porties: 4 | voorbereiding: 20 min | kooktijd: 20 min


Een Thaise Crunch Salade in een Mason Jar is niet alleen een smaakvolle en kleurrijke traktatie, maar het biedt ook tal van voordelen voor gemak, gezondheid en esthetiek.

Quinoa is een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die als een complete eiwitbron worden beschouwd, omdat het alle essentiële aminozuren bevat. Dit maakt het bijzonder geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Verras je familie met deze smaak sensatie! 

Vitamine B12

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • Pot salades:
  • 135 g ongekookte quinoa
  • 320 g kikkererwten uit blik, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 wortel, in spiraal
  • 1 courgette, in spiraal
  • 100 g kool, gesnipperd
  • 4 eetlepels geroosterde pinda’s
  • Pindadressing:
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 5 eetlepels rijstazijn
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1½ eetlepel tamari saus
  • 1 theelepel gemalen gember
Omega 3

Voedingswaarden per portie


  • Voedingswaarden:
  • Energie: 447 kcal
  • Vetten: 18 gr 
  • Koolhydraten: 56 gr  
  • Eiwitten: 19 gr
  • Vezels: 11 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet opzij om af te koelen.
  • Doe alle dressingingrediënten in een kom, roer goed door elkaar en verdeel dan gelijkmatig over de 4 potjes, ongeveer 2 eetlepels per potje.
  • Doe nu de salade-ingrediënten in de potten in de volgende volgorde: kikkererwten, quinoa, wortelnoedels, courgette-noedels, geraspte kool en geroosterde pinda’s. Dek af met een deksel en bewaar de potten.
  • Dek af met een deksel en bewaar de potten tot 4 dagen in de koelkast.
  • Om te serveren schud je alles uit in een grote kom en geniet je koud van de salade.

Smakelijk!

wat vind je ervan banner
4.5/5 (2 Reviews)