Healthy tips: Weg met die opgeblazen buik!

Maak jij soms ook zulke dagen mee dat wat je ook eet, je het gevoel hebt dat niets goed zit en dat je buik voortdurend opgeblazen is? Dit vindt niemand aangenaam!

In dit artikel ontdek je een aantal effectieve manieren om het ongemak van een opgeblazen buik te helpen verlichten.

Je bent wat je eet, dus let goed op wat je eet en drinkt en de manier dat je hiermee omgaat!

Hieronder enkele voedingstips en aandachtspunten:
  • Warm water met citroen: Een kopje warm water met vers geperst citroensap is een gezonde en aangename manier om je dag te starten omdat het een zachte maar effectieve manier is om je lichaam te hydrateren en je spijsverteringsstelsel op gang te brengen.
  • Probiotica: Probiotica zijn levende micro-organismen die een gunstig effect hebben op je gezondheid. Je kan ze vinden in voeding zoals Yoghurt, misosoep en tempeh, of je kan ze innemen in de vorm van een voedingssupplement. Probiotica kunnen gebruikt worden om spijsverteringsproblemen en darmklachten te behandelen door het evenwicht van de darmflora te herstellen. Alsook kunnen ze preventief gebruikt worden om mogelijke verstoring van de darmflora te voorkomen.
  • Green Juice: Een gezonde Green Juice met komkommer, selderij, spinazie, citroen en gember kan wonderen doen voor je buik en darmgezondheid. Een zulke green juice kan het spijsverteringsstelsel helpen resetten voordat je vast voedsel gaat eten, om een betere vertering te garanderen en de kans op een opgeblazen buik te verkleinen. Probeer ook Nutrifoodz Greens Detox!
  • Goed kauwen: Dat je goed moet kauwen klinkt inderdaad vrij voor de hand liggend, maar wist je dat je elke hap ongeveer 30 keer moet kauwen?! Dit is zeer belangrijk voor een goede vertering en deze gaat van start in de mond. Neem dus de tijd om in rust te genieten van je eten, zodat je lichaam ook in rust en optimaal kan verteren.
  • Wees bewust van hoe bepaalde voedingsmiddelen samen verteren: Er zijn bepaalde combinaties van voedingsmiddelen die een opgeblazen gevoel kunnen tegengaan, of juist kunnen veroorzaken. (In een volgend blog zullen we hier dieper op ingaan.)
  • Wat zit er in je sladressing? Vaak zitten er schadelijke ingrediënten in sladressings, zoals guargom en conserveringsmiddelen. Deze belemmeren de spijsvertering en veroorzaken op hun beurt een opgeblazen gevoel. Extra tip: Het toevoegen van zuurkool in een salade helpt bij de spijsvertering en vermindert een opgeblazen gevoel omdat het een natuurlijk probioticum is.
  • Gember en kurkuma: van beide kruiden is aangetoond dat ze een gunstige en ondersteunende invloed hebben op de spijsvertering. Dus gebruik deze regelmatig wanneer je kookt, of voeg het toe aan je smoothies. Beide ingrediënten kan je ook vinden in Nutrifoodz Gold!
Te vermijden:
  • Rietjes: Probeer uit de zijkant van je glas of beker te drinken in plaats van uit een rietje. Met een rietje zuig je samen met de vloeistof ook lucht aan, die vervolgens opstapelt in je maag en darmen, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel.
  • Kauwgom: Net als bij rietjes slik je lucht in wanneer je op kauwgum kauwt. Deze simpele actie zou er voor kunnen zorgen dat je buik opblaast.
  • Beperk het drinken van vloeistoffen tijdens het eten: Onderzoek toont aan dat het drinken van een glas of twee tijdens het eten de spijsvertering kan verstoren. “Onze magen weten precies wanneer je gaat eten en beginnen onmiddellijk met het vrijgeven van spijsverteringssappen. Als je op hetzelfde moment water gaat drinken, verdun je in feite de spijsverteringssappen die vrijkomen om je voedsel te verteren, waardoor ze het voedsel niet kunnen afbreken.” Eveneens kan het beperken van koolzuurhoudende dranken een opgeblazen gevoel helpen verminderen.
  • Je smartphone of laptop: Haal een paar keer diep adem (in door je neus, uit door je mond) voordat je begint met eten om je te helpen ontspannen. Je sms’jes en e-mails kunnen echt wel even wachten hoor! Als je in een staat bent om te ontspannen en uit te rusten, kan je ook optimaal verteren! En als je geen scherm in je gezicht hebt, kan je je eten proeven en er met meer aandacht en mindfulness van genieten.
– The road to health is paved with good intestines –

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!