Gekruide Tofu Scramble (recept)


porties: 2 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 20 min
Niets zo heerlijk als een smaakvol gerecht gevuld met gezonde groenten.Boerenkool is rijk aan antioxidanten. Dit zijn stoffen die ons lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Voorbeelden zijn vitamine C, betacaroteen en flavonoïden.

Bovendien is de boerenkool heerlijk in deze gekruide tofu scramble, en doordat boerenkool erg weinig calorieën telt, is de groente één van de meest voedzame voedingsmiddelen die er bestaan.

Probeer dit gerechtje zeker eens zelf te maken!

Wat je nodig hebt (ingrediënten)

  • 225gr stevige tofu
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 krop bloemkool, roosjes grof gehakt
  • ½ rode ui, gesneden
  • 5 eetlepels tandoori masala kruidenmix
  • zout en peper
  • 70gr boerenkool, fijngehakt
  • 35gr kalamata olijven
  • 5gr gehakte peterselie

Voedingswaarden per portie

  • Energie: 446 kcal
  • Vetten: 36 gr
  • Koolhydraten: 20 gr
  • Eiwitten: 18 gr
  • Vezels: 9 gr

Gekruide Tofu Scramble
Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)

  • Verwarm de oven voor op 200C. Leg een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
  • Wikkel de tofu in een keukendoek en druk er met iets zwaars op om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
  • Doe ondertussen de ui en bloemkool in een grote mengkom met 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels masala kruidenmix en breng op smaak met zout en peper. Gooi om te combineren.
  • Breng de groenten over op de beklede bakplaat en zet ze 20 minuten in de hete oven.
  • Voeg de boerenkool toe aan de mengkom en meng met nog een eetlepel olijfolie en de masalakruiden en breng op smaak met zout en peper. Masseer met je handen om de boerenkool in de olie en het kruidenmengsel te hullen.
  • Roer na 20 minuten de bloemkool en de ui om en voeg de boerenkool toe aan een kant van de bakplaat. Bak nog 5 minuten.
  • Verwarm ondertussen een grote koekenpan voor op middelhoog vuur.
  • Doe de tofu in een kom en scheur hem met een vork uit elkaar. Voeg de olijven, 1 eetlepel olijfolie en de masala-kruidenmix toe, breng op smaak met zout en peper; en voeg de helft van de peterselie toe.
  • Zodra de pan heet is, voeg je de resterende eetlepel olijfolie toe en bak je de tofu ongeveer 5 minuten, of tot hij bruin en droog is.
  • Leg om te serveren het groentemengsel op serveerborden en bedek het met tofu-roerei. Garneer met de resterende peterselie en serveer direct.
  • Bewaar de restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast tot 2 dagen.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)