Ovenschotel met zoete aardappel & zwarte bonen
Deze ovenschotel vindt zeker zijn plaats in de categorie “Lasagne” of “Moussaka” maar dan een overheerlijke VEGAN variant ervan zeg maar. Dit is echt lekkere volwaardige “Soul Food” waar je hele gezin van zal genieten. Zoete aardappelen en zwarte bonen geven een harmonieuze balans tussen eiwitten & koolhydraten en tussen licht zoete & hartige smaken. Hoewel deze maaltijd super lekker is, zal je jezelf er niet ziek aan smullen. Een kleine portie per persoon zal voldoen, zwarte bonen geven namelijk een langdurig verzadigd gevoel en dit terwijl het geen pieken geeft in je bloedsuikerspiegel. Bovendien staan ze ook bekend voor het leveren van langdurige energie. Ideaal dus!
Ingrediënten van deze ovenschotel
-
2 grote zoete aardappelen, geschild
-
400g (2 blikken) zwarte bonen, uitgelekt
-
200 g vegan kaas, geraspt
-
handvol gehakte peterselie
Voor de saus:
-
1 eetl. olijfolie,
-
1 ui, in blokjes gesneden
-
3 teentjes knoflook, gehakt
-
1 theel. gemalen komijn, om lagen te
-
kruiden
-
2 theels. gerookte paprika, om lagen te
-
kruiden
-
1 theel. gemengde kruiden, om lagen
-
kruiden
-
400 g blik gehakte tomaten
-
1⁄4 kopje (60 ml) tomatenpuree
Voedingswaarden per portie
-
Energie: 361 kcal
-
Vetten: 17 gr
-
Koolhydraten: 44 gr
-
Eiwitten: 9 gr
Scan code met de foodtracker app
Zo maak je deze ovenschotel
-
Maak eerst de tomatensaus. Verhit de olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur.
-
Voeg de in blokjes gesneden ui en knoflook toe en bak 3-4 minuten tot ze geurig zijn, voeg vervolgens de specerijen en kruiden toe, goed roeren en kook nog een minuut.
-
Voeg de gehakte tomaten en tomatenpuree toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15-20 minuten sudderen tot de saus is ingekookt en dikker wordt.
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de helft van de tomaten over de bodem van een ovenschaal.
-
Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes van 3mm en probeer elk plakje dezelfde dikte te maken.
-
Leg een laagje zoete aardappelen lichtjes overlappend op de tomatensaus en breng op smaak met zout, kruiden en gerookt paprikapoeder.
-
Verdeel vervolgens 1 blik zwarte bonen over de aardappelen.
-
Leg vervolgens nog een laagje zoete aardappelen, en breng op smaak met zout, kruiden en gerookt
-
paprikapoeder.
-
Verdeel het tweede blik zwarte bonen, gevolgd door een derde laagje zoete aardappelen.
-
Breng weer op smaak met zout, kruiden en gerookt paprikapoeder.
-
Werk ten slotte af met de resterende tomatensaus.
-
Dek af met een stuk aluminiumfolie en bak ongeveer 40-50 minuten, tot de zoete aardappelen gaar zijn.
-
Bestrooi met geraspte vegan kaas en bak zonder deksel gedurende 10-15 minuten, tot de kaas is gesmolten.
Nieuwe voorraad Nutrifoodz nodig?
TOTAL MAKE-OVER PAKKET (1x Complete – Chocolate + 1 x Greens Detox + 1 x Gold + 1 x Ketones)
€ 185.00
SUPER HEALTH en SLEEP PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Gold)
€ 127.00
NUTRIFOODZ SLANK en FIT PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Super Ketone)
€ 145.00