Vind Je Groenten En Fruit Eten Ook Zo Lastig? Lees Dan Gauw Verder…

Wanneer je het moeilijk vindt om voldoende groenten te eten dan is juicen een hele goede manier om je gezondheid te verbeteren en meer groentes binnen te krijgen. Wanneer je een vers geperste juice drinkt dan krijgt je lichaam een enorme hoeveelheid vitaminen, mineralen en enzymen binnen die het direct kan opnemen.

Waarom zou je juicen?

Wanneer je groenten en fruit gaat juicen dan pers je alle sap eruit. Hierdoor blijft er een drankje over met alle micronutriënten, antioxidanten, vitamines en mineralen uit de groenten en/of fruit.

Doordat de vezels van het sap worden gescheiden wordt het makkelijker om veel groenten te consumeren.

Neem een juice met de volgende ingrediënten:
300 gram spinazie
2 komkommers
5 wortels
3 stengels selderij
1 appel

Dit levert je ongeveer een liter juice op wat je gemakkelijk op kunt drinken. Om deze hoeveelheid groentes te eten ben je wel even bezig….

Het wordt met juicing dus veel makkelijker om (veel meer) groenten te consumeren en te profiteren van de gezondheidsvoordelen die groenten je bieden!

Doordat je een mix van verschillende groenten kunt maken en op die manier de smaak kunt bepalen kun je ook groenten juicen die je normaal niet zou eten of minder lekker vind. Met juicen kun je dus zorgen voor een gevarieerder voedingspatroon.

Doordat de juice geen vezels meer bevat hoeft het lichaam geen werk meer te verrichten om de voedingsstoffen op te nemen. Je lichaam kan de voedingsstoffen dus supersnel opnemen.

Als je kinderen hebt dan is juicen een goede manier om je kind(eren) meer groenten en fruit te laten eten. Kinderen vinden het superleuk om samen een juice te maken. Zorg dat de juice voldoende zoet is en geef het een leuke naam en je kind(eren) drinken het allemaal op!

Een goede juice is ook gewoon ontzettend lekker!

Wat doet een juice voor je gezondheid?

  • 1. Verlies vet
  • 2. Verhoog je weerstand
  • 3. Krijg meer energie
Groenten zijn goed voor je weerstand en energie. Een juice bevat al meer groenten dan de aanbevolen dagelijks hoeveelheid. Het is dus een natuurlijke boost voor je weerstand en energieniveau!

Zolang je niet teveel fruit in je juice stopt (90% groenten en 10% fruit) dan bevat je juice weinig calorieën en suiker en heel veel vitaminen, mineralen en enzymen. Hierdoor kan dit een positief effect hebben op je gewicht.

Heb ik geen vezels nodig dan?

Vezels zijn onderdeel van een gevarieerd eetpatroon en zorgen voor een gezonde spijsvertering, goede darmwerking en een vol gevoel na een maaltijd. Vezels krijg je voldoende binnen bij een normaal voedingspatroon. Het is daarom geen probleem dat de juice geen vezels bevat.
Veel juicers komen met verschillende zeven. Als je een zeef met grotere gaten kiest dan krijg je wat meer ‘vruchtvlees’ en meer vezels in je juice.

Juicing tips

Zorg voor een goede verhouding van fruit en groente. Fruit bevat behoorlijk wat (fruit)suiker. Wanneer je veel fruit in je juice verwerkt dan bevat je juice dus veel suiker. En het drinken van veel suiker is niet goed. Zorg daarom voor een goede verhouding van groenten en fruit in je juice. Probeer ervoor te zorgen dat 80% tot 90% van je juice uit groenten bestaat. Voeg eventueel nog 10 tot 20% fruit toe voor de smaak.

Juicen is geen vervanging voor het eten van groenten en fruit. Zie het als een aanvulling. Probeer nog steeds gewoon 2 ons groenten en 2 stuks fruit te eten.

Was alle ingrediënten zorgvuldig. Op ongewassen producten kunnen bacteriën zitten.

Wacht niet te lang met het schoonmaken van de juicer. Hoe langer je wacht hoe moeilijker het schoonmaken wordt. De resten van de groenten en fruit koeken dan aan in de juicer. Ook kun je nadat de juice klaar is direct een paar glazen water in de juicer gooien en de juicer laten draaien. Hiermee spoel je al veel resten uit de juicer.

Een juice maken kost even wat tijd. Daarom maak ik altijd een dubbele portie. Een voor dat moment en één voor de dag erna. Dat scheelt weer tijd!

Hoe maak je een juice

Een juice maken is heel makkelijk maar kost natuurlijk wel wat tijd. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Kies een juicer. Welke juicer past het best bij jouw wensen en budget?

Zoek recepten op die je wil maken en schrijf een boodschappenlijst. Hierdoor weet je zeker dat je alle ingrediënten in huis hebt!

Was alle groenten goed en snij ze in stukken. Kijk in de handleiding om te kijken wat er voor jouw juicer geadviseerd wordt.

Maak meteen een dubbele portie. Een voor vandaag en één voor morgen!

Was direct na het juicen de juicer. Dan kost het je de minste moeite.

Afvallen met juicen

Je kunt op verschillende manier afvallen met juicen. Een manier die nu redelijk populair is sapvasten of ‘juice reboot’. Bij een juice reboot eet je tijdelijk geen vast voedsel maar drink je alleen maar sap.

Maar je kunt ook afvallen met juicing door gewoon één maaltijd per dag door een flinke juice te vervangen. Wanneer je echt veel wilt afvallen kun je eventueel twee maaltijden vervangen door een juice. Maar op deze manier blijf je toch vast voedsel eten.

Wanneer je juicen te veel werk vindt, kun je ook kiezen voor een goed superfood supplement. Weet je niet welke je moet kiezen? Dan heb ik goed nieuws voor je!

Goed Nieuws

Je kan je dagelijkse portie groene sap gewoon binnenkrijgen met een Nutrifoodz Greens Detox.

Nutrifoodz Greens Detox bevat een selectie van de 21 verschillende groenten- en fruitsoorten & superfoods.

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Nutrifoodz Greens Detox.

Veel minder werk want 1 theelepel Nutrifoodz Greens Detox s’morgens in een glaasje water of jou favoriete sap, is voldoende per dag.

Nutrifoodz Greens Detox bestaat immers uit maar liefst 21 verschillende groenten- en fruitsoorten, en Superfoods zoals kokosmelk, spinazie, boerenkool, broccoli, acerola, kurkuma, chlorella, blauwe bes, gember, spirulina, rode bieten, etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat ervaren met je Nutrifoodz Greens Detox en wat het voor je gezondheid en algemeen welzijn betekent…

Probeer het vandaag! Geniet ervan! Nutrifoodz

P.S. Geen juicer? Geen probleem!

Nutrifoodz Greens Detox is een vernuftig samenstelling van maar liefst 21 verschillende groenten- en fruitsoorten, en superfoods zoals kokosmelk, spinazie, boerenkool, broccoli, acerola, kurkuma, chlorella, blauwe bes, gember, spirulina, rode bieten, etc. Wij hebben deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.

Probeer het vandaag!

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!