porties: 6 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 30 min


Zoete maïsbeignets met Chermoula Dip zijn een heerlijke en verrassende combinatie van zoete maïs en pittige, kruidige smaken. Deze beignets zijn perfect als hartige snack of als onderdeel van een feestelijk menu.

Chermoula is een traditionele Marokkaanse kruidenpasta die wordt gebruikt als dipsaus of marinade. Het bestaat uit een mix van verse kruiden, zoals koriander en peterselie, specerijen zoals komijn en paprika, knoflook, citroensap en olijfolie.

Koriander & Peterselie zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels, zo zijn ze beide rijk aan vitamine C.  Peterselie bevat ook etherische oliën waaronder apiol, wat ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

Geniet van deze unieke en smaakvolle traktatie

Vitamine B12

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 70gr bloem voor alle doeleinden (of gebruik glutenvrije bloem voor alle doeleinden)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 125ml water
  • zout
  • 300gr suikermaïskorrels
  • 1/2 rode peper, in dunne plakjes gesneden
  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld + fijngehakt
  • 1 klein handje verse peterselie, grof gehakt
  • 3 groene uien, fijngesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Voor de chermoula saus:
  • 1 grote handvol verse koriander
  • 1 grote handvol verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • ½ citroen, alleen sap
  • 2,5 cm gemberwortel, geschild en grof gehakt
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 1 snufje rode pepervlokken
  • 4 eetlepels olijfolie
Nutrifoodz Complete Protein

Voedingswaarden per portie


  • Voedingswaarden:
  • Energie: 186 kcal
  • Vetten: 5 gr 
  • Koolhydraten: 35 gr  
  • Eiwitten: 4 gr
  • Vezels: 6 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Meng in een grote mengkom de bloem, de gemalen komijn, het bakpoeder en het water met een snufje zout. Klop tot een glad beslag.
  • Voeg de maïs, rode peper, wortel, knoflook, peterselie en groene uien toe aan de kom met het beslag en roer tot de groenten bedekt zijn met het beslag.
  • Sprenkel een beetje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Zodra het heet is, neem je ¼ kopje van het beslag en voeg je dit toe aan de koekenpan. Herhaal dit met zoveel beignets als er in één keer in de koekenpan passen.
  • Bak de beignets 5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit proces tot al het beslag op is.
  • Om de chermoula te maken, doe je alle ingrediënten in een keukenmachine en mix je ze tot een gladde massa. Je kunt eventueel een beetje water toevoegen om een dipsausachtige consistentie te krijgen.
  • Serveer de beignets met de chermoula saus.
  • Dit recept maakt 8 beignets, dus 2 beignets en saus per portie.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)