Home / Food /

Tips om meer energie te krijgen tijdens lockdown

Je voelt je moe, ook al ben je de hele dag thuis gebleven? Wees gerust, je bent niet alleen.

Vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben: een zittende levensstijl, te veel schermtijd, hoge stressniveaus, slechte voeding en nog veel meer. Helaas komen deze allemaal samen tijdens de lockdown, en dit kan ervoor zorgen dat we ons futlozer voelen dan ooit tevoren.

Echter, er zijn een aantal dingen die je kunt doen om dat te verhelpen, zodat je je energieniveau tijdens periodes van lockdown op peil kunt houden.

Blijf actief, ga naar buiten en sport voldoende

Sporten terwijl je je de hele tijd moe voelt is zeker een uitdaging. Het is nochtans een van de beste dingen die je voor je lichaam kunt doen.

Volgens een onderzoek van de Universiteit van Georgia kan regelmatige lichaamsbeweging met een lage intensiteit, je energieniveau met 20% verhogen en je vermoeidheid met 65% verminderen. Ook als je geen fitness fanaat bent, kan je nog steeds wandelen, joggen, fietsen of het internet raadplegen voor leuke workouts die je zonder apparatuur vanuit je huis kan doen.

Eet gezond om je energieniveau op te krikken

Naar chips en andere comfort food grijpen terwijl je naar Netflix kijkt, is een veel voorkomend scenario tijdens de lockdown. Echter, het is niet zo'n goed idee om daar een gewoonte van te maken. Sommige voedingsmiddelen zorgen voor een stabiel energieniveau over een langere periode, maar junkfood doet precies het tegenovergestelde.

Fastfood heeft de neiging veel vet en weinig vezels te bevatten. Dit vertraagt de spijsvertering en vermindert dus de snelheid waarmee voedingsstoffen opgenomen worden door je lichaam. Suikerrijke snacks daarentegen geven je slechts tijdelijk energie, die dan weer snel gevolgd wordt door een crash.

Probeer dus afstand te houden van snoep en junkfood en kies eerder voor een evenwichtig dieet met volle granen, bladgroenten, fruit, zaden en noten. Dit vult je lichaam met essentiële voedingsstoffen en geeft je de nodige energie om je dag door te komen.

Natuurlijke supplementen om je lichaam meer nutriënten te geven

Goed uitgebalanceerd en gezond eten is niet altijd even makkelijk. Voedingssupplementen kunnen je helpen om zeker voldoende voedingstoffen binnen te krijgen die je lichaam een extra boost kunnen geven.

Een mogelijke oorzaak voor verminderde energie kan een tekort aan vitaminen of een slechte slaapkwaliteit zijn.
  • Gebruik Nutrifoodz GREENS om je metabolisme en immuunsysteem een boost te geven door je lichaam te voorzien van extra vitaminen, mineralen en vezels uit groene groenten-en fruitsoorten.
  • Gebruik Nutrifoodz RED JUICE met natuurlijke SUPERFOOD ingrediënten die je een boost van energie geven en zowel geestelijke als lichamelijke capaciteiten aanscherpen.
  • Gebruik Nutrifoodz GOLD om je slaapkwaliteit te verbeteren en vol energie op te staan dankzij eeuwenoude recepten met exotische kruiden en medicinale paddenstoelen.

Beperk cafeïne om stress en vermoeidheid te voorkomen

Koffie is een snelle en gemakkelijke opkikker wanneer je je moe voelt. Maar er te veel op vertrouwen als energiebooster is niet het beste idee.

Koffie onderbreekt namelijk de belangrijke neurotransmitter adenosine, die onze energieniveaus regelt. Hierdoor kan het lichaam zich niet ontspannen en blijven we in een constante staat van stress en vermoeidheid.

Bovendien kan het drinken van té veel koffie leiden tot bijniervermoeidheid. Dit is een aandoening waarbij je lichaam niet in staat is voldoende hormonen te produceren die je helpen met stress om te gaan, waardoor je je nog angstiger en vermoeider gaat voelen. Andere mogelijke bijwerkingen van cafeïne zijn een hoge bloeddruk en spijsverteringsproblemen.

Dus hoewel het goed is als het met mate wordt gedronken, is het beter om niet te veel op koffie en cafeïne te rekenen om extra energie te verkrijgen. Probeer dus om niet meer dan 1-2 kopjes koffie per dag te drinken.

Blijf gehydrateerd door voldoende water te drinken

Te weinig water drinken is een vaak overkeken reden voor vermoeidheid. In feite verliest je lichaam voortdurend water via urine, zweet en zelfs ademhaling, en moet het dus ook vaak weer aangevuld worden. Als je niet genoeg vocht in je lichaam hebt, kan dit ervoor zorgen dat je je moe en suf voelt.

Onthoud dus dat het belangrijk is om regelmatig te hydrateren om je energieniveaus op pijl te houden, en wacht niet tot je dorst krijgt. Dorst is namelijk een signaal van je lichaam dat je gedehydrateerd bent. Hoeveel water moet je dan dagelijks drinken? Probeer iedere dag 1,5 tot 3 liter water te drinken.
-Take good care of your body-

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *