Probiotica zijn levende micro-organismen die van nature aanwezig zijn in ons lichaam en in sommige voedingsmiddelen. Deze goede bacteriën zijn essentieel voor een gezonde darmflora en kunnen een positief effect hebben op onze gezondheid. In dit artikel lees je alles over probiotica: wat het is, waar het goed voor is en welke voeding rijk is aan deze goede bacteriën.

Geschatte leestijd: 0 minutes

Wat is probiotica en wat doet het in ons lichaam?

Probiotica zijn levende micro-organismen, zoals bacteriën en gisten, die van nature in ons spijsverteringskanaal voorkomen. Ze spelen een belangrijke rol bij het behouden van een gezonde darmflora en het versterken van ons immuunsysteem. Een goede darmflora is essentieel voor een optimale spijsvertering en het voorkomen van ziektes.

Onze darmen zijn bevolkt met triljoenen micro-organismen, waarvan de meeste goede bacteriën zijn. Deze bacteriën helpen bij het afbreken van voedsel en het opnemen van voedingsstoffen. Ze produceren ook belangrijke stoffen, zoals vitamines en vetzuren, die ons lichaam nodig heeft.

Wanneer de balans tussen goede en slechte bacteriën in onze darmen verstoord raakt, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Voorbeelden hiervan zijn spijsverteringsproblemen, allergieën, huidproblemen en zelfs depressie. Probiotica kunnen helpen om deze balans te herstellen en de groei van schadelijke bacteriën te remmen. Zoals bijvoorbeeld indien je lange tijd antibiotica moest nemen.

Probiotica worden vaak toegevoegd aan voedingsmiddelen als yoghurt, kefir en zuurkool, maar zijn ook verkrijgbaar in supplementvorm. Het is belangrijk om te kiezen voor een supplement met een goede kwaliteit en voldoende hoeveelheid probiotica, om de gewenste effecten te bereiken.

Naast het verbeteren van de darmgezondheid, hebben studies aangetoond dat probiotica ook kunnen helpen bij het verlagen van cholesterol, het verlichten van allergieën, het verbeteren van de huidconditie en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Al met al zijn probiotica een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en kunnen ze bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn.

Wat is de beste probiotica?

Het kiezen van de beste probiotica voor je gezondheid kan een uitdaging zijn. Er zijn talloze probiotische stammen beschikbaar, elk met hun unieke voordelen. Hier zijn enkele van de beste probiotica die je kunt overwegen:

 1. Lactobacillus acidophilus: Deze probiotische bacterie staat bekend om zijn vermogen om de spijsvertering te ondersteunen en de opname van voedingsstoffen te bevorderen. Je kan het vinden in yoghurt en gefermenteerde producten.
 2. Bifidobacterium bifidum: Deze probiotische stam speelt een cruciale rol bij het handhaven van een gezonde darmflora. Het kan helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel en diarree. Bifidobacterium bifidum komt voor in gefermenteerde voedingsmiddelen en supplementen.
 3. Lactobacillus rhamnosus: Deze probiotische stam is bekend om zijn immuunversterkende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van allergieën. Het wordt vaak gebruikt in zuivelproducten en supplementen.
 4. Saccharomyces boulardii: Hoewel technisch gezien een gist, wordt Saccharomyces boulardii vaak beschouwd als een probioticum vanwege zijn gunstige effecten op de darmgezondheid. Het kan helpen bij het bestrijden van diarree, met name veroorzaakt door antibiotica.
 5. Streptococcus thermophilus: Deze probiotische bacterie is bekend om zijn vermogen om lactose af te breken. Wat het een goede keuze maakt voor mensen met lactose-intolerantie. Het komt vaak voor in gefermenteerde zuivelproducten.

Tot slot is het belangrijk op te merken dat de effectiviteit van probiotica afhangt van verschillende factoren, zoals de dosering, de kwaliteit en de individuele reactie van het lichaam.

De Probiotica van Nutrifoodz bevat een mix van 7 unieke probiotische stammen en 4,5 miljard probiotica. Geniet van een hernieuwde darmgezondheid in slechts een paar dagen, geen weken.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van probiotica?

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de effecten van probiotica op onze gezondheid. Enkele mogelijke voordelen van het gebruik zijn:

 • Verbetering van de spijsvertering
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Vermindering van ontstekingen in de darmen
 • Verlaging van het cholesterolgehalte
 • Verlichting van allergieën en intoleranties

Probiotica zijn levende micro-organismen die van nature in ons lichaam voorkomen, maar ook kunnen worden ingenomen als voedingssupplement. Deze micro-organismen zijn voornamelijk bacteriën, maar kunnen ook gisten zijn. Probiotica zijn vooral bekend vanwege hun gunstige effecten op de darmgezondheid. Ze kunnen helpen bij het herstellen van de balans tussen goede en slechte bacteriën in de darmen. Zo zal ook de spijsvertering verbeteren.

Bovendien kunnen probiotica het immuunsysteem versterken. Dit komt doordat ze de productie van antilichamen en andere immuuncellen stimuleren. Hierdoor kunnen ze helpen bij het voorkomen van infecties en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Een ander voordeel van probiotica is dat ze kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde probiotische stammen de opname van cholesterol uit voeding kunnen verminderen. Dit kan op de lange termijn leiden tot een verlaging van het cholesterolgehalte en daarmee het risico op hart- en vaatziekten.

Probiotica kunnen ook verlichting bieden bij allergieën en intoleranties. Dit komt doordat ze de ontstekingsreactie in het lichaam kunnen verminderen. Hierdoor kunnen ze helpen bij het verminderen van symptomen zoals jeuk, huiduitslag en ademhalingsproblemen.

Hoewel er veelbelovende resultaten zijn bij het gebruik van probiotica, is meer onderzoek nodig om definitieve conclusies te kunnen trekken over de effecten van ervan op de gezondheid. Het is daarom belangrijk om altijd advies te vragen aan een arts voordat je begint met het gebruik van probiotica als voedingssupplement.

Naast de veelvoorkomende soorten zijn er ook minder bekende soorten die ook hun eigen voordelen hebben. Zo zijn er probiotica die specifiek zijn ontwikkeld voor het verbeteren van de huidgezondheid, het verminderen van allergieën en het ondersteunen van de mentale gezondheid.

Een andere minder bekende soort is Lactococcus lactis. Deze bacterie wordt vaak gebruikt bij de productie van kaas, maar heeft ook voordelen voor de gezondheid. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het versterken van het immuunsysteem.

Daarnaast zijn er ook probiotica die afkomstig zijn van andere bronnen dan bacteriën en gisten. Zo is er bijvoorbeeld Kombucha, een gefermenteerde thee die van nature probiotica bevat. Kombucha kan helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verlagen van het cholesterolgehalte.

Hoewel er veel verschillende soorten zijn, is het belangrijk om te onthouden dat niet alle probiotica hetzelfde zijn. Het is belangrijk om te kiezen voor probiotica die specifiek zijn ontwikkeld voor de gezondheidsproblemen die u wilt aanpakken. Daarbij is het ook belangrijk om te kijken naar de stammen en doseringen die het meest effectief zijn.

Probiotica versus prebiotica: wat is het verschil?

Prebiotica zijn vezelrijke voedingsstoffen die niet door ons lichaam worden afgebroken, maar juist als voeding dienen voor de goede bacteriën in ons darmstelsel. Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd, de gezondheid ten goede kunnen komen. Beide kunnen helpen bij het herstellen van de darmflora, maar werken op een andere manier.

In welke voeding zitten probiotica?

Er zijn tal van voedingsmiddelen die van nature probiotica bevatten of die ermee verrijkt zijn, waardoor ze als natuurlijke probiotica dienen. Hieronder vind je een lijstje met voeding dat rijk is aan natuurlijke probiotica:

 • Yoghurt: Yoghurt is een bekende bron van natuurlijke probiotica, met name als het bevat levende culturen zoals Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium bifidum.
 • Kefir: Kefir, een gefermenteerde melkdrank, zit boordevol verschillende probiotische stammen en is een krachtige bron van natuurlijke probiotica.
 • Zuurkool: Zuurkool, gemaakt van gefermenteerde kool, bevat van nature probiotische bacteriën zoals Lactobacillus plantarum. Het is een smakelijke en gezonde toevoeging aan maaltijden.
 • Miso: Miso, een traditionele Japanse pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen, bevat van nature probiotica. Bovendien voegt het een heerlijke umami-smaak toe aan gerechten.
 • Kimchi: Kimchi is een gefermenteerd Koreaans gerecht gemaakt van gepekelde groenten, zoals kool en radijs, op smaak gebracht met kruiden en specerijen. Het is een gevarieerde bron van natuurlijke probiotica.
 • Tempeh: Tempeh, gemaakt van gefermenteerde sojabonen, is niet alleen een goede plantaardige eiwitbron, maar bevat ook natuurlijke probiotica, zoals Rhizopus oligosporus.

Naast voeding zijn er ook supplementen verkrijgbaar met natuurlijke probiotica. Het is echter belangrijk om de dosering en de soort zorgvuldig te kiezen, afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en gezondheid.

Waar kan je probiotica kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van probiotica aan je dagelijkse routine, vraag je je wellicht af waar je deze supplementen kunt kopen. Gelukkig zijn er verschillende plaatsen waar je het kunt vinden:

 1. Apotheken en drogisterijen: Veel apotheken en drogisterijen bieden een breed scala aan probiotische supplementen. Ze hebben meestal een apart gedeelte voor voedingssupplementen waar je verschillende merken en stammen van probiotica kunt vinden.
 2. Gezondheidswinkels: Speciaalzaken in gezondheid en welzijn zijn vaak een uitstekende bron voor probiotische producten. Ze hebben meestal een uitgebreide selectie van probiotica, waaronder supplementen, gefermenteerde voedingsmiddelen en drankjes.
 3. Online winkels: Het internet biedt talloze mogelijkheden om de supplementen online te kopen. Je kunt kiezen uit een breed scala aan merken en producten. Bovendien kan je vaak ook recensies van andere klanten lezen om je te helpen bij je keuze.
 4. Supermarkten: Sommige supermarkten hebben een aparte sectie voor gezondheidsproducten, waar je probiotica kunt vinden. Daarnaast bieden ze vaak gefermenteerde voeding zoals yoghurt, kefir en zuurkool, die natuurlijke bronnen van probiotica zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Bij het kopen van probiotica supplementen is het belangrijk om te letten op het aantal levende bacteriën per dosering en de soort(en) die gebruikt zijn. Zo zijn sommige beter geschikt voor specifieke aandoeningen of klachten.

Daarnaast is het altijd goed om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding en te kiezen voor een betrouwbaar merk dat goede recensies heeft.

Conclusie

Probiotica zijn goede bacteriën die een positief effect kunnen hebben op onze gezondheid. Het mooie is dat ze niet alleen verkrijgbaar zijn in supplementvorm. Ze komen ook natuurlijk voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals yoghurt, kefir en zuurkool. Door bewust te kiezen voor voedingsmiddelen met natuurlijke probiotica, kun je op een smakelijke manier bijdragen aan een gezonde darmflora en een sterk immuunsysteem.

Het is echter essentieel om de juiste soort en dosering te kiezen, afgestemd op jouw persoonlijke behoeften en gezondheid

Dus, of je nu kiest voor natuurlijke probiotica in je dagelijkse voeding of ervoor kiest om supplementen te gebruiken. Ze kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een gezonde levensstijl.

Ontdek de voedingsmiddelen die rijk zijn aan probiotica en experimenteer met verschillende opties om te zien wat het beste bij jou past.

Stap naar een gezondere spijsvertering

Probiotica kun je met recht een SUPER supplement uit de natuur noemen met talrijke gezondheidsvoordelen. Wanneer je het opneemt in je voedingspatroon zet je een gezonde stap naar een vitaler, actiever leven waarin je jezelf opgelucht voelt en geniet van een verbeterende stofwisseling!

Nutrifoodz Probiotica is een zeer gezond voedingssupplement met maar liefst 100 miljard kolonie vormende eenheden (CFU’s) per gram.

Wil je dus op een makkelijke manier je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen zodat je lichaam beter vet verbrandt, vermoeidheid tegen gaan en je terug fit en opgelucht voelen, probeer dan eens een Nutrifoodz Probiotica.

Nutrifoodz Probiotica is verder samengesteld met 7 brede Spectrum SUPER Stammen en bevat 100 miljard CFU’s per gram.

Dit maakt Nutrifoodz Probiotica krachtiger dan bijna elk ander probiotica supplement. In één capsule Nutrifoodz Probiotica zitten drie tot vier keer zoveel nuttige darm-bacteriën dan in vergelijking met de meeste andere toonaangevende merken.

Nutrifoodz Probiotica is klinisch getest op haar zuiverheid en werking.

Het helpt je spijsvertering te verbeteren, bestrijdt lome vermoeidheid, verbetert je darmstelsel waardoor jij je terug fitter en opgelucht voelt en nog zoveel meer om weer te genieten van een vitaal, actief leven vol comfort.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Nutrifoodz Probiotica en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Nutrifoodz

P.S. Gebruik jij een Probiotica Supplement of ben je dit van plan?

Nutrifoodz Probiotica is uiteraard ook vegan en glutenvrij. Dit is voedsel, geen medicijn. Nutrifoodz Probiotica streeft ernaar ingrediënten van de hoogste kwaliteit te gebruiken, zonder toevoegingen.

De speciale plant capsules zijn maagzuur resistent zodat de probiotica bacteriën ook effectief door de maagwand geraken. Op deze manier kunnen ze effectief je spijsvertering verbeteren, je stofwisseling versnellen en lome vermoeidheid tegen gaan.

Bestel hier je Nutrifoodz Probiotica en geniet weer van een vitaler leven waarin je jezelf terug fitter en opgelucht voelt!