porties: 5 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 25 min


Deze heerlijke VEGAN Majudara Bowl, is verrijkt met Arabische invloeden. Een lekkere en voedzame maaltijd om van te genieten.

Linzen bevatten vitamine B1 & B6, ijzer, kalium en magnesium, allemaal belangrijke vitamines voor je energiestofwisseling. Ze zijn ook een goede bron van plantaardige eiwitten waardoor ze een goede voedingsbron voor veganisten en vegetariërs zijn. Ze kunnen ook helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte.

Smul jezelf gezond met dit smaakvolle gerecht!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 200 gr bruine linzen
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 3 sjalotten, in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel koriander
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 citroen, geraspt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen piment
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • ¼ theelepel gemalen gember
  • ½ theelepel gemalen kurkuma, optioneel
  • 1½ theelepel zout
  • 700 ml water
  • 185 gr bruine basmatirijst, gespoeld in koud water
  • Voor de toppings:
  • Groene Harissa Saus (zie recept in dit pakket)
  • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 412 kcal
  • Vetten: 13 gr 
  • Koolhydraten: 61 gr  
  • Eiwitten: 17 gr
  • Vezels: 8 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Doe de linzen in een kom, bedek met heet water en zet apart om te weken tot het nodig is.
  • Zet de Instant Pot op de sauteerfunctie, voeg de olijfolie toe en sauteer de sjalotten 4-5 minuten, onder voortdurend roeren, tot ze licht gekarameliseerd zijn. Doe de helft van de sjalotten in een kom en zet apart voor de garnering van het gerecht later.
  • Voeg nu de knoflook toe aan de overgebleven sjalotten in de Instant Pot en bak nog 1-2 minuten. Voeg de koriander, peterselie, citroenrasp, alle specerijen, zout en water toe en roer alles door elkaar. Giet de linzen af en voeg toe aan de Instant Pot, samen met de rijst, en roer opnieuw.
  • Dek de Instant Pot af en zet hem 11 minuten op hoge druk. Laat de pan op natuurlijke wijze de druk aflaten gedurende ten minste 10 minuten.
  • Bereid ondertussen alle toppings.
  • Om te serveren pluis je de rijst uit en verdeel je het over kommen, besprenkel je het geheel met de groene harissa saus en beleg je het met tomaten, avocado, gekarameliseerde sjalotten, pijnboompitten en peterselie.

Smakelijk!

4.6/5 (5 Reviews)