Porties: 2 | Bereidingstijd: 45 min


Geroosterde Aubergine met Couscous is een smaakvol, voedzaam en kleurrijk gerecht dat zowel als lunch of als bijgerecht kan dienen. De combinatie van geroosterde aubergine, couscous en kikkererwten maakt het rijk aan vezels, plantaardige eiwitten en antioxidanten, terwijl de tahini en zongedroogde tomaten zorgen voor een romige en hartige toets.

Verfrissend en Smaakvol: Citroen en verse kruiden zoals peterselie en koriander voegen frisse, aromatische smaken toe, terwijl ze vitamine C leveren die het immuunsysteem ondersteunt.

Deze Geroosterde Aubergine met Couscous is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een boost voor je lichaam. Het combineert smaak, textuur en voedingswaarde op een manier die zowel je energie als je gezondheid ondersteunt. Perfect voor iedereen die lekker, gezond en bewust wil eten!

https://shop.nutrifoodz.nl/collections/sport-performance/products/nutrifoodz-recharge

Ingrediënten:


  • 2 aubergines
  • 100 gram couscous
  • 1 sjalot, in blokjes gesneden
  • 4 gram verse peterselie, fijngehakt
  • 4 gram verse koriander, fijngehakt
  • 1 citroen, sap en schil
  • 100 gram kikkererwten uit blik
  • 60 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt, in blokjes gesneden
  • 45 gram tahini
  • 3 theelepels ahornsiroop
https://shop.nutrifoodz.nl/collections/superfoods/products/detox

Voedingswaarden:


  • Energie: 536 kcal
  • Koolhydraten: 57 gr  
  • Eiwitten: 14 gr
  • Vetten: 28 gr

Scan de code met de foodtracker-app

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):


  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Halveer de aubergine in de lengte. Bestrooi met zout en laat 5-10 minuten met de snijkant naar boven liggen om het vocht eruit te laten lopen.
  • Dep droog, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roer de couscous los met een vork en voeg dan de kruiden, sjalot, tomaten, kikkererwten, zout, peper en een scheutje citroensap toe.
  • Klop in een kleine kom de tahini, het resterende citroensap, 1-2 eetlepels water, ahornsiroop en een snufje zout door elkaar. Voeg indien nodig meer water toe om het mengsel vloeibaarder te maken.
  • Haal de aubergines uit de oven. Druk met de achterkant van een lepel voorzichtig op het vruchtvlees om een holte te maken.
  • Vul met couscous en besprenkel met tahinisaus. Serveer onmiddellijk.

SMAAKELIJK!!!

wat vind je ervan
5/5 (1 Review)