Vegan Jambalaya (recept)
porties: 6 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 30 min
Vandaag maken we een Vegan Jambalaya, een heerlijk feestmaal voor het hele gezin!
De Vegan Jambalaya zit boordevol gezonde groente. Bovendien is dit gerecht rijk aan proteïne door de kidneybonen. Rode kidneybonen helpen je botten en spieren sterk te houden, ook bevatten ze veel vezels.
Probeer ook eens deze overheerlijke Vegan Jambalaya
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
-
Voor de Jambalaya:
-
4 veganistische worstjes, in plakjes gesneden
-
1 eetlepel olijfolie
-
1 ui, in blokjes gesneden
-
4 teentjes knoflook, fijngehakt
-
2 selderijstukjes, in blokjes gesneden
-
1 rode paprika, in blokjes gesneden
-
1 groene paprika, in blokjes gesneden
-
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
2 theelepels gedroogde oregano
-
½ tl. cayennepeper
-
400 gram gehakte tomaten in blik
-
300 gram langkorrelige rijst, droog
-
2 laurierblaadjes
-
840ml groentebouillon
-
400 gram blikje rode kidneybonen, uitgelekt
-
zout en peper
-
Om te serveren:
-
2 bosuien, in plakjes gesneden
-
2 el. peterselie, gehakt
-
hete saus (optioneel – niet inbegrepen in voedingssamenstelling)
Voedingswaarden per portie
-
Energie: 559 kcal
-
Vetten: 9 gr
-
Koolhydraten: 98 gr
-
Eiwitten: 21 gr
-
Vezels: 14 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
-
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en zet die op een matig vuur. Leg de worstjes in de koekenpan en bak ze 8-10 minuten tot ze aan alle kanten bruin zijn. Doe ze over op een klein bord en zet ze apart.
-
Voeg in dezelfde pan de ui, knoflook, selderij en paprika’s toe en bak 5 minuten. Voeg de gerookte paprika, cayennepeper, tijm en oregano toe en bak nog 1 minuut.
-
Voeg vervolgens de gehakte tomaten, de rijst, de laurierblaadjes en de groentebouillon toe en roer alles goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag, dek het af met een deksel en laat het 20-25 minuten zachtjes koken, onder regelmatig roeren.
-
Voeg in de laatste 5 minuten van de kooktijd de kidneybonen en de gekookte worst toe. Laat verder koken tot ze door en door warm zijn.
-
Verwijder de laurierblaadjes, breng op smaak met zout en peper en serveer gegarneerd met groene uien, peterselie en eventueel hete saus.
-
Restjes kunnen tot 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast bewaard worden.
Nieuwe voorraad Nutrifoodz nodig?
TOTAL MAKE-OVER PAKKET (1x Complete – Chocolate + 1 x Greens Detox + 1 x Gold + 1 x Ketones)
€ 185.00
SUPER HEALTH en SLEEP PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Gold)
€ 127.00
NUTRIFOODZ SLANK en FIT PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Super Ketone)
€ 145.00