Home / Body /

Vaak ziek? 8 tips om een slechte weerstand te vermijden

Het is jullie allen bekend dat we momenteel zeer moeilijke en uitdagende tijden tegemoet gaan. De COVID 19 pandemie heeft onze levens volledig ondersteboven gedraaid, en we ervaren dit allemaal op onze eigen manier. Maar aangenaam is het voor niemand. Wij Nutrianen kunnen jullie enkel aanraden te focussen op positieve zaken en om uiteraard de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen om gezond te blijven.

Ook is het van groot belang om je weerstand te versterken zodat het alle ziektekiemen die je zou kunnen tegenkomen kan bestrijden.

Is het je al eens opgevallen dat je redelijk vaak ziek wordt, vermoeid bent of last hebt van andere lastige symptomen die je niet kunt achterhalen? Dan betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je immuunsysteem verzwakt is en dat je lichaam dus een slechte weerstand heeft.

Tijdens deze periode van pandemie is het van extreem belang dat je alles probeert om een slechte weerstand te vermijden en je immuunsysteem te versterken.

Wanneer je een slechte weerstand hebt, dan geeft je lichaam je signalen om je hiervoor te waarschuwen:
 • Je bent vaak gestresseerd: Het is niet toevallig dat je sneller de neiging hebt om ziek te worden na een groot project op het werk of na een diepe emotionele situatie in je privéleven. Meerdere onderzoeken hebben namelijk aangetoond dat langdurige stressperiodes de reacties van je afweer systeem verzwakken. De reden hiervoor is omdat stress het aantal lymfocyten (witte bloedcellen) in je bloed drastisch doet verminderen. Hoe lager je lymfocyten niveaus, hoe meer risico je loopt om verkoudheden, griep en andere ziekten op te lopen.
 • Je bent vaak verkouden: Het is zeker niet ongewoon dat je als volwassen persoon 2 tot 3 maal per jaar verkouden bent. De meeste mensen herstellen dan binnen de de 6 tot 10 dagen. Gedurende die tijd heeft het lichaam ongeveer 3 tot 4 dagen nodig om antilichamen te ontwikkelen om die vervelende ziektekiemen te bestrijden. Maar als je vaker dan 2-3 maal per jaar verkouden bent en je verkoudheden niet zo snel weggaan, dan heeft je lichaam vast een slechte weerstand.
 • Je hebt vaak maag- en darmklachten: Als je vaak last hebt van gasvorming, obstipatie en/of diarree, kan ook dit een signaal zijn dat je afweersysteem verzwakt is. Onderzoek heeft aangetoond dat 75% van je afweersysteem zich in het spijsverteringsstelsel bevindt. Er leven meer dan 100 duizend miljard microben in en op je lichaam, deze bestaan uit bacteriën, schimmels, gisten, virussen en andere ééncellige wezens. Samen vormen ze het microbioom , waarvan het grootste deel zich bevindt in het spijsverteringsstelsel met name de darmen. Er bevinden zich zowel goede (nuttige) als slechte (schadelijke) bacteriën in de darmen, de verzameling van al deze bacteriën noemt men de darmflora. De goede bacteriën in je darmen ondersteunen het immuunsysteem. Als je vaak darmklachten ervaart zou het kunnen dat je te weinig goede bacteriën hebt in je darmen, waardoor je darmflora niet evenwichtig is en je weerstand verzwakt.
 • Je wonden genezen traag: Wanneer je jezelf verwondt of verbrandt gaat je lichaam automatisch zo snel mogelijk de schade proberen te beperken. Je lichaam stuurt dan bloed dat rijk is aan nutriënten naar de wond, om zo je huid te helpen regenereren. Je lichaam heeft hier gezonde immuuncellen voor nodig, maar als je een slechte weerstand hebt dan duurt dit proces veel langer. Als jouw wonden moeilijk genezen, is dit een opvallend teken dat je immuunsysteem zwak is en dringend versterkt moet worden.
 • Je voelt je vaak moe en futloos: Als je voldoende en op regelmatige tijdstippen slaapt, maar je toch doorheen de dag vermoeid en futloos voelt, dan zou dit wel eens een signaal kunnen zijn dat je een slechte weerstand hebt. Wanneer je immuunsysteem moeite heeft om optimaal te werken, heeft dit het zelfde effect op je energieniveaus. Dit komt omdat je lichaam energie probeert te besparen om je immuunsysteem van brandstof te voorzien.
 • Je hebt regelmatig ontstekingen: Als je regelmatig last hebt van infecties, dan geeft je immuunsysteem je een zeer duidelijke boodschap, je hebt een slechte weerstand! En het is tijd dat je er iets aan doet.
Hieronder geven we je 8 éénvoudige maar nuttige tips die je weerstand zullen versterken als je het consequent volhoudt.

1. Dagelijks water drinken

Hydrateer je lichaam voldoende door dagelijks 2 tot 3 liter water te drinken. Het feit dat het menselijk lichaam gemiddeld uit 70% water bestaat, bewijst op zich al hoe belangrijk dit element voor ons is. Regelmatig hydrateren zorgt er voor dat ons lichaam optimaal functioneert en afvalstoffen afdrijft.

Vind je het moeilijk of saai om veel water te drinken?

Probeer het dan op natuurlijke wijze te aromatiseren met wat citroensap, muntblaadjes of komkommer. Of maak een heerlijke kruidenthee.


2. Regelmatig handen wassen

Uiteraard is dit vanzelfsprekend, maar toch durven we het al eens te vergeten.
Regelmatig je handen wassen met een antibacteriële zeep vermijdt de verspreiding van bacteriën en vermindert de kans op besmettingen en infecties. Laten we allen proberen hier een automatisme van te maken!


3. Drink dagelijks een groene smoothie

Dit is wellicht de makkelijkste manier om al je essentiële voedingstoffen binnen te krijgen.
Start je dag met een heerlijke smoothie. Voeg er groene groenten en fruit aan toe naar keuze en verrijk je smoothie met plantaardige eiwitten en superfoods met Nutrifoodz Complete en Nutrifoodz Greens Detox. Een snelle en efficiënte manier om je immuunsysteem te boosten, en ooh zo LEKKER!

4. Consumeer voedsel dat rijk is aan antioxidanten

Antioxidanten is in feite een verzamelnaam voor allerlei verschillende voedingstoffen zoals mineralen en vitaminen die je lichaam bescherming kunnen bieden tegen oxidatieve stress. Zo heeft elk type antioxidant zijn eigen specifieke werking. Voorbeelden van antioxidanten zijn vitamine A, C, E, beta-caroteen, zink, selenium, etc. Antioxidanten kunnen vrije radicalen in je lichaam neutraliseren. Vrije radicalen zijn agressieve moleculen die ontstaan bij oxidatie processen in het lichaam en die schade kunnen aanrichten. Antioxidanten beschermen je hiertegen en houden je lichaam langer jong en gezond.

Voedsel dat rijk is aan antioxidanten:

Groenten:
 • Broccoli
 • Spinazie
 • Boerenkool
 • Tomaten
 • Bieten
 • Spruiten
 • Bloemkool
 • Sla
 • Maïs
 • Uien
Fruit:
 • Blauwe bessen
 • Braambessen
 • Frambozen
 • Aardbeien
 • Veenbessen
 • Goji bessen
 • Vijgen
 • Granaatappels
 • Avocado's
 • Kaki's
Andere:
 • Kiemen
 • Noten
 • Pure chocolade
 • Kurkuma
 • Gember
 • Knoflook
 • Peterselie
 • Basilicum
 • Chiazaad
 • Lijnzaad

5. Neem extra vitaminen in

Ook al eet je veel groenten en fruit, wij raden je toch aan om extra vitaminen te nemen. Vitaminen A, B6, B12, C, en D bieden een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem. Eveneens boosten ze het energetische metabolisme en bestrijden zo vermoeidheid en oxidatieve stress in onze cellen.

Veel van deze essentiële nutriënten die het immuunsysteem ondersteunen, vind je ook terug in Nutrifoodz Complete en in Nutrifoodz Greens Detox.

6. Chaga en andere medicinale paddestoelen


Er bestaan heel wat soorten paddenstoelen die bekend staan voor hun geneeskundige krachten.
Zo zijn bijvoorbeeld Reishi, Cordiceps en Lion's Mane paddenstoelen die het immuunsysteem kunnen versterken. Er is nog één soort die hier absoluut in primeert en dat is Chaga. Deze is al eeuwen bekend in de Chinese traditionele geneeskunde en bevat krachtige antioxidanten zoals butelinezuur dat een sterke antivirale en antibacteriële werking heeft.

1 kopje Chaga poeder bevat even veel antioxidanten als 14 kg wortelen, het is dus een ware SUPERFOOD waar jij van kunt genieten. Bovendien heeft Chaga ook een lekkere smaak met nuances van vanille. Alle hierboven vermelde paddenstoelen vind je ook terug in onze nieuwe Nutrifoodz GOLD.

7. Meditatie

Velen worden tijdens deze periode geconfronteerd met minder aangename emoties zoals paniek, stress en angst. Dit is niet ongewoon maar zeker niet noodzakelijk. In tegendeel zelfs, deze negatieve emoties kunnen ons immuunsysteem drastisch verzwakken. Wij raden iedereen ten sterkste aan om positief te blijven denken en regelmatig te mediteren. Dit zorgt ervoor dat slechte gevoelens verdwijnen en dat je je goed in je vel voelt. Als meditatie nieuw voor je is of je gelooft er niet echt in, dan raden we je aan het toch maar eens te proberen.

Je zult versteld staan van de innerlijke rust die je er ongetwijfeld mee gaat vinden. Wil je je graag in deze discipline verdiepen dan kan je er meer informatie over terug vinden in het artikel: Mindfulness en Meditatie

8. Wandelen of joggen in de natuur

Meerdere wetenschappelijke studies hebben bewezen dat lichaamsbeweging in de natuur goed is voor onze fysieke en psychische gezondheid! Wandelen of joggen in een bos doet het stresshormoon cortisol in ons bloed dalen. Gevoelens van depressiviteit, angst en woede nemen af en het immuunsysteem krijgt een boost.

Probeer dagelijks een 30 tal minuten te wandelen in de natuur, en zoek indien mogelijk ook wat zonnestralen op. Zo stimuleer je niet enkel de aanmaak van vitamine D, maar ook snellere bewegingen van T-cellen in je lichaam. T-cellen spelen een uiterst belangrijke rol bij de bestrijden van bacteriën en infecties.

Start vandaag nog met het uitvoeren van deze 8 tips of houd goed vol wanneer je al lekker bezig bent met het versterken van je afweersysteem.

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.
100% Geen-Risico Belofte
safety

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+49.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *