Porties: 4 | Bereidingstijd: 20 min
Romige pasta met pesto en boerenkool is een heerlijke en voedzame maaltijd die perfect is voor een snelle en smakelijke lunch of diner. Dit gerecht combineert de hartige smaken van rode uien en pesto met de voedzame kracht van boerenkool.
Boerenkool is een superfood dat rijk is aan vitamines A, C en K, evenals mineralen zoals calcium en ijzer. Het bevat ook antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben.
Met zijn combinatie van romige texturen en rijke smaken is dit gerecht een geweldige manier om groenten aan je dieet toe te voegen, terwijl je geniet van een snelle en smaakvolle maaltijd die je met plezier op tafel zet!

Ingrediënten:
- 2 rode uien, in dunne plakjes van
- 300 gram boerenkool
- 300 gram pasta naar keuze
- 4 eetlepels plantaardige roomkaas
- 4 eetlepels verse pesto op plantaardige basis

Voedingswaarden:
- Energie: 440 kcal
- Koolhydraten: 64 gr
- Eiwitten: 10 gr
- Vetten: 16 gr

Scan de code met de foodtracker-app
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en sauteer 10 minuten tot ze zacht worden en beginnen te karamelliseren.
- Voeg de boerenkool en 100 ml water toe. (100 ml) water toe, dek af en kook 5 minuten, tot de boerenkool is geslonken.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookwater.
- Schep de pasta om met de uien en voeg de roomkaas en pesto toe. Voeg indien nodig wat van het gereserveerde kookwater toe om los te maken. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
SMAKELIJK!!!

Ik vond het niet lekker. Ik heb nog wat over. Ik doe er morgen nog een bakje roomkaas door. Misschien smaakt t dan beter. Ik ga t niet nog een keer maken
Hey Marlon! Jammer dat het niet heel goed bevalt. Goed idee om roomkaas te proberen, gaat veel verschil maken denk ik :-p succes!