Home / Body /

Werken Eiwitshakes Echt?

Sommige producenten van eiwitpoeders proberen hun consumenten ervan te overtuigen dat hun producten wonderen kunnen verrichten en echt doeltreffend werken bij gewichtsverlies, spiergroei en krachttoename. Wetende dat geen enkel eiwitpoeder op zich verantwoordelijk is geweest bij het opbouwen van een perfect, symmetrisch, gespierd en afgelijnd lichaam.
Is het niet abnormaal dat veel mensen zich redelijk sceptisch opstellen naar het gebruik van eiwitpoeders en dus niet echt weten of deze wel echt werken.
Maar hoe zit het nu eigenlijk? Werken eiwitshakes nu echt bij het opbouwen en aftrainen van een sportief en aantrekkelijk lichaam? Of zijn ze het zoveelste gecommercialiseerde product dat zijn beloofde resultaten niet echt kan opleveren? Je ontdekt het in dit artikel!.

Waarom eiwitten belangrijk zijn als je aan krachtsport doet?

Het eten van eiwitten helpt niet alleen spierafbraak te voorkomen, maar het kan ook helpen bij spierherstel. Het combineren van regelmatige activiteit en lichaamsbeweging met een hoge eiwitinname bevordert de spiergroei en spierherstel. Hoogwaardige eiwitten bevatten alle essentiële aminozuren en zijn rijk aan vertakte keten aminozuren (BCAA's).
Leucine is één van deze BCAA's die een belangrijke rol speelt bij het bevorderen van spiergroei en het herstel van je spieren na weerstands-en duurtraining. Deze hoogwaardige eiwitten komen voor in dierlijk eiwitrijk voedsel zoals mager gevogelte, rundvlees, vis, zuivelproducten en eieren.
Maar er bestaan ook plantaardige eiwitten van hoge kwaliteit die je terugvindt in peulvruchten en rijstsoorten. Atleten supplementeren hun lichaam vaak met eiwitpoeders, vooral na het sporten wanneer eiwitrijke voedselbronnen vaak minder toegankelijk zijn.
Eiwitshakes zijn handig en ideaal voor een ieder die die zijn lichaam op een snelle en efficiënte manier wil voorzien van de nodige eiwitten. Ze zijn vooral gunstig voor mensen met een actieve en drukke levensstijl en atleten die constant onderweg zijn, maar zijn ook de perfecte oplossing voor mensen die willen afvallen.
Bij eiwit poeders met dierlijke eiwitten gebruikt men de eiwitten uit zuivelproducten, plantaardige eiwitpoeders zoals Nutrifoodz Complete gebruiken meestal de combinatie van erwteneiwit en eiwitten uit bruine rijst omdat deze combinatie een compleet essentieel aminozuurprofiel bevat.

Welke lichamelijke voordelen bewijzen dat eiwitshakes echt werken?

Spieraanwinst

Het consumeren van eiwitshakes kan zeer voordelig zijn als het doel is om meer spiermassa te krijgen of een meer gedefinieerde lichaamsbouw te ontwikkelen. In een onderzoek dat werd gepubliceerd in een uitgave uit van "International Journal of Sport Nutrition and Exercise", hadden mannelijke proefpersonen die op regelmatige basis aan weerstandstraining deden, meer magere spiermassa opgebouwd wanneer ze hun dieet aanvulden met een eiwitshakes alsook presteerden ze beter bij sommige krachtoefeningen.
Bij een ander onderzoek door wetenschappers van het “Top Institute Food and Nutrition” dat gepubliceerd werd in de "Journal of the American Medical Directors Association" meldde dat oudere mensen die eiwitsupplementen consumeerden hun magere lichaamsmassa, fysieke prestaties en kracht verhoogden gedurende een proefperiode van 24 weken. Hieruit kunnen we concluderen dat eiwitshakes echt werken bij het verbeteren van je lichaamsbouw en je fysieke prestaties.
Afvallen

Een veelvoorkomend symptoom bij een te kort aan eiwit is de constante aanwezigheid van CRAVINGS! Of anders gezegd, de ongecontroleerde drang om zoete en hartige snacks te consumeren tussen de hoofdmaaltijden. Cravings kunnen werkelijk een hel zijn wanneer je probeert af te vallen. Jammer genoeg weten weinig mensen hoe ze hun cravings onder controle kunnen houden en dit wordt dan vaak de ondergang van hun dieet.
Eiwitten produceren allerlei soorten peptiden die bij consumptie ervoor zorgen dat de maag minder snel geleegd wordt. Aldus zal dit de productie van Grehline (het hormoon dat ons hongergevoel opwekt) vertragen.
Verschillende klinische studies hebben een positieve correlatie aangetoond tussen het gebruik van eiwitshakes als maaltijdvervangers en het bereiken van opmerkelijk gewichtsverlies. In een studie die werd gepubliceerd in "Diabetes/Metabolism Research & Review", verloren proefpersonen die eiwitrijke maaltijdvervangers consumeerden als onderdeel van een caloriearm dieet meer gewicht en vetmassa dan proefpersonen die gewoon minder calorieën aten.
In een studie uit 2008 dat gepubliceerd werd in het tijdschrift "Nutrition & Metabolism", verloren proefpersonen die dagelijks twee eiwitshakes als maaltijdvervangers dronken aanzienlijk meer lichaamsvet dan de proefpersonen die een vergelijkbaar aantal calorieën consumeerden, maar het zonder de eiwitshakes deden. Ook hieruit kunnen we concluderen dat het eiwitshakes echt werken wanneer je ze implementeert in een dieet om af te vallen.
Regulering van je bloedsuikerspiegel

Eveneens bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel kunnen eiwitshakes echt werken. Onze bloedsuikerspiegel in controle houden vormt tegenwoordig een belangrijke uitdaging. De hoeveelheid mensen die leiden aan ziekten die gekoppeld zijn aan een te hoge bloedsuikerspiegel en insuline intolerantie stijgt exponentieel.
Veel mensen krijgen te snel de neiging om ongezonde en suikerige voeding naar binnen te werken van zodra ze cravings hebben of een energie dipje ervaren. Deze worden veroorzaakt wanneer de bloedsuikerspiegel laag is, en in de hoop om snelle energie te verkrijgen uit zoete en hartige tussendoortjes. Maar dit is helaas een vicieuze cirkel , aangezien snel verkregen energie ook snel afneemt, met nieuwe cravings als gevolg.
Zo blijft je bloedsuikerspiegel doorheen de ganse dag schommelen, en deze schommelingen hebben een zeer nadelig effect op je gezondheid! Een eiwitrijke snack zoals bijvoorbeeld een eiwitshake, een salade met tonijn of een heerlijk toast met huisgemaakte hummus, geeft je een gezonde en meer stabiele bron van energie.
Zo zal je ook geen last hebben van stemmingswisselingen, concentratieproblemen en eetbuien die veroorzaakt worden door onstabiele bloedsuikerspiegels.
Eiwitten geven je een mooie en stralende huid

Eiwitshakes op basis van zuivere plantaardige eiwitten kunnen ook voordelig werken bij het onderhouden van een gezonde en stralende huid. Aangezien eiwitten de bouwstenen zijn van elke type weefsel in je lichaam, zijn ze dit ook voor huidweefsels. Voldoende inname van complete eiwitten is dus van essentieel belang voor het in standhouden van een mooie en gezonde huid.
Eiwitten bevatten de aminozuren L-lysine en L-proline die de productie van collageen stimuleren! Collageen zorgt ervoor dat de huid jong en elastisch blijft en werkt verouderingsprocessen tegen. Dit resulteert in een stralende, vollere en mooiere huid.
Eiwitshakes werken echt, maar ze zijn geen wondermiddel

Eiwitshakes van hoogwaardige kwaliteit kunnen echt werken maar ze zijn geen magisch wondermiddel. Het is belangrijk dat je reeds een gezonde levensstijl hanteert als je wilt dat je eiwitshakes echt en optimaal werken, zodat je van de voordelen kan genieten.
Om fysieke veranderingen te bereiken, moet je meer doen dan een paar eiwitshakes drinken en wachten op de resultaten. De opbouw van spiermassa en mager weefselmassa wordt in eerste instantie bereikt door krachttraining en niet door het consumeren van extra eiwit. In sommige gevallen kan het drinken van eiwitshakes zelfs schadelijk zijn, vooral als je regelmatig de dagelijkse eiwitbehoefte overschrijdt.
Eiwitshakes kunnen dus een goede aanvulling zijn bij een goed uitgestippeld en duurzaam voeding-en trainingsplan. Als dit het geval is kunnen eiwitshakes van kwalitatieve eiwitbronnen echt voor je werken. Als je twijfelt over het juiste gebruik wordt het aangeraden om dit te bespreken met een diëtist.

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *