Porties: 4 | Bereidingstijd: 30 min
Piccata van bloemkool is een heerlijke en smakelijke veganistische variant van de klassieke piccata, waarbij bloemkool wordt gebruikt als het hoofdonderdeel. Deze gerechten zijn perfect voor een voedzame maaltijd!
Voedingsrijke Groente: Bloemkool is een veelzijdige groente die rijk is aan vitamine C, vitamine K, foliumzuur en vezels. Deze voedingsstoffen helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het ondersteunen van de algehele gezondheid.
Piccata van bloemkool biedt een smakelijke en voedzame manier om van de klassieker te genieten met een plantaardig twist.
Ingrediënten:
- 1 krop bloemkool, in plakjes van 2,5 cm gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zeezout
- 1⁄2 theelepels zwarte peper
- 2 eetlepels veganistische boter
- 2 sjalotten, in dunne plakjes gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 citroen, helft in dunne plakjes gesneden, helft sap
- 2 theelepels maïzena
- 240 ml groentebouillon
Voedingswaarden:
- Energie: 181 kcal
- Vetten: 13 gr
- Koolhydraten: 12 gr
- Eiwitten: 4 gr
Scan de code met de foodtracker-app
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de bloemkoolstukjes op de bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en schep ze om.
- Meng in een kommetje alle gedroogde kruiden, specerijen en specerijen. Strooi de helft over de bloemkool, draai de bloemkool om en strooi de rest van de kruiden over de andere kant. Plaats de bloemkool in de hete oven om 20-25 minuten te bakken, of tot hij vorkgaar is, waarbij je de bloemkool halverwege omdraait.
- Smelt ondertussen de veganistische boter op middelhoog vuur in een koekenpan. Voeg de sjalotten toe en bak 2-3 minuten, voeg dan de knoflook toe en bak 30 seconden. Voeg nu de kappertjes, citroenschijfjes en citroensap toe en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de maïzena toe en roer door het sjalottenmengsel. Voeg nu de groentebouillon toe, roer goed en laat 2-3 minuten koken, of tot de saus dikker wordt.
- Om te serveren doe je de gebakken bloemkoolstukjes in de koekenpan en schep je er wat van de saus overheen. Verdeel de saus gelijkmatig over serveerkommen of borden.