Veganistische Linzen Muffins (recept)


porties: 3 | voorbereiding: 5 min | kooktijd: 25 min
Vandaag de Veganistische Linzen Muffins!Linzen bevatten vitamine B1 & B6, ijzer, kalium en magnesium, allemaal belangrijke vitamines voor je energiestofwisseling. Ze zijn ook een goede bron van plantaardige eiwitten waardoor ze een goede voedingsbron voor veganisten en vegetariërs zijn. Ze kunnen ook helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte.

Probeer deze lekkere muffins als tussendoortje!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)

  • Voor de muffin:
  • 1 eetlepel lijnzaadmeel
  • 4 eetlepels water
  • 25gr in blokjes gesneden ui
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 selderijstengel in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in blokjes gesneden
  • 600gr gekookte linzen
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 60gr panko paneermeel
  • zout en peper, naar smaak
  • Voor het glazuur:
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel balsamico azijn

Voedingswaarden per portie

  • Energie: 348 kcal
  • Vetten: 3 gr
  • Koolhydraten: 61 gr
  • Eiwitten: 21 gr
  • Vezels: 17 gr

Veganistische Linzen Muffins
Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de gemalen vlaszaden en het water in een kommetje en zet apart.
  • Fruit de ui in een beetje water op een matig vuur tot hij zacht is, voeg dan de knoflook toe en bak 30 seconden. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en kook een paar minuten tot ze zacht zijn.
  • Doe de gekookte groenten over in een grote kom. Voeg de gekookte linzen, Italiaanse kruiden, tomatenketchup, dijonmosterd, panko paneermeel, het lijnzaadmengsel en zout en peper toe. Meng tot het goed gecombineerd is.
  • Vul 12 siliconen muffinvormpjes met het linzenmengsel en klop ze lichtjes in.
  • Meng voor het glazuur de tomatenketchup en balsamicoazijn in een kommetje. Bestrijk elke linzenmuffin met een beetje van het glazuur en zet de muffins in de hete oven om 25-30 minuten te bakken.
  • Haal de muffins uit de oven en zet ze opzij op een rooster om 5-10 minuten af te koelen voor het opdienen.
  • Bewaar overgebleven muffins in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 3 dagen.
  • Portiegrootte: 2 muffins per portie.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)