Porties: 12 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 25 min
Amandel Bosbessen Havermuffins zijn niet alleen overheerlijk, maar ze kunnen ook verschillende gezondheidsvoordelen bieden.
Bosbessen zijn bekend om hun hoge gehalte aan antioxidanten, zoals vitamine C en anthocyanen, die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen.
Lekkere maar gezond dessert, probeer hem snel!
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- 1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water, voor vlaasei
- 180 g gerolde haver
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zeezout
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1 rijpe banaan, gepureerd
- 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
- 240 ml ongezoete amandelmelk
- 2 eetlepels ahornsiroop
- Een theelepel vanille-extract
- 150 g bosbessen
Voedingswaarden per portie
- Energie: 107 kcal
- Vetten: 4 gr
- Koolhydraten: 17 gr
- Eiwitten: 2 gr
- Vezels: 2 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met 12 gaatjes met papieren of siliconen bakvormpjes.
- Meng in een kommetje het gemalen lijnzaad met het water. Laat even zitten terwijl je de overige ingrediënten klaarmaakt.
- Doe de havermout, bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom, roer alles goed door elkaar en zet apart.
- Meng in een middelgrote kom de geprakte banaan, het vlas-ei, de gesmolten kokosolie, de amandelmelk, de ahornsiroop en het vanille-extract.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix tot een muffinbeslag, roer dan voorzichtig de bosbessen erdoor.
- Giet het mengsel in de voorbereide muffinvorm en plaats in de hete oven om 20-25 minuten te bakken, of tot ze goudbruin en doorbakken zijn.
- Haal de muffins uit de oven en zet ze opzij op een rooster om 5 minuten af te koelen voordat je ze serveert.
- Bewaar overgebleven muffins in een luchtdichte verpakking.