Home / Food /

Welke planten bevatten net zoveel eiwitten als vlees?

Gepubliceerd door Stefan voor Nutrifoodz.
We eten te veel vlees. Studies tonen aan dat het verminderen van de hoeveelheid vlees die we eten gunstig is voor onze gezondheid en voor het klimaat. Toch zijn we nog steeds traag om deze verandering aan te brengen. Een belangrijke reden waarom mensen niet afstappen van hun vlees consumptie is omdat ze zich zorgen maken over hun eiwitinname.

De meeste mensen stellen planten niet gelijk aan eiwitten, maar planten hebben veel te bieden op de eiwitafdeling. Je krijgt ook nog eens veel vezels binnen, wat essentieel is om je goed te voelen en je spijsvertering goed op orde te houden.

Zou je wel minder vlees willen eten? Maak jij je dan ook zorgen over hoe je dan voldoende eiwitten binnenkrijgt? Lees dan verder om te zien welke planten net zoveel eiwitten hebben als vlees!
Zaden

Chiazaad, sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, etc. zijn allemaal mineraalrijk en eiwitrijk. Zaden zijn veelzijdig en kunnen heel eenvoudig aan voedingsmiddelen zoals yoghurt worden toegevoegd. Chiazaden zijn vooral populair vanwege hun veelzijdigheid als voedingsmiddel.

Zaden bevatten gemiddeld 20g eiwit per 100g.

Linzen

Linzen zijn bekend vanwege hun kookgemak en het hoge gehalte aan eiwitten, koolhydraten en vezels. Ze worden vaak gebruikt als vervanging voor rundvlees, maar kunnen worden gebruikt om salades aan te vullen of zelf heerlijke maaltijden te bereiden.

Gekookte linzen bevatten 9g eiwit per 100g.

Quinoa

Quinoa wordt op dezelfde manier gebruikt als rijst en is dus een perfecte eiwitvervanger. Het kan ook warme of koude ontbijtgranen vervangen en ook eenvoudig worden gebruikt in je salade. Yummie!

Gekookte quinoa bevat ongeveer 5g eiwit per 100g.

Edelgist

Het zijn droge vlokken met een kleurtje dat een beetje tussen wit en geel in zit. Edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten en daarmee een mooie toevoeging voor iemand die veganistisch eet. Het wordt het meest gebruikt voor het maken van vloeibaar voedsel zoals dips, dressings en sauzen.

Edelgist bevat 9 gram eiwit per eetlepel.

Bonen

Bonen zijn een geweldige manier om een vlees te vervangen. Ze smaken ook heerlijk (vooral in salades!)! Bovendien zijn er veel verschillende soorten bonen om uit te kiezen, dus je zult er zeker een paar vinden die je erg lekker vindt.

Bonen bevatten ongeveer 21g eiwit per 100g.

Noten

Noten worden vaak superfoods genoemd vanwege hun hoge gehalte aan mineralen, vitamines, gezonde vetten en eiwitten. Amandelen, cashewnoten, pistachenoten, paranoten en walnoten zijn enkele van de beste en meest voorkomende noten die er zijn. Gebruik bij het bakken, in salades, of maak er zelfs desserts en boter van.

Bonen bevatten ongeveer 20g eiwit per 100g.

Soja

Edamame bonen, tofu en tempeh zijn veelzijdige, heerlijke plantaardige eiwitbronnen die ook rijk zijn aan alle aminozuren, vezels en gezonde vetten. Tofu en tempeh zijn uitstekend voor het absorberen van smaak en kunnen worden gebruikt als vullingen of vleesvervangers in heel veel gerechten. Edamame-bonen staan ​​vaak op het menu in sushirestaurants. Kook en bedek met grof zeezout voor een heerlijke snack of bijgerecht.

Soja producten bevatten ongeveer 20g eiwit per 100g.

Wat is je favoriete plantaardige eiwitbron? Deel je mening en tips in de reacties hieronder!

Nutrifoodz Complete is ons eigen 100% Plant-Based Maaltijdpoeder dat ook dienst doet als Multivitamine! Het is romig en lekker. Het is aangetoond dat het krijgen van voldoende dagelijkse eiwitten helpt bij het ondersteunen van gewichtsverlies, spierspanning, verbetering van de immuniteit en het boosten van je energie. Kijk hier voor mee info.
“Het is gezond, je voelt je energiek en je valt ook nog eens af - geweldig toch!"
Peter Janssen - Nutrifoodz klant
Dit zijn de voordelen van Nutrifoodz Complete:
  • Praktisch, voedzaam en lekker!
  • Perfecte maaltijd met alle voedingsstoffen
  • 100% plantaardig - geen soja - geen suiker
  • Handig als ontbijt, lunch, diner of tussendoor
  • 28 maaltijden (1400g) - vanaf € 1,43 per maaltijd
  • Je steunt de Regreen Revolution

Hoe werkt het?

Neem dagelijks één tot twee Nutrifoodz maaltijdshakes. Meng 1 tot 2 scheppen (50g tot 100g) Complete poeder met 300 tot 600ml water of melk.
(Bij voorkeur in de ochtend en/of lunch)

Risicoloos proberen?

Als je enige twijfel hebt of sceptisch bent over deze maaltijdshake Nutrifoodz Complete, dan moet je het zelf gewoon gaan testen, je gaat versteld staan van de resultaten. Vergeet niet dat je Nutrifoodz vandaag risicovrij kunt testen of het werkt! Hoe geweldig is dat?!
Let op: Haal nu het pakket in huis, probeer het 14 dagen zonder risico. Deze exclusieve aanbieding is beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Onze 100% Geen-Risico Belofte

Bestel nu zonder zorgen. Probeer het gewoon 14 volle dagen uit en als het voor jou niet zou werken, dan krijg jij je gezonde investering gewoon terug! Er is absoluut geen enkel risico om het even te proberen. Zelfs indien je de smaak niet lekker zou vinden, krijg jij je geld terug!

Vergeet niet dat het kan gebeuren dat we tijdelijk geen voorraad hebben - omdat dit een volledig natuurlijk en hoogwaardig product is, hebben we een zeer beperkt aanbod van alle afzonderlijke ingrediënten.
100% Geen-Risico Belofte

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *