Porties: 4 | Bereidingstijd: 15 min
Sappige Turkse Bonen & Tomatensalade is een frisse en smaakvolle salade die boordevol vitamine C, vezels en gezonde vetten zit. De combinatie van tomaten, boterbonen en kruiden maakt het een ideale bijgerecht of lichte maaltijd.
Antioxidanten: Sumak en tomaten bevatten antioxidanten die helpen bij het beschermen van cellen tegen schade door vrije radicalen, en kunnen het risico op chronische ziekten verminderen.
Sappige Turkse Bonen & Tomatensalade is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de smaken van de Mediterrane keuken naar je tafel brengt. Het is een geweldige manier om je groenten en eiwitten op een lichte, maar smaakvolle manier te genieten!

Ingrediënten:
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 2 theelepels sumak
- 3 middelgrote tomaten, in blokjes gesneden
- 240 gram boterbonen in blik, uitgelekt
- 4 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap

Voedingswaarden:
- Energie: 191 kcal
- Koolhydraten: 17 gr
- Eiwitten: 6 gr
- Vetten: 11 gr

Scan de code met de foodtracker-app
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):
- Wrijf in een grote kom gesneden uien in met sumak en ½ theelepel zout gedurende 30-60 seconden. Voeg tomaten, bonen en peterselie toe. Roer om te combineren.
- Voeg citroensap, 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels olijfolie en ½ theelepel zout toe. Meng goed. Breng op smaak met zwarte peper en laat indien gewenst 20-30 minuten marineren op.
- Bewaar restjes tot 3 dagen in de koelkast.
- Tip: Geen sumak? Voeg in plaats daarvan 1 theelepel citroenschil toe.
SMAKKELIJK!!!
