Porties: 16 | voorbereiding: 10 min | koeltijd: 2 uur
Framboos kokos chocoladerepen zijn een verrukkelijke traktatie!
Frambozen zijn rijk aan antioxidanten, zoals vitamine C en flavonoïden, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam en de celgezondheid ondersteunen.
Deze repen zijn veganistisch en bevatten geen dierlijke producten, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een veganistisch dieet
Dankzij de natuurlijke suikers en gezonde vetten kunnen deze repen een snelle en voedzame energieboost bieden, perfect voor onderweg of als een gezonde snack tussen de maaltijden door.
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
- 140 g gedroogde kokosnoot
- 190 g bevroren frambozen
- 2 theelepels vanille-extract
- 4 eetlepels ahornsiroop
- 250 g 80% pure chocolade
Voedingswaarden per portie
- Voedingswaarden:
- Energie: 173 kcal
- Vetten: 13 gr
- Koolhydraten: 14 gr
- Eiwitten: 2 gr
- Vezels: 3 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Bekleed een broodvorm met bakpapier.
- Doe de gedroogde kokos, frambozen, vanille-extract en ahornsiroop in een keukenmachine en pulseer een paar seconden tot het mengsel samen begint te komen.
- Druk het mengsel in het broodvormpje en zet het 1-2 uur in de vriezer tot het stevig is. Snijd de repen in 16 gelijke stukken en zet ze terug in de vriezer terwijl je de chocolade smelt op de manier van je voorkeur.
- Spies elke reep met behulp van twee vorken en doop elke reep in de gesmolten chocolade voordat je ze op een met bakpapier beklede bakplaat legt.
- Zodra elke reep omhuld is met chocolade, plaats je de repen terug in de vriezer om op te stijven.