en kwaliteit: Net als bij visolie capsules is het belangrijk om te kiezen voor algenolie capsules van betrouwbare merken die strenge kwaliteitscontroles en zuiverheidstesten hebben ondergaan. Dit zorgt ervoor dat je een hoogwaardig en veilig supplement gebruikt.
 6. Flexibiliteit in dosering: Algenolie capsules zijn verkrijgbaar in verschillende doseringen, waardoor je de flexibiliteit hebt om de juiste hoeveelheid omega 3-vetzuren voor jouw behoeften te kiezen. Raadpleeg een zorgverlener om de optimale dosering voor jou te bepalen.

De oordelen van Omega 3 supplementen

Er zijn verschillende mogelijke voordelen verbonden aan het nemen van een omega 3 supplement. Hieronder bespreek we de belangrijkste voordelen

Verbeterde hersenfunctie

EPA en DHA zijn belangrijke bouwstenen voor ons brein en zenuwstelsel. Wanneer we genoeg van deze omega 3 vetzuren binnenkrijgen, kan dit een positief effect hebben op onze cognitieve functies zoals geheugen, concentratie en aandacht.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die regelmatig omega 3 supplementen innemen, beter presteren op school en minder snel last hebben van leerproblemen. Ook voor volwassenen kan het nemen van omega 3 supplementen bijdragen aan het behoud van een scherp brein op latere leeftijd.

Hart- en vaatgezondheid

Omega 3 vetzuren spelen ook een belangrijke rol in het onderhouden van een gezond hart- en vaatstelsel. Ze kunnen helpen bij het verlagen van het LDL-cholesterolgehalte in ons bloed en het verlagen van onze bloeddruk. Dit kan het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Bovendien kan het nemen van omega 3 supplementen ook helpen bij het voorkomen van hartritmestoornissen en het verminderen van ontstekingen in de bloedvaten. Dit kan op lange termijn bijdragen aan een gezond hart- en vaatstelsel.

Verminderde ontstekingen

EPA en DHA kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in ons lichaam. Dit kan nuttig zijn bij chronische ziekten zoals artritis, astma en inflammatoire darmziekten.

Bovendien kan het nemen van omega 3 supplementen ook helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid bij mensen met artritis. Ook kan het bijdragen aan het verminderen van de symptomen van astma en het verbeteren van de longfunctie.

Verhoogde gezondheid van de huid

Omega 3 supplementen kunnen ook voordelen bieden voor de gezondheid van de huid. Ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen die kunnen bijdragen aan huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis. Bovendien kunnen omega 3 vetzuren de hydratatie van de huid verbeteren en bijdragen aan een gezonde uitstraling.

Ondersteuning van ooggezondheid

EPA en DHA zijn ook belangrijk voor de gezondheid van de ogen. Ze kunnen helpen bij het voorkomen van leeftijdsgebonden maculadegeneratie, een veelvoorkomende oorzaak van verlies van het gezichtsvermogen bij oudere volwassenen. Het nemen van omega 3 supplementen kan mogelijk bijdragen aan het behoud van een goede gezichtsscherpte en algemene ooggezondheid.

Mogelijke ontstekingsremmende werking

Naast het verminderen van ontstekingen in specifieke gebieden van het lichaam, kunnen omega 3 vetzuren ook een algemene ontstekingsremmende werking hebben. Dit kan gunstig zijn voor mensen die gevoelig zijn voor ontstekingsgerelateerde aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, prikkelbare darmsyndroom en astma.

Bevordering van een gezonde zwangerschap

Voor zwangere vrouwen zijn omega 3 vetzuren essentieel voor de ontwikkeling van de foetus. Ze spelen een cruciale rol bij de vorming van de hersenen en ogen van de baby. Het nemen van omega 3 supplementen tijdens de zwangerschap kan mogelijk bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van de baby en het verminderen van het risico op vroeggeboorte.

Verbetering van sportprestaties

Voor atleten en mensen die regelmatig sporten, kunnen omega 3 supplementen voordelen bieden voor de prestaties en het herstel. Ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen na intensieve training, het bevorderen van spierherstel en het verbeteren van de uithoudingsvermogen en trainingscapaciteit.

Conclusie

Er zijn verschillende soorten omega 3 supplementen beschikbaar, waaronder visolie en algenolie. Elk type supplement kan potentiële voordelen bieden, zoals ondersteuning van algemene gezondheid, mogelijke bevordering van hersenfunctie en het verminderen van ontstekingen.

Bij het kiezen van een omega 3 supplement is het belangrijk om rekening te houden met individuele behoeften, dieetvoorkeuren en de kwaliteit van het supplement. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij een zorgverlener of diëtist om de beste keuze te maken die past bij jouw specifieke situatie.

Onthoud dat het combineren van een gezond dieet met omega 3 supplementen kan bijdragen aan een evenwichtige voedingsinname. Neem weloverwogen beslissingen en geniet van de mogelijke voordelen die omega 3 supplementen kunnen bieden ter ondersteuning van jouw welzijn.

Omega 3

Stap naar een gezonder leven

Ben jij zoals meer dan 80% van de Nederlanders en Vlamingen die te weinig omega-3 bevattenden planten eten en zodoende te weinig gezonde omega-3 vetzuren binnenkrijgt?!

Een tekort aan omega-3 vetzuren veroorzaakt ziekten die aanvankelijk beginnen door een (chronische) ontsteking, zoals hartaandoeningen, diabetes, Alzheimer/dementie en artritis.

Nutrifoodz Vegan Omega-3 kan met recht een wondermiddel genoemd worden. Niet alleen omdat de omega-3 vetzuren uit algenolie komen maar ook dat het 100% vegan is.

Bovendien heeft het productieproces bij het maken van algenolie minimale Co2 uitstoot! Dit komt omdat een bijproduct van het productieproces wordt omgezet in biogas voor elektriciteitsproductie. Én één ton algenolie bespaart 60 ton wild gevangen vis! Win-win dus!

Ben je 45 of ouder en wil je op een vitale, actieve manier verder van het leven blijven genieten zonder de typische kwaaltjes die, als gevolg van chronische ontsteking, beginnen op te duiken? Dan kan Nutrifoodz Vegan Omega-3 je ondersteunen voor een tweede jeugd.

Want het GOEDE NIEUWS is dat er een gemakkelijkere en natuurlijke manier is om je chronische ontsteking af te koelen, zodat je kunt blijven genieten van de vitaliteit, helderheid en gemoedsrust die gepaard gaat met een goede gezondheid.

Met onze Nutrifoodz Vegan Omega-3 gebruiken wij de schizochytrium algenstam. Deze is een natuurlijke algenstam afkomstig uit de Noordelijke Stille Oceaan en is niet genetisch gemodificeerd. Het eindproduct is daarom een uitzonderlijk pure algenolie met een concentratie van meer dan 50% omega-3-vetzuren.

Nutrifoodz Vegan Omega-3

Omega-3 vetzuren zijn zeer gezond voor je hart, hersenen, bloedsuiker, gewrichten, ogen, cholesterol, ademhaling en huid…en helpen vervroegde veroudering tegen te gaan…

Het geheim achter Nutrifoodz Vegan Omega-3 is de 100% pure, natuurlijke schizochytrium algenstam afkomstig uit de Noordelijke Stille Oceaan en welke niet genetisch gemodificeerd is.

Onze Nutrifoodz Vegan Omega-3 capsules bevatten 70mg EPA en 210mg DHA. En dit slechts in een gemakkelijk te slikken softgel capsule.

Waarom is dit belangrijk?

Omdat je dagelijks omega-3 nodig hebt om cellulaire disfunctie te vermijden en de ondersteuning van het cardiovasculair systeem, lagere bloedruk, hersenmembraan en gezondheid van de gewrichten te ervaren.

Is Omega 3 uit Algenolie beter dan uit Visolie?

Ja, omega 3 uit algenolie is hét duurzame alternatief voor visolie en doet qua kwaliteit niet onder. Algen zijn dé natuurlijke, plantaardige bron van Omega 3. Bovendien halen ook vissen hun hoge Omega-3 waarden uit algen.

Daarnaast bevatten vissen vaak vervuiling uit de oceaan, terwijl algenolie wordt vervaardigd uit algen die gekweekt zijn in een gecontroleerde omgeving. Zo zijn ze ook 100% zuiver.

Omega-3 halen uit vissen is bovendien allesbehalve duurzaam. Algenolie heeft een minimale Co2-uitstoot bij het productieproces en groeien op zonlicht. Het vervaardigen van visolie is goed voor 25% van de visvangst en heeft dus een groot aandeel in overbevissing. Iedereen weet dat dit een groot probleem is voor onze planeet. Door je omega-3 uit algen te halen, draag je jouw steentje bij.

Zoals steeds, doe er je voordeel mee.

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Nutrifoodz

P.S. Wanneer je in het verleden een omega-3 supplement hebt geprobeerd en teleurgesteld was, jij bent niet het probleem.

Zevenenveertig van de meest populaire omega-3 supplementen die vandaag in de winkel liggen en online te koop zijn, werden getest en meer dan 70 procent bevatte NIET de hoeveelheid DHA- en EPA-omega-3’s die op het etiket werd vermeld!