Home / Food /

Gezond verouderen door middel van gezonde voeding

Zou jij ook - zoals de meeste mensen - dolgraag op een gezonde manier willen verouderen? Je altijd jeugdig en fit voelen? En er ook zo blijven uitzien?

Dan zou je dit in eerste instantie op een zeer oppervlakkige en kostelijke manier kunnen “proberen” te verwezenlijken, in plaats van door je enkel te richten tot dure cosmetica en misschien zelfs tot chirurgische ingrepen. Je zou voor deze piste kunnen kiezen, maar de kans is groot dat je enkel met teleurstellingen en een geplunderde bankrekening achterblijft.

Mooi en gezond verouderen is namelijk geen extern proces maar wel degelijk een intern proces. Is dit wat jij echt wil? Probeer dan je lichaam via je voeding van binnenuit gezonder te maken, en gegarandeerd zal ook je uiterlijk stralen van gezondheid.

Een gezond en evenwichtig eetpatroon met ESSENTIËLE en BIOACTIEVE voedingstoffen is de sleutel naar een jeugdig en gezond bestaan!

Essentiële voedingstoffen

Essentiële voedingstoffen zijn componenten uit voedsel die je lichaam niet zelf kan aanmaken, maar wat we nodig hebben om te groeien en gezond te blijven.

We moeten deze voedingstoffen dus binnenkrijgen via onze voeding. De essentiële voedingstoffen zijn onderverdeeld in 6 verschillende klassen:
  • Koolhydraten
  • Vetten
  • Eiwitten
  • Vitaminen
  • Mineralen
  • Water
In een dieet behoren koolhydraten tot de belangrijkste bron van calorieën voor energie. Vetten zijn eveneens energieleveranciers. Ze helpen bij algemene groei en ontwikkeling, ondersteunen het immuunsysteem en de hormoonproductie. Bovendien spelen ze een belangrijke rol bij de absorptie van vitaminen.

Eiwitten en de aminozuren waaruit ze zijn gemaakt, zijn belangrijke structurele componenten van onze lichaamscellen. Ze zijn verantwoordelijk voor de opbouw en reparatie van weefsels en het onderhoud van spiermassa en vetvrije massa.

Er zijn 13 essentiële vitaminen die belangrijk functies hebben zoals het gezond houden van onze zenuwen, het lichaam weerstand bieden tegen infecties, helpen bij bloedstollingen en de volledige stofwisseling in beweging houden.
Mineralen heeft ons lichaam slechts nodig in kleinere hoeveelheden, maar spelen wel een vitale rol in de vochtbalans, spiercontractie, voedselvertering, opbouw van de botten en de bloeddrukregulatie.

Water is ook een essentiële voedingstof die de nutriënten naar de cellen transporteert, de lichaamstemperatuur reguleert, fungeert als schokdemper en smeermiddel, en het helpt bij de verwijdering van afvalstoffen.

Bioactieve stoffen

Bioactieve voedingstoffen worden niet als essentieel beschouwd omdat het niet is aangetoond dat ze tot tekortkomingen leiden wanneer ze ontbreken in een dieet. Nochtans kunnen ze een positieve invloed hebben op de gezondheid.

Bioactieve voedingstoffen maken een groot deel uit van vele voedingsonderzoeken. Wetenschappers proberen ze namelijk beter te begrijpen om vervolgens al hun potentiële gezondheidsvoordelen te kunnen ontdekken. Hieronder een woordje uitleg over de bekendste bioactieve stoffen.
Carotenoïden
Carotenoïden zijn de kleurrijke plantpigmenten die je kunt terugvinden in fel rode, gele en oranje fruit- en groentesoorten.

Ze werken als krachtige antioxidanten en kunnen helpen bij het voorkomen van sommige soorten kanker en hartaandoeningen. Eveneens kunnen ze het immuunsysteem versterken en het risico op oogaandoeningen verkleinen.
Resveratrol
Resveratrol vindt je terug in de schil van druiven, bosbessen, frambozen en moerbeien. Deze bioactieve stof kan de kans op hartaandoeningen verminderen.
Flavanolen
Flavanolen maken deel uit van de flavanoïdenfamillie die je terugvindt in thee, rode wijn en cacao. Ze kunnen een zeer positieve invloed hebben op onze cardiovasculaire gezondheid.
Fytosterolen
Fytosterolen zijn steroïde verbindingen in planten die cholesterolgehaltes kunnen verlagen en het volledige cardiovasculaire systeem kunnen verbeteren.
Fyto-oestrogenen
Fyto-oestrogenen komen in veel verschillende planten voor, waaronder soja en peulvruchten. Deze worden al jaren grondig bestudeerd vanwege hun potentieel om het risico op borstkanker te verminderen.
Gezond eten is uiteraard voor elke leeftijdscategorie zeer belangrijk, maar de hoeveelheid voedingstoffen die we nodig hebben en het vermogen van het lichaam om deze optimaal te verwerken, kan in de loop van de tijd veranderen.

Dit is namelijk afhankelijk van je persoonlijke gezondheidstoestand. Naarmate je ouder wordt, heb je mogelijk meer vitamine D en calcium nodig voor de gezondheid van je botten, meer vitamine B12 voor je hersenen en meer vezels om een gezond spijsverteringssysteem te kunnen behouden. Sommige mensen hebben zelfs meer water nodig, omdat hun dorstgevoel afneemt.

Ook kan je medische toestand of de medicijnen die je gebruikt een belangrijke reden zijn om je eetpatroon aan te passen. In dit geval is het belangrijk om je arts te raadplegen voor advies omtrent het beste voedingsplan.

Maar in feite kunnen de meeste mensen alle essentieële voedingstoffen verkrijgen via een goed uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan nutriënten uit groenten, fruit, magere eiwitten, granen en gezonde vetten.

Wanneer je ten alle tijden zeker wilt zijn dat je al deze belangrijke nutriënten dagelijks binnenkrijgt, dan kan je dit op een makkelijke manier garanderen met de producten van Nutrifoodz. Drink elke ochtend Nutrifoodz GREENS of COMPLETE en elke avond Nutrifoodz GOLD voor het slapen gaan om je algehele gezondheid te optimaliseren en verouderingsprocessen te vertragen.
-Je bent wat je eet, dus eet gezond!-

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *