Home / Body /

Vermoeid En Futloos? Boost Je Energie Met Deze Simpele Tip

Ik denk dat iedereen er wel eens last van heeft: vermoeidheid en een futloos gevoel. Soms sta je er zelfs mee op. Vandaag geef ik je een tip hoe je in een kwartiertje per dag je energie verhoogt en je vetverbranding stimuleert. Twee vliegen in één klap dus!

Gezonde gewoonte

Elke ochtend een verse green juice maken is één van de gezondste gewoontes die ik mezelf heb aangeleerd. Ik begin mijn dag met een verse kurkuma drank van warm water met geraspte kurkuma, geraspte gember, citroen en peper. Ik laat het even afkoelen en voeg dan nog wat lijnzaadolie toe. ( Lees ook :12 Kurkuma Voordelen: Superieur Aan Medicijnen? ).

Daarna neem ik een vers geperste green juice of groentensap, waarover dadelijk meer. Deze combinatie van sappen werkt als een enorme energie-booster en het stimuleert je vetverbranding. Het is te gek!

Een half uurtje na het drinken van mijn sapjes neem ik mijn ontbijt, bijvoorbeeld een avocado-banaan smoothie.

Dat kun jij ook doen. Het maken van de green juices is even wat werk, maar als je eenmaal de voordelen ervaart wil je niet meer anders. Vandaag leg ik je uit hoe je zelf een verse green juice maakt. Ook geef ik je tips voor de drukke dagen, als je écht geen kwartiertje over hebt.

Maar als je echt niet van het sappen of juicen bent, en je wil toch de voordelen van rijke antioxidanten, mineralen en vitamines uit 2 à 3 kilo verse groenten en fruit, dan kun je natuurlijk altijd Nutrifoodz Greens Detox gebruiken. Net zo gezond, net zo lekker en net zo efficient!

Een oppepper voor je energie en vetverbranding

Ik kan je bijna niet vertellen wat een boost een verse green juice geeft. Vooral als je het sap maakt met veel groene groente. Het vers geperste sap zorgt ervoor dat je meteen al een grote hoeveelheid vitaminen, mineralen en andere gezonde stoffen binnen krijgt.

Je voedt je cellen maximaal, krijgt er energie van, beschermt je cellen tegen veroudering, stimuleert je vetverbranding en verhoogt je weerstand. De voedingsstoffen worden meteen in je bloed opgenomen.

“Maar ik heb geen tijd”

Ja, dat kan ik goed begrijpen, het kost je zo’n 15 minuten extra en dat zijn kostbare minuten in de drukke ochtend.

Zelf sta ik er een kwartier eerder voor op. Dat is het waard omdat je de hele dag meer energie hebt en je fitter voelt. Je beloning voor een kwartiertje vroeger opstaan is enorm groot.

Ik daag jou uit om de komende maand twee keer per week een kwartiertje eerder op te staan en een verse green juice te maken. En kijk dan hoe je je voelt. Ik weet zeker dat je veel meer energie voelt en daarna elke dag zo wilt beginnen. Het verhoogt ook nog eens je vetverbranding. Ga je de uitdaging aan?! Prima, lees hieronder verder hoe je ervan geniet…

Wat doe je in je green juice?

De basis van green juice of groentensap is… veel groenten. Neem vooral groene groente zoals spinazie, palmkool, bleekselderij, broccoli en venkel, het liefst biologisch. Groene groenten houden je bloedsuikerspiegel constant, terwijl zetmeelrijke groenten zoals bijvoorbeeld wortels voor pieken in je bloedsuikerspiegel zorgen. Dat geldt ook voor fruit, dus niet teveel fruit.

Een verse green juice zonder wortel of veel fruit smaakt wel behoorlijk spartaans, daar moet je even aan wennen. Zeker als je een zoetekauw bent of uit een ongezonde lifestyle komt. Dus ik zou je aanraden om te beginnen met een verhouding van drie-vierde groene groenten en één vierde wortel, appel, ander fruit.
Voeg verder een stukje gember toe voor het reinigen van je lever, een stukje citroen voor de frisse smaak en eventueel een theelepel spirulina of chlorella voor nog meer energie en een nog betere vetverbranding. De chlorofyl in spirulina en chlorella zorgen ervoor dat je cellen beter zuurstof opnemen.

Tip voor het schoonmaken van de groente

Het beste is het om de groenten 5 minuten in een bak met koud water te leggen en even goed door het water te bewegen zodat alle vuil er uit is. Maak de groenten daarna droog in een sla-centrifuge. Je hoeft de groenten niet te schillen, snijd het in grove stukken die in de vulopening van je slowjuicer passen.

Hoe lang kun je green juice bewaren?

Het beste is het om je green juice meteen na het persen rustig op te drinken. Je krijgt dan het maximale aan voedingsstoffen binnen. Wil je toch meer sap maken voor later? Zet het sap dan luchtdicht weg in de koelkast.

Sap uit een slowjuicer kun je tot 72 uur bewaren, sap uit een sapcentrifuge zou ik niet langer dan een dag laten staan. Het sap verliest aan voedingsstoffen, maar het is toch is altijd nog beter dan sappen uit een pak of gebotteld door een fabrikant.

Drink je green juice op nuchtere maag

Het beste kun je de verse green juice ‘s ochtends drinken, zodat je nog de hele dag profijt hebt van de extra energie. Zelf neem ik eerst een glas lauwwarm water met citroen of de kurkuma drank met gember en peper en dan de green juice. Zorg ervoor dat je als het ware kauwt op je green juice, zodat het zich vermengt met enzymen. Dit verhoogt de opname van de gezonde stoffen in je lichaam.

Wacht daarna een half uurtje voordat je gaat ontbijten, zodat je lichaam de voedingsstoffen uit je green juice goed kan opnemen. Drink je het sap later op de dag, zorg er dan voor dat je een half uur ervoor en een half uur erna niet eet.

Wanneer ik niet altijd tijd heb of gehaast weg moet, dan drink ik gewoon een Nutrifoodz Greens Detox. Trouwens, meestal meng ik zelfs een schepje door mijn verse green juice om een maximale extra portie van antioxidanten, mineralen en vitaminen binnen te krijgen. Het zal je verbazen wat zo een gezonde gewoonte met je lichaam en energie doet…

Verrukkelijke green juice recepten om zelf te maken

Om je op weg te helpen geef ik je hier wat suggesties voor green juices. Je kunt natuurlijk ook broccoli, venkel en andere groente gebruiken. Ga gewoon experimenteren en voel hoe je steeds meer energie krijgt!

Happy Green Juice

(Voor 2 glazen)

 • 1/2 komkommer
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 schepje Organico green juice (optioneel)
 • 1/2 appel
 • 2 grote handen spinazie
 • 1 handje koriander
 • 1 citroen
 • 2 cm gember

Romana Groentesap

 • 1/2 krop Romana sla
 • 2 handjes bladpeterselie
 • 1 schepje Organico green juice (optioneel)
 • 1 citroen
 • 1 wortel
 • 1 komkommer

Frisse Green Juice

 • 1 stengel bleekselderij
 • 1/4 groene paprika
 • 1 venkel
 • 1 schepje Organico green juice (optioneel)
 • 1/4 citroen
 • 1 komkommer
 • Voeg verder bijvoorbeeld toe aan je groentesap:
 • 1 theelepel spirulina of chlorella

Wil jij je gezondheid elke dag maximaal ondersteunen?

En, ga je ze proberen?! Gewoon doen hé!

Ok, ik geef toe, zelfs een gezondheidsfreak zoals ik, komt er niet altijd aan toe om echt iedere dag zo’n gezonde green juice klaar te maken. Vandaar dat ik mijn avontuur begonnen ben om een kwalitatieve Nutrifoodz Greens Detox te laten produceren, zodat ik mij niet langer schuldig hoef te voelen wanneer ik geen tijd of zin heb om voor mezelf en mijn gezin een versgeperste green juice te maken.

En, zelfs in mijn verse green juices voeg ik steeds een schepje Nutrifoodz Greens Detox toe zodat mijn lichaam absoluut voldoende anti-oxidanten binnenkrijgt om mijn lichaam te beschermen en te ontzuren.

Mocht je dus niet altijd tijd hebben om te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan zeker eens een Nutrifoodz Greens Detox juice.
Nutrifoodz Greens Detox bestaat uit maar liefst 21 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, kokoswater, spirulina, bieten, citroen, munt, groene thee etc. En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer maakt dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.
En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat ervaren met je Nutrifoodz Greens Detox en wat het voor je gezondheid en algemeen welzijn betekent…

Probeer het vandaag!

Geniet ervan!

Nutrifoodz

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Leave a comment

Your email address will not be published.