Porties: 12 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 25 min


Amandel Bosbessen Havermuffins zijn niet alleen overheerlijk, maar ze kunnen ook verschillende gezondheidsvoordelen bieden.

Bosbessen zijn bekend om hun hoge gehalte aan antioxidanten, zoals vitamine C en anthocyanen, die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen.

Lekkere maar gezond dessert, probeer hem snel! 

Hormony

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad + 3 eetlepels water, voor vlaasei
  • 180 g gerolde haver
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 rijpe banaan, gepureerd
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 240 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • Een theelepel vanille-extract
  • 150 g bosbessen

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 107 kcal
  • Vetten: 4 gr 
  • Koolhydraten: 17 gr  
  • Eiwitten: 2 gr
  • Vezels: 2 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met 12 gaatjes met papieren of siliconen bakvormpjes.
  • Meng in een kommetje het gemalen lijnzaad met het water. Laat even zitten terwijl je de overige ingrediënten klaarmaakt.
  • Doe de havermout, bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom, roer alles goed door elkaar en zet apart.
  • Meng in een middelgrote kom de geprakte banaan, het vlas-ei, de gesmolten kokosolie, de amandelmelk, de ahornsiroop en het vanille-extract.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix tot een muffinbeslag, roer dan voorzichtig de bosbessen erdoor.
  • Giet het mengsel in de voorbereide muffinvorm en plaats in de hete oven om 20-25 minuten te bakken, of tot ze goudbruin en doorbakken zijn.
  • Haal de muffins uit de oven en zet ze opzij op een rooster om 5 minuten af te koelen voordat je ze serveert.
  • Bewaar overgebleven muffins in een luchtdichte verpakking.

Smakelijk!

wat vind je ervan
5/5 (1 Review)