Quinoa-Kikkererwtensalade met Citroen (recept)

porties: 4 | voorbereiding: 5 min | kooktijd: 25 min
Een lekker fris gerechtje! Deze week maken we een heerlijk frisse en voedzame VEGAN Quinoa-Kikkererwtensalade met Citroen salade. De salade is rijkelijk gevuld met lekkere verse frisse groentjes.Quinoa bevat veel vezels en verschillende vitaminen en mineralen, waaronder magnesium, ijzer, zink en koper.

Kikkererwten bevatten een hoog gehalte aan ijzer, zink, fosfor en B-vitaminen, en zijn ook een goede bron van foliumzuur. Foliumzuur is belangrijk om het lichaam te helpen effectief nieuwe cellen te produceren, omdat het een rol speelt bij het reproduceren en synthetiseren van DNA.

De citroensap en peterselie maken deze salade lekker fris. Bovendien is deze salade klaar in een vingerknip! Ideaal voor als je weinig tijd hebt maar toch gezond wil eten.

Wat je nodig hebt (ingrediënten)

  • 170g quinoa, droog
  • 420ml water
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1x 400 g blik kikkererwten, uitgelekt
  • 1 wortel, geschild, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in vieren gedeeld en in plakjes gesneden
  • 5 groene uien, in plakjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 150g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 12g peterselie, gehakt
  • 2 citroenen, uitgeperst
  • ½ theelepel rode pepervlokken
  • zout en peper, naar smaak

Voedingswaarden per portie

  • Energie: 308 kcal
  • Vetten: 5 gr
  • Koolhydraten: 56 gr
  • Eiwitten: 13 gr
  • Vezels: 10 gr

Schermafbeelding 2023-01-24 om 21.46.50
Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)

  • Spoel de quinoa in een fijnmazige zeef onder koud stromend water.
  • Doe het water, de quinoa en het knoflookpoeder in een pan en breng aan de kook, dek af met een deksel, zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het deksel, laat 10 minuten staan en pluis dan uit met een vork.
  • Zodra de quinoa klaar is, de kikkererwten, wortel, komkommer, groene uien, paprika, tomaten, peterselie, citroensap en rode pepervlokken toevoegen en goed mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  • Deze salade kan warm, op kamertemperatuur of gekoeld geserveerd worden.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)