Porties: 2 | Bereidingstijd: 30 min
Boeddha Bowl met Boerenkool en Kikkererwten is een voedzame en kleurrijke maaltijd die boordevol groenten, eiwitten en gezonde vetten zit. Het is perfect voor een lunch of diner wanneer je behoefte hebt aan een maaltijd die zowel verzadigend als goed voor je lichaam is.
Gezonde Koolhydraten: Zoete aardappel is een geweldige bron van complexe koolhydraten, die langzaam worden afgebroken, wat zorgt voor langdurige energie zonder bloedsuikerpieken.
Boeddha Bowl met Boerenkool en Kikkererwten is een perfecte manier om een uitgebalanceerde, kleurrijke maaltijd te creëren die niet alleen goed voor je lichaam is, maar ook heerlijk smaakt. Het biedt een uitstekende bron van eiwitten, vezels en gezonde vetten, ideaal voor een voedzame en verzadigende maaltijd!

Ingrediënten:
- 200 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in plakjes gesneden
- 60 gram cashewnoten, ongezouten
- 240 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 60 gram boerenkool, stengels verwijderd, bladeren fijngesneden
- 1 wortel, in linten gesneden
- 4 radijsjes, in plakjes gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 citroen, geperst

Voedingswaarden:
- Energie: 348 kcal
- Koolhydraten: 41 gr
- Eiwitten: 10 gr
- Vetten: 16 gr

Scan de code met de foodtracker-app
Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Schep de zoete aardappelen om met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper op een beklede bakplaat. Rooster 20-25 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Bedek in een kleine pan de cashewnoten met water, breng aan de kook, zet dan lager en laat 10-15 minuten sudderen. Giet af en zet opzij om licht af te koelen.
- Meng de kikkererwten met gerookt paprikapoeder, zout, peper en 1 eetlepel olijfolie. Rooster in een pan op middelhoog vuur gedurende 5 minuten tot ze knapperig zijn.
- Leg de gesneden uien een paar minuten in een ijsbad en laat ze uitlekken op.
- Mix de cashewnoten, knoflook, ahornsiroop, citroensap, zout en 4 eetlepels water tot een gladde massa. Voeg geleidelijk meer water toe, 1 el. per keer, indien nodig voor een gietbare consistentie.
- Doe de boerenkool in een serveerkom met een snufje zout. Voeg
- wortelen, radijs en uien toe en top af met geroosterde zoete aardappelen en krokante kikkererwten.
- Besprenkel met cashewcrème en serveer.
SMAKKELIJK!!!
