Vegan worteltaart (recept)
porties: 12 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 40 min
Zoals de titel het verklapt maken we een dessert. Deze vegan worteltaart zit boordevol kruiden & specerijen.
Natuurlijk bevat de taart ook wortel. Wortels bevatten een grote hoeveelheid aan bètacaroteen, dit is een stofje wat je lichaam omzet naar vitamine A. En bètacaroteen is het bestanddeel wat goed is voor je zicht. Bovendien zijn de wortelen heerlijk in deze taart.
Eén batch bevat 12 stukjes taart, dus je kan er een hele week van snacken of delen met je visite. Ideaal!
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
-
Voor de taart:
-
2 grote wortelen, geschild
-
5 el. natuurlijke sojayoghurt
-
100 g zachte bruine suiker
-
4 el. + 2 tl. olijfolie
-
1 tl. vanille-extract
-
¾ tl. gemalen kaneel
-
¼ tl. gemalen nootmuskaat
-
¼ tl. gemalen gember
-
40g. pecannoten, gehakt
-
3 el. rozijnen
-
120g bloem voor alle doeleinden
-
1 tl. bakpoeder
-
½ tl. baking soda
-
½ tl. zout
-
2 el. amandelmeel
-
Voor de glazuur:
-
110 g veganistische roomkaas
-
4 el. veganistische boter, kamertemperatuur
-
1 tl. citroensap
-
1 tl. vanille-extract
-
6 el. poedersuiker
Voedingswaarden per portie
-
Energie: 195 kcal
-
Vetten: 9 gr
-
Koolhydraten: 27 gr
-
Eiwitten: 2 gr
-
Vezels: 3 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je deze taart (bereidingswijze)
-
Verwarm de oven voor op 375°F (190°C). Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
-
Rasp één wortel met een standaardrasp en de andere met een fijne rasp.
-
Doe de yoghurt en de bruine suiker in een kom en klop alles goed door elkaar. Voeg de olijfolie, het vanille-extract en de gemalen specerijen toe en klop alles goed door elkaar. Voeg nu de geraspte wortelen, gehakte pecannoten en rozijnen toe, en roer om te combineren
-
Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout erdoor. Voeg het amandelmeel toe en vouw tot net gecombineerd. Schep het cakebeslag in de eerder voorbereide cakevorm. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten of tot een prikker in het midden van de cake gestoken, er schoon uitkomt.
-
Haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de cake dan uit de vorm en zet hem opzij op een rooster om volledig af te koelen.
-
Maak intussen de roomkaasfrosting. Voeg de roomkaas, boter, citroensap en vanille-extract in een kom en klop tot een gladde massa en alles goed gecombineerd is. Voeg de poedersuiker toe en klop opnieuw. Koel het glazuur in de koelkast tot je klaar bent om de cake te glazuren.
-
Zodra de taart is afgekoeld, smeer je de roomkaasfrosting op de taart en garneer met extra gehakte pecannoten (optioneel en niet inbegrepen in voedingswaardeverdeling).
Nieuwe voorraad Nutrifoodz nodig?
TOTAL MAKE-OVER PAKKET (1x Complete – Chocolate + 1 x Greens Detox + 1 x Gold + 1 x Ketones)
€ 185.00
SUPER HEALTH en SLEEP PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Gold)
€ 127.00
NUTRIFOODZ SLANK en FIT PAKKET (1x Complete – Vanilla + 1 x Greens Detox + 1 x Super Ketone)
€ 145.00