Home / Food /

Wat zijn de beste maaltijdvervangers?

De meeste mensen die naar kantoor gaan, eten op kantoor of onderweg.
1 a 2 maaltijden worden vaak buiten de deur gegeten. Veel van deze maaltijden bevatten geen goede en gezonde voedingswaarden.

Denk aan drank en snoep automaten gevuld met frisdranken en zoetigheden,of aan de kantines op school of op kantoor met vette happen.
Ook bij tankstations is er veel fastfood beschikbaar.

Daarom is het erg belangrijk om je maaltijden goed in te plannen van te voren. Ga nooit de deur uit zonder een tussendoortje en ook niet met een lege maag. Dat voorkomt namelijk dat je sneller naar iets ongezonds grijpt, zoals bijvoorbeeld een croissantje.

Een roomboter croissantje bevat namelijk al gauw zo'n 414 kilocalorien en bevat ook heel veel vet en heeft weinig voedingswaarden. Je hebt daardoor sneller honger. Het vult namelijk je lichaam niet en je voelt je dus weinig verzadigd.
Er bestaan echt genoeg gezonde alternatieven, alleen zijn deze meestal onderweg iets lastiger te vinden. Er is inmiddels veel te koop, op het gebied van maaltijdvervangers.

Zo zijn er bijvoorbeeld maaltijdshake: lactose of glutenvrije shakes, plantaardige eiwitten shakes, shakes met weinig calorieën, shakes om af te vallen, shakes om aan te komen, of om te consumeren ter bevordering van je sportprestaties.

Maar niet alleen shakes kan je als maaltijdvervanger gebruiken, ook repen zijn goede maaltijdvervangers. Repen zijn ook rijk aan eiwitten en een bron van vezels. Gemiddeld bevat zo'n maaltijdreep 230 kcal en zijn ze ook nog eens heel handig om mee te nemen voor onderweg.

Ook zijn er maaltijdvervangers beschikbaar om je pudding of sausen te vervangen. Je hebt speciale sauzen zonder suiker, die laag in calorieën zijn en geen vet bevatten. Maar ook low carb pasta is verkrijgbaar. De producten zijn snel klaar te maken, of zijn zelfs al klaar voor gebruik.

Wat is een beste maaltijdvervanger?

Maar, doordat sommige producten te weinig calorieën bevatten, houdt men het vaak niet lang vol en kan je juist zo het jojo effect creëren. Soepen zijn overigens ook een goede maaltijdvervanger. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, bevatten ze vaak minder calorieën dan een reguliere maaltijd.

Het ligt dus sterk aan je doel wat voor jou de beste maaltijdvervanger is. 68% van de mensen gebruikt een maaltijdvervanger om af te vallen, 26% van de mensen gebruikt een maaltijdvervanger naast het sporten om de proteïnen weer aan te vullen en 6% gebruikt het omdat ze gewoon lekker een snelle en verantwoorde maaltijd willen nuttigen.

Eventueel kan je de maaltijdvervangers ook aanvullen naar smaak door er groenten en/of fruit aan toe te voegen. Het ligt er ook aan, van wat voor smaak jij houdt.
Vaak bestaan shakes uit vanille smaak of chocolade smaak, maar tegenwoordig heb je ook cappuccino smaak, aardbeien smaak of mango. Voor iedereen is er wel wat te vinden. Zorg er wel voor dat je niet te veel maaltijdvervangende shakes neemt, 2 maaltijden is meer dan voldoende.

Want het beste is een evenwichtig en gezond voedingspatroon, met voldoende vezels en eiwitten, koolhydraten en de juiste vetten. Sommige maaltijdvervangers bevatten veel suiker, lees daarom altijd goed de etiketten van de maaltijdvervangers. En pas ook de rest van je dagelijks voedingspatroon erop aan.

Volgens de wet hoort een maaltijdvervanger minimaal 250 calorieën te bevatten. Door vriesdrogen worden de meeste voedingswaarden behouden, maar dat is ook een kostbaar productieproces.
De Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) doet onderzoek en rapporteert conclusies en aanbevelingen voor de Europese Unie. Ze hebben geconcludeerd dat het wetenschappelijk en klinisch bewezen is dat maaltijdvervangers een goede methode is om af te vallen en dat het veilig, effectief en gezond is mits er aan de wettelijke normen wordt voldaan.

Zo moeten shakes minimaal 1 gram linolzuur bevatten, (dat is een essentieel omega-6 vetzuur) en moet een shake tussen de 25 en 50% van de calorieën uit eiwitten bestaan en maximaal 30% uit vet en moet het minimaal 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen bevatten (meer dan 22).
Dus als je dan voor een maaltijdvervanger kiest, zorg dan dat je iets kiest wat aan deze wettelijke normen voldoet, want niet alle shakes voldoen aan de wettelijke norm waardoor je mogelijk niet het gewenste resultaat behaalt met je aangeschafte producten.

Laat je daarom altijd heel goed adviseren door een coach of fabrikant. En zorg dat je voor een volwaardige maaltijdvervanging kiest.

Als je een maaltijdvervanger shake gebruikt om af te vallen, dan kan je de eerste twee weken het beste twee hoofdmaaltijden, (bijvoorbeeld je ontbijt en je lunch) vervangen door een maaltijdshake.

Een shake bevat eiwitten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en vezels, dus komt een shake ook heel goed van pas om gezond en fit te blijven.
Ze zijn erg voedzaam en door de eiwitten in de poeder houd je lang een verzadigd gevoel. Ze zorgen voor de juiste brandstof in je lichaam, waardoor je je energieker voelt.

Het is niet aan te raden om meer dan twee maaltijden te vervangen door een shake want je hebt ook andere voedingsstoffen nodig en een gevarieerd dieet.

Onze spieren, organen, botten, zenuwstelsel en bloed zijn opgebouwd uit cellen die eiwit bevatten. Daarom is het belangrijk eiwitrijk te eten.

Koolhydraten zorgen voor energie en om goed te functioneren heeft je lichaam voldoende energie nodig en ook vetten. Vetten zijn bouwstoffen die je lichaam ook nodig heeft voor cellen en hormonen.
Onverzadigde vetten helpen bijvoorbeeld om je immuunsysteem te versterken en verlagen de kans op hart- en vaat ziektes en het vermindert ontstekingen.

Een maaltijdshake is dus een perfecte aanvulling op een healthy lifestyle, omdat het alle voedingsstoffen en vitamines bevat die je lichaam nodig heeft. Je kan het als ontbijt, lunch, diner of tussendoortje gebruiken.

Onze maaltijd vervangers bevatten geen soja, geen suiker en zijn 100% vegan.
Ze zijn al te verkrijgen voor maar EUR 1,34 per portie. De shakes stoppen onbedwingbare trek in zoet en dragen bij aan behoud van je ideale gewicht.
Tevens voldoen ze aan alle kwaliteitseisen die EFSA hanteert. Ook zijn onze maaltijdvervangers GMO-vrij. GMO staat voor Genetically Modified Organism oftewel genetisch gemanipuleerd organisme.

En dat houdt in dat er minder dan 0,9% aan genetisch gemodificeerd materiaal in een product zit, wanneer er meer dan dat in zit, is men verplicht dit te vermelden op het etiket. Wil je 100% zeker weten dat er in jouw product geen GMO's zitten, let dan op het biologisch label.

Een portie van onze Complete maaltijdshake staat gelijk aan een lichte maaltijd en bevat 400 calorieën. De Complete is er in Chocolade en Vanille smaak. Je kunt uiteraard de smaken afwisselen.
Ideaal ook om te gebruiken na het sporten om extra eiwitten binnen te krijgen. Het is snel en gemakkelijk te bereiden en je neemt een shake ook zo mee in een shakebeker. Ideaal als je een drukke baan hebt of snel je kinderen naar school moet brengen 's morgens vroeg.

Het zorgt ervoor dat je ook meer energie hebt gedurende dag. Maar let er dus wel goed op, dat je 's avonds een gezonde maaltijd neemt en dus je algehele voedingspatroon erop af stemt.

Je kan bijvoorbeeld ook heel gemakkelijk in een app bijhouden wat je dagelijks consumeert, zodat je weet of je voldoende voedingswaarden binnen krijgt. Meten is weten.
Het is raadzaam om je BMI te berekenen, BMI staat voor Body Mass Index en is een index voor je gewicht in verhouding tot je lichaamslengte. De BMI geeft een schatting van het gezondheidsrisico van je je lichaamsgewicht.

Zo weet je of te zwaar bent of niet voor jouw lichaamslengte. 1 op de 3 corona patiënten welke op de IC terecht komt, heeft overgewicht en een BMI hoger dan 30.

En 1 op de 5 mensen met overgewicht en een BMI hoger dan 30, heeft een ernstige longontsteking. Dit is dus een kwetsbare groep.

Het is raadzaam als je wil afvallen om de (Complete) shakes minimaal 4 maanden te gebruiken, want in een korte periode kan je vaak niet 'blijvend' gewicht verliezen. Als je maar een maand maaltijdvervangers probeert dan ben je gauw weer geneigd om weer in je oude patronen terug te vallen. In 4 maanden tijd, kan je goed je algehele levensstijl aanpassen en veranderen.

Gun je zelf een keer in de week een maaltijd die je super lekker vindt, zo hou je het ook vol en heb je echt iets om naar uit te kijken. Visualiseer je droomlichaam en hou je mindset positief.
Lukt je dat niet alleen, dan is het raadzaam om je te laten begeleiden door een voedingsdeskundige diëtiste of coach.
Zij kunnen je goed adviseren en tips en tricks met je delen om je levensstijl aan te passen.

Je kunt je sowieso aanmelden voor onze Nutrianen Facebook pagina. Onze voedingscoach adviseert je en helpt je graag aan een gezonder voedingspatroon.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *