Porties: 2 | Bereidingstijd: 25 min


Broccoli & Erwtensoep is de perfecte, voedzame keuze voor koude dagen. Deze soep combineert de frisse smaak van broccoli met de zoetheid van groene erwten, en wordt verrijkt met de voedzame kracht van amandelmeel en chiazaad.

Vol van Vitaminen: Broccoli is een uitstekende bron van vitamine C, K en foliumzuur, die bijdragen aan een gezond immuunsysteem, sterke botten en een gezonde hartfunctie.

Deze broccoli & erwtensoep is niet alleen lekker, maar biedt ook een geweldige manier om je lichaam te voeden met vitaminen, mineralen en gezonde vetten, ideaal voor de koude dagen!

https://shop.nutrifoodz.nl/collections/superfoods/products/hormony

Ingrediënten:


  • 1⁄2 ui, geschild en in blokjes gesneden 
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden en steeltjes gescheiden
  • 350 ml groentebouillon
  • 300 ml kokoswater
  • 200 gram bevroren groene erwten
  • 40 gram amandelmeel
  • 30 gram chiazaad, plus extra voor de garnering
https://shop.nutrifoodz.nl/collections/vitamines/products/magnesium-complex

Voedingswaarden:


  • Energie: 515 kcal
  • Koolhydraten: 56 gr  
  • Eiwitten: 21 gr
  • Vetten: 23 gr

Scan de code met de foodtracker-app

Zo maak je dit gerecht (bereidingswijze):


  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden ui en knoflook toe en bak 5 minuten tot ze doorschijnend zijn.
  • Voeg de broccolistelen, groentebouillon en kokoswater toe aan de pan. Laat 8-10 minuten sudderen.
  • Roer de broccoliroosjes, groene erwten, amandelmeel en chiazaadjes erdoor. Kook nog eens 5 minuten.
  • Mix de soep glad met een dompelmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer warm, gegarneerd met chiazaadjes.

SMAKELIJK!!!

wat vind je ervan banner
3.5/5 (2 Reviews)