porties: 6 | voorbereiding: 10 min | kooktijd: 20 min


Deze week hebben we een smaakvolle Pistache Pesto Pasta met Geroosterde Kikkererwten.

Kikkererwten bevatten een hoog gehalte aan ijzer, zink, fosfor en B-vitaminen, en zijn ook een goede bron van foliumzuur. Foliumzuur is belangrijk om het lichaam te helpen effectief nieuwe cellen te produceren, omdat het een rol speelt bij het reproduceren en synthetiseren van DNA. 

Pistachenoten bevatten gezonde vetten en zijn een goede bron van eiwitten, vezels en antioxidanten. Bovendien zijn ze rijk aan verscheidene voedingsstoffen in en kunnen ze bijdragen aan gewichtsverlies en de hart- en darmgezondheid.

Probeer het zelf en geniet van dit heerlijke recept!

Wat je nodig hebt (ingredi├źnten)


Voor de pistachepesto:

  • Voor de pistachepesto:
  • 15gr koriander
  • 1 jalape├▒o, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 60gr pistachenoten
  • 1 limoen, in sap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • water naar behoefte

Voor de pasta:

  • 340gr pasta naar keuze
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1x 400gr blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Een theelepel uienpoeder
  • ┬Ż theelepel gerookt paprikapoeder
  • zout naar smaak
  • ┬╝ theelepel zwarte peper
Hormony

Voedingswaarden per portie


  • Energie: 386 kcal
  • Vetten: 13 gr 
  • Koolhydraten: 55 gr  
  • Eiwitten: 9 gr
  • Vezels: 6 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Voeg de pesto-ingredi├źnten toe aan een keukenmachine en pulseer om te combineren. Voeg zo nodig water toe om een dikke pasta-achtige consistentie te krijgen.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten, knoflookpoeder, uienpoeder, gerookt paprikapoeder, zout en zwarte peper toe. Bak ongeveer 5 minuten of tot de kikkererwten knapperig zijn.
  • Meng de gekookte pasta met de pesto en hussel door elkaar. Serveer de pasta warm, gegarneerd met de geroosterde kikkererwten.

Smakelijk!

4.8/5 (4 Reviews)