Porties: 4 | Voorbereiding: 10 min | Kooktijd: 40 min
Alweer een lekker VEGAN herfstachtig gerechtje.
De Tahini in dit gerecht is gemaakt van sesamzaden die rijk zijn aan selenium en calcium, waardoor tahin zeer voedzaam is.
Kikkererwten bevatten een hoog gehalte aan ijzer, zink, folaat, fosfor en B-vitaminen, en zijn ook een goede bron van foliumzuur. Foliumzuur is belangrijk om het lichaam te helpen effectief nieuwe cellen te produceren, omdat het een rol speelt bij het reproduceren en synthetiseren van DNA.
De bereidingswijze is eenvoudig, dus probeer het zeker zelf ook eens klaar te maken en verwen je familie of gasten met deze gezonde maaltijd.
Wat je nodig hebt (ingrediënten)
200 g aardappelen, in hapklare stukken gesneden
250 g muskaatpompoen, geschild en in stukjes gesneden
1 kop broccoli, fijngehakt
1 rode ui, in plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400g blik kikkererwten, uitgelekt
1 theelepel olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel gemalen kaneel
snufje zout en zwarte peper
Voor de yoghurt tahinidressing:
200 g natuurlijke sojayoghurt
4 eetlepels tahini
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 citroen, sap
snufje zout & zwarte peper, naar smaak
Voedingswaarden per portie
- Energie: 367 kcal
- Vetten: 12 gr
- Koolhydraten: 57 gr
- Eiwitten: 15 gr
- Vezels: 13 gr
Scan de code met de foodtracker-app.
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Leg de aardappelen, flespompoen, broccoli, rode ui, knoflook en kikkererwten op een grote bakplaat. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met komijn, paprikapoeder, kaneel en een snufje zout en peper en schep alles door elkaar.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster ze 30 minuten. Draai de groenten na 15 minuten voorzichtig om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Terwijl de groenten roosteren, maak je de yoghurt tahinidressing. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een middelgrote kom en breng op smaak met zout en peper.
- Zodra de groenten geroosterd zijn, haal je ze uit de oven en serveer je ze met een flinke lepel van de romige yoghurt tahinisaus.