Home / Mind /

Ontwaak het innerlijke kind (Deel 2)

In het eerste deel van dit artikel hebben we aangekaart wat het innerlijke kind juist is en waarom het zo interessant is om er mee in contact te komen.

Een kind bevat namelijk meerdere merkwaardige kenmerken die we als volwassenen beter zouden behouden om de kwaliteit van ons leven te verbeteren en het te vullen met vreugde, genot en speelsheid. En vooral om veel te lachen, want lachen is gezond.

In het kort:

 • Kinderen zijn altijd speels, spontaan, enthousiast en in vol genot en ontzag van het leven
 • We hebben allen nog steeds een kind dat leeft in ons
 • Het innerlijke kind is de geïncarneerde puurheid van onze ziel
 • Het innerlijke kind bevat onze ware aard en is dus wie we echt zijn
 • We zijn serieus geworden, omdat de maatschappij er ons toe dwong. Hierdoor hebben veel mensen hun kinderlijke aard verloren, alsook het vermogen om ten alle tijden plezier en genot te ervaren
 • Het is cruciaal om zo veel mogelijk te genieten van het leven op zich, om er het beste uit te kunnen halen
 • Wanneer je mindful en met een open hart leeft, vind je schoonheid en genot in elk aspect van het leven.
 • Wanneer je liefdevol en barmhartig probeert te leven, ontwaak je het innerlijke kind
 • Hoe meer je naar je intuïtie luistert, hoe dichter je komt bij het kind in jou en je ware aard leert kennen

Omarm speelsheid

Wanneer je speelsheid in het algemeen omarmt, kan je het leven bekijken vanuit een perspectief waar het leven op zich een waanzinnig groot spel is. En dat ook jij een onderdeel bent van dit groot en plezierig spel.

Je kan niet optimaal genieten van het leven, als je het leven TE serieus opneemt.

Het is normaal dat je bepaalde aspecten van het leven zeer serieus neemt en daadwerkelijk aan serieuze zaken werkt, maar als je niet in staat bent het leven als een plezierige uitdaging te bezien dan zal je nooit optimaal van het leven kunnen genieten.

Want uiteindelijk is het leven iets waar simpelweg en in puurheid van genoten hoort te worden.
Als je bijvoorbeeld een videospel zou spelen dat je niet echt leuk vindt, dan maakt het niet uit hoe vaak of hoe lang je het speelt. Je zult er nooit echt van kunnen genieten omdat je eigen vooroordelen je ervan zullen weerhouden.

Hetzelfde geldt voor het leven. Als je de hele tijd verbitterd blijft door je eigen vooroordelen of door gebeurtenissen uit het verleden en hierdoor het leven veel te serieus opneemt, dan maakt het niet uit wat je doet of beoefent.

Je zult het leven dan altijd bezien als een soort opdracht dat moeilijk, bitter en pijnlijk is, in plaats van het te bezien als iets speels en plezierigs. Een unieke ervaring waarin genot boven alles heerst.
Zoals de bekende filosoof “Alan Watts” het zei: De betekenis van het leven, is simpelweg om te leven.

Simpelweg leven en genieten van het feit dat je leeft. Beseffen dat je deel uitmaakt van het universum waarin je leeft en van de kosmische dans waarin het je meetrekt.

Dus geniet van het spel des levens en kies om mee te dansen en blijf niet in een hoekje zitten. Iedereen danst namelijk, wanneer ze bewust zijn dat ze het kunnen. Wat doen kinderen altijd wanneer ze muziek horen die ze leuk vinden?

Zonder enige twijfel of angst voor beoordeling beginnen ze spontaan en onmiddellijk te dansen.

Wanneer je het leven behandelt met de spontaniteit van een kind, verdwijnen de vooroordelen en conditioneringen in je geest en krijgt je ware zelf de kans om zich te uiten en de natuurlijke euforie van het leven te ervaren in zijn puurste vorm.

Vangen & Loslaten

In het eerste deel dit artikel hebben we het gehad over hoe je door intuïtief en puur te handelen en in een staat van barmhartigheid, dichter bij je innerlijke kind komt.

De methode die we nu gaan bespreken is de makkelijkste en meest efficiënte manier om je in een die staat te brengen. Vangen en loslaten of “ Catch & Release” is een methode die door vele spirituele leiders of meesters aangeleerd en uitgevoerd wordt.
Deze methode is eigenlijk zeer eenvoudig, maar je moet er een tijdje bewust mee bezig zijn alvorens het een automatisme wordt.

In feite houdt het gewoon in dat je jezelf de vraag stelt: Hoe snel kan ik mezelf er op betrappen;
 • ..dat ik onjuist handel?
 • ..dat ik niet medelevend ben?
 • ..dat ik reageer vanuit mijn ego?
 • ..dat ik iets veel te serieus opneem?
 • ..dat ik me druk maak om kleine onbenulligheden?
 • ..dat ik iets veel te persoonlijk opneem?
 • ..dat ik me niet barmhartig opstel?
 • ..dat ik iemand beoordeel?
 • ..dat ik niet oprecht geniet van waar ik mee bezig ben?
 • ..dat ik teveel nadenk waardoor ik niet optimaal geniet van wat er NU gebeurt in mijn leven?
Hoe snel kan je jezelf op 1 van zulke zaken betrappen? Dat is dus wat deze techniek inhoudt. Hoe sneller je dit kan, hoe beter het is.. Zodat je jezelf er aan kan herinneren dat deze zaken slechts een illusie zijn die gecreëerd worden in je geest door maatschappelijke conditionering en door je eigen ego.

Vanaf het moment dat je dit beseft, kan je het ook meteen weer loslaten om jezelf uiteindelijk weer in een positieve, pure en speelse toestand te bevinden. Een geestelijke toestand waarin het kind in jou je leidt en je ogen opent voor al het mooie dat het leven je te bieden heeft.
Bij mensen die de “Catch & Release” methode beheersen lijkt het of ze nooit regressie of welke negatieve emotie dan maar ook vertonen, alsof ze op een wonderbaarlijke manier ALTIJD gelukkig en vredevol zijn.

Dit wil niet zeggen dat ze geen slechte ervaringen hebben of geen negatieve emoties voelen, het wil gewoon zeggen dat ze deze enorm snel, bijna ogenblikkelijk kunnen vangen & loslaten.

Blijf nieuwsgierig!

Het is echt enorm belangrijk om nieuwsgierig te blijven. De reden waarom veel mensen het leven TE serieus opnemen, is omdat ze stagneren in hun gewoonten, denkpatronen en interesses.

Ongeacht in welk aspect van hun leven, vinden ze een bepaalde methode die voor ze werkt en beslissen dan om deze voor altijd toe te passen zonder er verder over na te denken. Dit is namelijk het meest voor de hand liggende en dus de weg van de minste weerstand.

Zo is het prima, het is meer dan voldoende en dus gaat men er zich in vestigen.
Als je het innerlijke kind wilt ontwaken kan je niet zomaar stagneren in je overtuigingen en alles wat je begrijpt of denkt te begrijpen. Je moet juist een nieuwsgierige en leergierige ingesteldheid ontwikkelen zodat je ten alle tijden wilt en kunt bijleren en ontdekken.

Want als je blijft zoeken, blijf je ontdekken en blijf je bijleren. En al het gene dat je al kende kan je nog meer doorgronden en nog beter begrijpen. Dat is de ware kracht van nieuwsgierigheid!

Het creëert de mogelijkheid om al je kennis nog dieper te begrijpen of het stelt je open voor nieuwe mogelijkheden.
Nieuwsgierigheid is wellicht de mooiste en meest belangrijke eigenschap waarover elk kind beschikt. Wanneer een kind buiten in een veld speelt, en bijvoorbeeld een steen omdraait om er dan een beestje aan te treffen, dan zal het nooit zeggen: Ok dit was het dan, ik ben er klaar mee.

Dat is niet de aard van een kind, het heeft namelijk net de mogelijkheid ontdekt dat er onder een steen een beestje kan schuilen. Met als gevolg dat ze nog meer willen verkennen en ontdekken en alle omliggende stenen willen omdraaien.

In zo'n situatie denkt een kind: Waarom niet? Waarom zou ik niet alles proberen te ontdekken dat ik kan ontdekken terwijl ik hier ben?
Dat is nu precies hoe wij volwassenen het leven zouden moeten behandelen. Dat is hoe jouw innerlijke kind het leven zou behandelen.

Zich steeds afvragend: Wat kan ik nog ontdekken zolang ik daar de tijd voor heb? Wat heeft het leven me allemaal te bieden? Wat kan ik nog bijleren?

Want hoeveel je ook weet, kent en begrijpt, er is ALTIJD ruimte voor meer. En je innerlijke kind blijft er eindeloos en op een speelse manier naar zoeken.
- Stay playful, adventurous and wild! Do not hide your inner child -

Auteur: Joshua

Gepassioneerd door sport, muziek en het nastreven en promoten van een healthy lifestyle. Mijn carrière als sportmodel en fitnesscoach is het fundament van de roeping om mijn kennis met een groter publiek te delen. Daarom heb ik me gericht op het schrijven van motiverende en instruerende blog artikels voor Nutrifoodz. Ook is mijn missie om mensen te inspireren om hun geest, lichaam en ziel in balans te brengen, zodat ook zij hun eerste stappen kunnen zetten naar het creëren van hun beste zelf en een betere wereld.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.

1 x NUTRIFOODZ COMPLETE

vanaf € 1,43 per shake
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GOLD

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

1 x NUTRIFOODZ GREENS DETOX

vanaf € 0,62 per portie
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
+50.000 trotse Nutrianen

inclusief gratis verzending

100% Geen-Risico Belofte
Niet tevreden = Niet betalen
secure

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *