Heerlijke recepten voor VEGAN feestdagen!

We hebben heel leuke en makkelijke vegan recepten voor je gemaakt, speciaal voor tijdens de feestdagen.

Maak er wat moois van en verras je vrienden en familie met je kookkunsten…iedereen zal er dol op zijn!

Navigeer snel naar je favoriete recept:

Voorgerecht 1: Feestelijk hapjes met zoete aardappel & Avocado

Ingrediënten:
  • 2 middelgrote zoete aardappelen, geschrobd en in stukken van 1cm dik gesneden
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gerookte paprika
  • Zeezout, naar smaak
  • 1 1/2 theelepel olijfolie
  • 1 grote avocado, ontpit
  • 1/4 kopje vers limoensap
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 5 cherrytomaten, in stukken van ongeveer 0,5 cm dik gesneden
  • 1/2 kopje radijs scheuten
Zo maak je het:
  • Oven op 200 graden Celsius voorverwarmen
  • Voeg de gesneden zoete aardappelen, komijn, paprika, olijfolie en zeezout in een kom.
  • Leg een bakplaat op perkamentpapier en spreid de plakjes zoete aardappelen uit in een enkele laag. Bak ze in 15 minuten of tot ze gaar zijn.
  • Schep het vruchtvlees van de avocado in een middelgrote kom. Voeg het limoensap en 1/2 theelepel zeezout toe en pureer dit samen met de achterkant van een vork.
  • Spreid de plakjes zoete aardappel uit een dienblad of schaal. Leg op elk plakje een pop van de geplette avocado, een plakje tomaat en bestrooi het met radijs kiemen.
  • Serveer en geniet!

Voorgerecht 2 : Golden Soup

Ingrediënten:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een halve ui, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 kop bloemkool, gehakt in ongeveer 5 koppen brokken of roosjes
  • 1 kopje cashewnoten
  • 1 eetlepel kurkumapoeder
  • 7-8 kopjes water
  • 2 theelepels zout
  • ¼ citroen, hand geperst
Zo maak je het:
  • Stoven: Verhit de olie in een diepe soeppot. Voeg de ui, knoflook, bloemkool, cashewnoten en kurkuma toe. Stoof het geheel 10 minuten aan of tot het heel erg geparfumeerd is.
  • Laat sudderen: Voeg het water toe (ik begin meestal met 4 kopjes) en zout. Laat sudderen tot ze zacht zijn.
  • Mengen: Breng de soep over in een blender en meng het tot een romige consistentie. Het is het beste om dit in batches te doen.
  • Eindig: Ga terug naar de soeppot en voeg eventueel extra water toe (resterende 2-3 kopjes) als u het moet uitdunnen. Ook een goed moment om het op smaak te brengen met meer zout en een knijpbeweging van citroensap. Ook een goed moment om te eindigen met gekruide kikkererwten en peterselie en olijfolie en meer zout en doe je meest comfortabele trui aan en geniet van deze overheerlijke gouden soep.
Voor de Spiced Chickpea Topping: Giet 2 blikken (400ml) kikkererwten af. Spreid ze uit op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrooi de kikkererwten met komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, kurkuma poeder, zout en/of elke andere kruidencombo die u maar wilt. Besprenkel met olijfolie. Kort bakken en roeren in de pan vervolgens roosteren gedurende 30-40 minuten tot ze half knapperig zijn.
Geniet NU Van De Allerlekkerste Smeuïge Ovenschotels Die Ook Nog Eens Voor Maximaal Vetverlies Zorgen”

Mega Actie: Alleen nu slechts €9,95 >>>

Hoofdgerecht 1: Vegan geitekaas, zoete aardappel en hazelnoot taart

Ingrediënten:
Zoete aardappelen:
  • ½ kg zoete aardappelen, geschild en gesneden in schijfjes van ½ cm dik (ongeveer 2 middelgrote zoete aardappelen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
Hartige hazelnoot korst:
  • 1/2 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 3 eetlepels gefilterd water
  • 1/2 kopje hazelnoot meel
  • 1 kop havermeel
  • 3/4 theelepel fijn zeezout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels Zijden ongezoete originele Cashew melk, sojamelk of amandelmelk
Kruidige Vegan Geitenkaas:
  • 1/2 kopje rauwe cashewnoten gedrenkt ’s nachts
  • 1/4 kopje ongezoete originele Cashew melk Sojamelk, of Amandelmelk
  • 1/2 eetlepels vers citroensap
  • 2 eetlepels appelcider azijn
  • 3/4 theelepel zeezout, plus meer naar smaak
  • 3 eetlepels gehakte sjalot (ongeveer 1 kleine sjalot)
  • 1 theelepel verse tijm, gestampt
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
Toppings:
  • 1/4 kopje geroosterde hazelnoten, gehakt
  • 1/4 kopje tot 1/3 granaatappel pitten
  • Verse tijmblaadjes (optionele garnering)
Zo maak je het:
De zoete aardappelen:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en plaats een rekje in het midden van de oven en een ander rekje enkele centimeters erboven. Plaats een grote bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel de zoete aardappelrondes met de olijfolie, breng ze op smaak met zout en peper en gooi ze in een laagje. Verdeel de rondjes in een enkele laag over de beklede bakplaat.
  • Bak ze op het bovenste rekje in 20 tot 25 minuten, of tot ze gaar en licht goudkleurig zijn.
De hartige hazelnoot korst + Toppings:
  • Ga ondertussen aan de slag met de korst. Klop in een kleine mengkom het gemalen vlaszaad en water bij elkaar. Zet het 5 minuten opzij opstijven.
  • Vet een rechthoekige taartpan (8 x 11 1/2) licht in met olijfolie.
  • Klop in een grote mengkom het hazelnoot meel, havermeel, zeezout en knoflookpoeder bij elkaar. Voeg het vlaszaad mengsel, de olijfolie en de cashewnoten melk toe en roer het geheel door elkaar. Het deeg zal vochtig zijn, in grote kruimels, en moet bij elkaar blijven als het tussen de vingers wordt gedrukt.
  • Breng het deeg over in de voorbereide taartvorm en druk met de vingers gelijkmatig op de bodem van de pan en op de zijkanten. In het begin zal het lijken alsof er niet genoeg deeg is, maar blijf het gewoon bewerken tot een gelijkmatige laag. Gebruik een vork om meerdere gaten over het oppervlak te prikken om te ontluchten tijdens het bakken.
  • Bak op het middelste rekje voor 20 tot 24 minuten, of tot de korst licht goudkleurig is en stevig aanvoelt. Laat afkoelen. Laat de oven aanstaan.
De Vegan Geitenkaas met kruiden:
  • Voeg de cashewnoten, plantaardige melk, appelcider azijn, citroensap en zeezout toe aan een keukenmachine.
  • Verwerk de cashewnoten 4 tot 6 minuten, of tot ze helemaal glad zijn, waarbij u stopt met het afschrapen van de zijkanten als dat nodig is.
  • Roer de sjalot en de tijm erdoor. Breng op smaak met zwarte peper en meer zeezout
Maak de taart:
  • Spreid de kaas uit in de gekoelde korst. Schik de zoete aardappelrondes in rijen, zodat de randen elkaar overlappen.
  • Bak nog een kwartier, of tot de kaas net een korstje begint te ontwikkelen.
  • Garneer met de hazelnoten, granaatappel pitten en tijm (indien gebruikt). In plakjes snijden en opdienen. Koel de restjes.

Hoodfgerecht 2: Vegan Vleesbrood met linzen

Ingrediënten:
  • 1 kopje droge linzen (gebruik groen/bruin)
  • 1 kopje water of groentebouillon
  • 3 eetlepels lijnzaadmeel (gemalen lijnzaad)
  • 2 eetlepels olijfolie OF stoomsaus met behulp van ¼ kopje water
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 kleine rode paprika, in fijne blokjes gesneden
  • 1 wortel, fijngesneden of geraspt
  • 1 selderij staafje, fijn gesneden
  • ¾ kopje haver
  • ½ kopje havermeel of fijngemalen haver (elk meel naar keuze werkt hier ook)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • ½ theelepel komijn, optioneel
  • ½ theelepel elk knoflookpoeder
  • ½ uienpoeder
  • peper en zout naar smaak
Glazuur:
  • 3 eetlepels biologische ketchup
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel zuivere ahornsiroop
Zo maak je het:
  • De linzen: Spoel de linzen af, verwijder vreemde stukken. In een grote pot 2 ½ kopje water/bouillon met linzen toevoegen. Breng het aan de kook, zet het vuur lager, dek het af en laat het ongeveer 35 – 40 minuten sudderen, af en toe roeren. Het is oké als ze papperig worden, we gaan ruwweg ¾ van het mengsel pureren als het afgekoeld is. Eenmaal klaar, verwijder het deksel en zet het opzij om af te koelen (er mag maar een klein beetje water zijn, dus niet uitlekken), de linzen zullen bij het staan wat dikker worden, ongeveer 15 minuten is goed.
  • Verwarm de oven voor op 350 graden.
  • Maak vlaseitje: Meng in een kleine kom lijnzaadmeel en ⅓ beker water, zet dit minstens 10 minuten opzij, bij voorkeur in de koelkast. Dit zal als bindmiddel fungeren en zal bij het zitten mooi dikker worden.
  • Sauteer groenten & kruiden: In de sauteer pan olie of water verwarmen op middelmatig vuur. Sauteer knoflook, ui, paprika, wortelen en selderij gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg kruiden toe om goed te mengen. Zet opzij om af te koelen.
  • Pureer de linzen: Gebruik een dompel mixer, een keukenmachine, de achterkant van een vork of aardappelstamper en meng ¾ van het linzenmengsel. Voor mij was dit een belangrijk onderdeel, ik heb het op andere manieren geprobeerd en dit werkte als een bindmiddel. Als je een dompel mixer gebruikt, kantel de pot dan iets opzij om het mengen te vergemakkelijken.
  • Maak het linzenbrood: Combineer gesauteerde groenten met de linzen, haver, havermeel en vlas-ei, meng goed. Proef, voeg naar behoefte zout en peper toe, of een ander kruid of specerij die je zou willen. Doe het mengsel in een met perkamentpapier beklede broodpan en laat het overlappen om het later gemakkelijk te kunnen verwijderen. Druk het stevig aan langs de randen.
Glazuur:
Bereid uw glazuur voor door alle ingrediënten in een kleine kom te combineren en te mengen tot het is verwerkt. Ik raad aan om elke eetlepel op te stapelen zodat je genoeg van deze geweldige saus hebt (als het gebruik van tomatenpuree en -mengsel te dik is, voeg dan een theelepel water toe, of een beetje extra azijn & siroop). Verdeel de saus gelijkmatig over het brood.
Bak:
Plaats in het midden van de oven, en bak in de oven voor ongeveer 45 – 50 minuten op 175 graden Celsius. Laat een beetje afkoelen voordat u het brood in plakken snijdt.

Vegan Kerst Dessertje 1: Kokosnoot & Rhum sneeuwballen

Ingrediënten:
  • 1 kopje kokosnoot meel
  • 1/2 kop havermeel
  • 5-6 el volle kokosmelk in blik (het romige gedeelte)
  • 5-6 el agave siroop
  • 1 theelepel sinaasappelschil
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1,5 tl rumextract
  • 1/3 kopje gehakte amandelen
  • 1/2 kopje versnipperde kokosnoot (voor het rollen)
Zo maak je het:
  • Combineer alle ingrediënten in een kom. Zorg ervoor dat er geen klonters zijn!
  • Zet het deeg 1-2 uur in de koelkast om af te koelen.
  • Maak de bolletjes (rond 11 uur) en rol ze vervolgens tot versnipperde kokosnoot.
  • Zet de ballen nog een uur in de koelkast voor het eten (optioneel, maar ideaal).
  • Bewaar ze tot 3 dagen in de koelkast.

Vegan Kerst Dessertje 2: Veenbessen & Sinaasappel cake

Ingrediënten:
De cake:
  • 1 1/2 kopje taart meel
  • snuifje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 kopje biologische suiker
  • zestenvan een halve sinaasappel
  • 3/4 kopje amandelmelk, ongezoet
  • 1/2 kopje organische saffloer olie
  • 1/3 kopje appelmoes, ongezoet
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 kopje verse veenbessen
Sinaasappelglazuur:
  • 1 kopje poedersuiker
  • 2 el sinaasappelsap
Zo maak je het:
De cake:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bespuit de standaard broodvorm licht met anti-aanbak spray.
  • Zeef in een grote kom de droge ingrediënten, bloem, bakpoeder, zout, suiker en sinaasappelschil samen. Zet opzij.
  • Klop in een aparte kom alle natte ingrediënten, amandelmelk, saffloer olie, appelmoes, sinaasappelsap en vanille-extract samen.
  • Meng de natte ingrediënten langzaam door elkaar om ze te drogen. Roer tot het net gecombineerd is en vouw dan de verse veenbessen erdoor.
  • Giet het beslag in de voorbereide broodpan en bak het gedurende 1 uur en 20 minuten. Het originele recept vraagt 70-75 minuten, maar door de wisseling van de ingrediënten varieert de tijd. De mijnbroodjes werden op een uur en 20 minuten gebakken. Na een uur houd je het van gewoon in de gaten. Als je het langer wilt bewaren, maar je wilt niet dat de bovenkant te bruin wordt, verlaag dan het vuur en houd het langer binnen.
  • Eenmaal klaar haal je hem uit de oven en laat je hem 15 minuten afkoelen in de pan. Daarna overzetten op een draadrek en volledig laten afkoelen voor het glazuur.
  • Maak het glazuur door zowel het sap als de suiker in elkaar te kloppen tot het helemaal glad is en er geen suikerklontjes meer overblijven.
  • Besprenkel die lekkernij als een gek bovenop je broodcake. Snijd, serveer en geniet!
  • Dit houdt goed stand binnen of buiten de koelkast tot 4 dagen.
Geniet NU Van De Allerlekkerste Smeuïge Ovenschotels Die Ook Nog Eens Voor Maximaal Vetverlies Zorgen”

Mega Actie: Alleen nu slechts €9,95 >>>

Ziezo! Bij deze hopen we de vegans en vegetariërs onder jullie geïnspireerd te hebben met deze feestelijke gerechtjes! De allerbeste en meest liefdevolle feestdagen toegewenst vanuit het hele Nutrifoodz team!

Smakelijk!

Nieuwe voorraad Nutrifoodz nodig?

COMPLETE® – Vanilla

€ 47.00

BESTEL NU

COMPLETE® – Chocolate

€ 47.00

BESTEL NU

TOTAL MAKE-OVER PAKKET (1x Complete – Chocolate + 1 x Greens Detox + 1 x Gold + 1 x Ketones)

€ 185.00

BESTEL NU

SUPER HEALTH en SLEEP PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Gold)

€ 127.00

BESTEL NU

NUTRIFOODZ SUPER HEALTH PAKKET (1x Complete Vanilla + 1 x Greens Detox)

€ 84.00

BESTEL NU

NUTRIFOODZ SLANK en FIT PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Super Ketone)

€ 145.00

BESTEL NU

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen

secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen

secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen

secure

Greens Detox

€ 47.00

BESTEL NU

Nutrifoodz Gold

€ 47.00

BESTEL NU

0/5 (0 Reviews)