Quinoa & Boerenkool Aubergine Burgers (recept)

porties: 8 | voorbereiding: 30 min | kooktijd: 5 min
Deze Quinoa & Boerenkool Aubergine Burgers zijn een smaak explosie in je mond!De combinatie van quinoa en boerenkool is een goede bron van antioxidanten, die helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Het eten van quinoa en boerenkool kan ook helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van risicofactoren voor hartaandoeningen.

Probeer deze heerlijke burgers zelf!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)

  • Voor de auberginebroodjes:
  • 2 aubergines, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor de burgers:
  • 140gr quinoa
  • 300 ml groentebouillon
  • 100gr boerenkool, stelen verwijderd en bladeren grof gehakt
  • 3 el. olijfolie
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50gr zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • Om te serveren:
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in plakjes gesneden
  • handvol rucola
  • 4 eetlepels hamburgersaus naar keuze

Voedingswaarden per portie

  • Energie: 169 kcal
  • Vetten: 5 gr
  • Koolhydraten: 28 gr
  • Eiwitten: 6 gr
  • Vezels: 7 gr

Quinoa & Boerenkool Aubergine Burgers
Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 400°F (200°C). Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  • Leg de plakken aubergine op de bakplaat, besprenkel ze met de olijfolie en bak ze 15 minuten in de hete oven.
  • Doe de quinoa en de groentebouillon in een pan, breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten sudderen. Neem van het vuur en zet opzij om af te koelen.
  • Breng een aparte pan met water aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat 6 tot 8 minuten sudderen, giet goed af en knijp het overtollige water eruit.
  • Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur. Voeg de ui toe en bak 5 minuten, voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot de ui zacht is geworden. Doe het uimengsel in een grote kom samen met de gekookte quinoa en boerenkool. Voeg de zongedroogde tomaten en basilicum toe en meng alles goed door elkaar. Vorm met je handen 8 even grote burgers.
  • Verhit de resterende 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de burgers in porties 5 minuten aan elke kant, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Om de burgers samen te stellen gebruikt u 2 plakken aubergine als broodjes, voegt u de gesneden tomaat, rode ui en rucola toe en doet u er uw favoriete hamburgersaus overheen.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)