Lezen is een fantastisch iets! Het geeft je de mentale stimulans die je hersenen nodig hebben om je te helpen meer ideeën te genereren, je geheugen te verbeteren, nieuwe dingen te leren, meer kennis te vergaren, je beter te leren communiceren, je schrijfvaardigheden te ontwikkelen en beter te worden in het vinden van focus en rust.

Buiten dat houdt deze activiteit je hersenen ook jong en kan het helpen om beter om te gaan met depressie, angst en stress.

Je kunt mentale achteruitgang verminderen door een fervent lezer te worden en dit kan ook de motivatie zijn die je nodig hebt om groter te dromen en je volgende doelen in het leven te bereiken.

Echter kunnen al deze ongelooflijke voordelen enkel werkelijkheid worden wanneer je van lezen een regelmatige activiteit van maakt. Je moet vaak en verschillende genres boeken lezen, zodat je je analytisch denken, woordenschat en organisatorische vaardigheden kunt verbeteren.

De reden waarom de meeste mensen niet elke dag een boek pakken of iets anders doen, is het gebrek aan motivatie. Als je die vindt, kun je in een mum van tijd een regelmatige lezer worden.

Hier zijn enkele tips die je daarbij kunnen helpen.