porties: 4 | voorbereiding: 15 min | kooktijd: 15 min

Pittige gochujang noedels is een smaakvol gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Koreaanse keuken. Deze noedels worden gekenmerkt door de unieke smaak van gochujang, een gefermenteerde chilipasta, die een pittige en hartige kick geeft aan het gerecht.

Gochujang is een voedzaam ingrediënt. Het bevat weinig calorieën en vet en het is rijk aan eiwitten en vezels. Het bevat probiotica die kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora en ook vitamine B2 & B3. Verder zit er in gochujang capsaïcine, een stofje in chilipepers dat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de spijsvertering.

Geniet van de smaakvolle combinatie.

Vitamine B12

Wat je nodig hebt (ingrediënten)


  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400gr stevige tofu, uitgelekt en geperst
  • 225gr udon noedels
  • 4 eetlepels gochujang saus
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 3 eetlepels limoensap en schil van 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt, verdeeld
  • 2 theelepels geroosterde sesamolie
  • 80ml water
  • 2 wortelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 4 baby bok choy, dun gesneden, witte en groene delen gescheiden
  • 1 theelepel sesamzaadjes, voor de garnering
  • 4 groene uien, in plakjes gesneden, voor garnering
Omega 3

Voedingswaarden per portie


  • Voedingswaarden:
  • Energie: 461 kcal
  • Vetten: 17 gr 
  • Koolhydraten: 61 gr  
  • Eiwitten: 19 gr
  • Vezels: 5 gr

Scan de code met de foodtracker-app.

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze)


  • Laat de tofu uitlekken en druk hem uit, verwijder zoveel mogelijk water.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Verkruimel de tofu direct in de pan en bak 5-7 minuten tot hij heel droog is en het meeste vocht is verdwenen.
  • Terwijl de tofu kookt, bereid je de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Klop de gochujang, hoisinsaus, limoensap, schil, 1 teentje gehakte knoflook, sesamolie en water door elkaar. Zet apart.
  • Verhit de resterende eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of wok. Voeg de wortels en het witte deel van de bokchoy toe en bak 5 minuten, tot ze net gaar zijn. Voeg de udon noedels, het overgebleven knoflookteentje, de saus en de groene delen van de bokchoy toe en schep, onder regelmatig roeren, 2-3 minuten om tot de bokchoy verwelkt is.
  • Garneer met sesamzaadjes en groene uien en serveer direct.

Smakelijk!

0/5 (0 Reviews)